Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Ο Νομάρχης Ξάνθης για τις εξαγγελίες του ΥΕΘΑ στην Ξάνθη

Ο Νομάρχης Ξάνθης για τις εξαγγελίες του ΥΕΘΑ στην Ξάνθη

0

Μετά τις δεσμεύσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την κατασκευή τορπιλών βαρέως τύπου στο Όλβιο Ξάνθης ο Νομάρχης Ξάνθης, κ. Γεώργιος Παυλίδης, δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο, γιατί η απόφαση αυτή οδηγεί στη δημιουργία νέας μονάδας και στην πολυετή απασχόληση διακοσίων (200) εργαζομένων, από την ευρύτερη περιοχή.

Εδώ και χρόνια υποστηρίζω, δημόσια, ότι στην αξιολόγηση κατά τους διαγωνισμούς αυτούς, οφείλει, η κάθε Κυβέρνηση, να υπολογίζει τα συνολικά οφέλη της εθνικής μας οικονομίας και όχι τις εφάπαξ διαφορές μιας οικονομικής προσφοράς. Ο Φ.Π.Α., ο φόρος εισοδήματος του επιχειρηματία, ο φόρος εισοδήματος των εργαζομένων, η αποφυγή καταβολής επιδομάτων ανεργίας, οι φόροι κάθε λογής, οι ασφαλιστικές εισφορές προς το Ι.Κ.Α. και λοιπούς Οργανισμούς είναι οικονομικά οφέλη που καταλήγουν, άμεσα ή έμμεσα, στο ενδιαφερόμενο Ελληνικό Κράτος. Πέραν αυτών πρέπει να αξιολογούνται οι κοινωνικές προεκτάσεις, η απασχόληση, η κοινωνική συνοχή και όλα τα ανάλογα μεγέθη. Βεβαίως, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ότι τέτοιου είδους επενδύσεις αυξάνουν την κοινωνική αποδοχή και την υποστήριξη των ενόπλων δυνάμεων, σε μια περιοχή όπου βρίσκεται ο μεγάλος τους όγκος.

Εκφράζω την ικανοποίησή μου γιατί με την επιλογή αυτή, στην οποία πιστεύω ότι γίνεται μια συνολική πολυδιάστατη και ολοκληρωμένη εκτίμηση των πραγμάτων, υπάρχει ασύγκριτο οικονομικό και όχι μόνο όφελος της Χώρας, της κοινωνίας μας, της ελληνικής Περιφέρειας και της Θράκης. Γιατί είναι ασύγκριτο όφελος – από χρήματα που προορίζονται για την άμυνα της Χώρας, θα βρουν δουλειά διακόσιοι (200) εργαζόμενοι θα είναι Έλληνες στη Χώρα μας (όχι αλλοδαποί και στο εξωτερικό), θα είναι σε μια περιοχή, που επί δεκαετίες, χτυπήθηκε από απομονώσεις και αποκλεισμούς».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κέρασε κρασί και ειδήσεις….

Γεύμα στα τοπικά ΜΜΕ παρέθεσε ο Δήμαρχος Βιστονίδαςμε άφθονο κρασί, νόστιμο ψάρι, και ειδή…