Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Παραχωρήθηκε στην Νομαρχία Ξάνθης το κτίριο

Παραχωρήθηκε στην Νομαρχία Ξάνθης το κτίριο

0

Ξεκινά το Μουσείο Χατζιδάκι

Ο Νομάρχης Ξάνθης υπέγραψε τη σύμβαση για την εκπόνηση μελέτης

 

Παραχωρήθηκε, με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας κ. Π. Δούκα το σύνολο της κυριότητας του κτιρίου χαρακτηρισμένου ως μνημείου πολιτισμού, επί της οδού Βενιζέλου στην Ξάνθη, γνωστού ως Φρουραρχείου στην Νομαρχία Ξάνθης. Το ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας μνημείο πολιτισμού – κτίριο όπου έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του ο αείμνηστος δημιουργός Μάνος Χατζιδάκις, αποτελεί πλέον περιουσία όλων των Ξανθιωτών.

Στις 2 Μαρτίου , ο Νομάρχης Ξάνθης, κ. Γεώργιος Παυλίδη, υπέγραψε τη σύμβαση για την εκπόνηση μελέτης πλήρους λειτουργικής και βιώσιμης αποκατάστασης του κτιρίου.

Ο Νομάρχης δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω την προηγούμενη και τη σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και την κυβέρνηση για την αποδοχή του αιτήματος να μας μεταβιβαστεί το κτίριο αυτό, που είναι ένα πραγματικό στολίδι για την πόλη και που, πριν, καταστρεφόταν. Ήδη δρομολογήθηκε οριστικά η αποκατάσταση του. Η πόλη της Ξάνθης και ο Νομός θα αποκτήσει στο χώρο αυτό μια ζωντανή εστία μνήμης και πολυδιάστατης δράσης, (πολιτιστικής, πνευματικής και καλλιτεχνικής) με τρόπο που αρμόζει στη μνήμη του μεγάλου συνθέτη και δημιουργού».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νέο αίμα στους Δήμους…

Αλλάζουν πρόσωπα τα δημοτικά συμβούλια των Δήμων του Νομού και οι Αντιδήμαρχοι. Πρόσωπα αλ…