Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Οι Τζαναμπέτηδες…(ξανα)χτύπησαν στον Αρίωνα!

Οι Τζαναμπέτηδες…(ξανα)χτύπησαν στον Αρίωνα!

0

Σε μια συναυλία που αναμένονταν εδώ και πολύ καιρό…

Μια όμορφη συναυλία, αναμενόμενη εδώ και αρκετό καιρό στα πλαίσια των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών, ήταν αυτή των «Τζαναμπέτηδων».

Οι γνωστοί Janabets κατάφεραν να συγκεντρώσουν και πάλι στην συναυλία τους, ένα μεγάλο αριθμό πολιτών, οι οποίοι γνωρίζουν την μουσική τους, αυτή τη φορά στον χώρο του «Αρίωνα».

Το βράδυ της Δευτέρας, οι επτά Ξανθιώτες βρέθηκαν στον γνωστό γι’ αυτούς χώρο, τον Αρίωνα, μιας και είναι η δεύτερη συναυλία που πραγματοποιούν εκεί, και προσέφεραν ένα πλούσιο μουσικό ταξίδι στους ήχους της ελληνικής έντεχνης μουσικής.

Και φυσικά…ήταν επίσης αναμενόμενο ότι ο κόσμος που θα βρίσκονταν εκεί θα ήταν πολύς.

Αψηφώντας το τσουχτερό κρύο και το ψιλοβρόχι, απόλαυσαν έως και μετά τα μεσάνυχτα, τις μουσικές επιλογές των Janabets σε ένα αρκετά κεφάτο πρόγραμμα, όπως αρμόζει στο κλίμα των ημερών.

Οι Τζαναμπέτηδες, «βρίσκονται» στην πολιτιστική σκηνή της Ξάνθης από το 2001 και στόχος τους είναι η καλή και ποιοτική μουσική.

Αποτελείται από επτά Ξανθιώτες (που μόνο ερασιτέχνες δεν είναι) μουσικούς, οι οποίοι ερμηνεύουν παλιά και νέα τραγούδια γνωστών συγκροτημάτων από τον χώρο της έντεχνης και ροκ μουσικής σκηνής.

Οι Janabets απαρτίζονται από τους: Δημήτρη Στογιαννίδη στην κιθάρα και τα φωνητικά, τον Θέμη Καρακάση στην ηλεκτρική κιθάρα, τον Τριαντάφυλλο Σαμουηλίδη στα πλήκτρα, την Αρριάνα Σαμουηλίδου στα φωνητικά, τον Γιάννη Νησσόπουλο στο μπάσο, τον Νεκτάριο Ηλιάδη στα ντράμς και τον Γιώργο Πασχαλίδη στα φωνητικά.

Αυτό που τώρα αναμένει το αρκετά μεγάλο fun club των Τζαναμπέτηδων, είναι η επόμενη συναυλία τους και είναι κοινή απαίτηση όλων όσων τους γνωρίζουν.

Γιατί έχουμε την ευκαιρία ως κάτοικοι αυτής της πόλης, να απολαύσουμε μουσική από ανθρώπους «δικούς μας» που δεν διαφέρουν από τα «μεγάλα» και «τρανταχτά» ονόματα της ελληνικής τουλάχιστον μουσικής σκηνής.

Και δεν είναι και τυχαία αυτή η προσπάθεια προώθησης των ντόπιων καλλιτεχνών που δίδεται κατά τη διάρκεια των δύο μεγάλων εκδηλώσεων της πόλης μας…

Μια προσπάθεια, που αξίζει τον κόπο!

 

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Οι ευχές των φίλων του ΕΜΠΡΟΣ, και φέτος ήταν πάρα πολλοί

Τις ευχές τους απέστειλαν στο «Ε» για «Καλή Δημιουργική χρονιά» οι: Γιώργος Α. Παπανδρέου …