Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Ο Κωνσταντίνος Καραβάς νέος Διοικητής του Σώματος

Ο Κωνσταντίνος Καραβάς νέος Διοικητής του Σώματος

1

Τελετή παράδοσης- παραλαβής στο Δ’ Σώμα Στρατού

Α’ Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ ο απερχόμενος Στρατηγός

Σ. Παναγόπουλος: «Χαλυβδώσαμε μια σχέση με την τοπική κοινωνία, σχέση αγάπης και εμπιστοσύνης, όλοι αρωγοί στο έργο μας»

«Κάθε πράμα έχει μια αρχή και ένα τέλος. Βέβαια το τέλος της θητείας μου στο Σώμα Στρατού θα το ήθελα να είναι πολύ διαφορετικό…να έχω λίγο παραπάνω χρόνο να σας δω όλους…» ήταν τα πρώτα λόγια του απερχόμενου Στρατηγού Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού κ. Στυλιανού Παναγόπουλου, απευθυνόμενος στους επιτελείς του.

«Δυστυχώς τα γεγονότα πάνω στον Έβρο, οι πολλαπλές επισκέψεις, μου στέρησαν τη δυνατότητα να δω όλο το προσωπικό της Φρουράς Ξάνθης. Και τουλάχιστον με την επαφή αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω τον καθένα από εσάς προσωπικά για το τεράστιο έργο το οποίο κάνετε…όπως γνωρίζετε με απόφαση του κυβερνητικού συμβουλίου εξωτερικών και άμυνας τοποθετούμε Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ. Είναι ένας χώρος που τον ξέρω. Άλλωστε εκεί διετέλεσα Επιτελάρχης. Και σε κάθε περίπτωση έχει άμεση σχέση με το Δ΄ Σώμα Στρατού δεδομένου ότι ο Ά Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ χειρίζεται τα υπηρεσιακά θέματα και ένα μεγάλο κομμάτι τους αφορά στο Δ’ Σώμα Στρατού».

Αναφερόμενος στο νέο Στρατηγό Διοικητή του Δ’ Σώματος κ. Καραβά Κωνσταντίνο, τόνισε ότι πρόκειται για έναν αξιωματικό εξαίρετο, με ήθος, αξιοπρέπεια και λεβεντιά.

«Παρακαλώ όλους να συνεχίσετε σε αυτό το ρυθμό. Οι σημερινές ανάγκες είναι πολλαπλές. Το πρόβλημα σε ότι αφορά στις σχέσεις Ελλάδος με τις εξωτερικές απειλές, έχει διαφοροποιηθεί. Η απειλή παραμένει. Η ετοιμότητά μας πρέπει να είναι διαρκής. Το Σώμα Στρατού, έχει προσφέρει αρκετά. Εδώ και ενενήντα ένα χρόνια έχει μια ιστορία άρρηκτα δεμένη με την περιοχή της Θράκης. Είναι το Σώμα το οποίο δημιουργεί το περιβάλλον ασφάλειας για τους υπέροχους κατοίκους της και θα πρέπει να συνεχίσει να είναι έτσι. Τελειώνω λοιπόν σήμερα την Διοίκηση του Σώματος Στρατού και είναι υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω όλους σας. Τον καθένα προσωπικά και να συμβουλεύσω το ήθος, τη λεβεντιά, την αξιοπρέπεια, η αγάπη στον συνάδελφο, η πίστη στην αποστολή, η πεποίθηση ότι υπηρετούμε σημαία, την ελληνική σημαία, θα πρέπει να είναι πάντα χαραγμένη στο πλευρό όλων μας. Ο κάθε διοικητής έχει απόψεις, έχει θέσεις, δίνει κατευθύνσεις σε κάθε περίπτωση γνωρίζει καλά και έχει μέσα στο μυαλό του την αποστολή του. Έχει τις παραδόσεις του στρατεύματος και με βάση αυτά προχωρεί.

Καμιά φορά σκεφτόμουν ότι δεν χρειάζεται να δώσω ποτέ κατευθύνσεις. Να σας πω ότι με πεποίθηση και πίστη εφαρμόζω του νόμου της Πολιτείας και τους Στρατιωτικούς Κανονισμούς. Και αυτό έκανα. Δεν χρειαζόταν τίποτα παραπάνω. Όλα τα υπόλοιπα είναι περιττά. Επειδή όμως στην μελέτη και στην πορεία που κάνουμε στη ζωή βλέπουμε που υστερούμε και που χρειαζόμαστε πίεση, γι’ αυτό απαιτούνται οι κατευθύνσεις και γι’ αυτό ο Στρατηγός κ. Καραβάς θα δώσει και αυτός τις δικές του. Αλλά μ’ αυτές τις αρχές χαλυβδώσαμε μια σχέση με την τοπική κοινωνία, σχέση αγάπης και εμπιστοσύνης, όλοι αρωγοί στο έργο μας».

Ο κ. Παναγόπουλος ευχαρίστησε και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τα οποία όπως είπε, φέρονται στο Σώμα με σεβασμό και εμπιστοσύνη.

«Τύχη, Υγεία και να σε δω Αρχηγό» ήταν οι ευχές του απερχόμενου Στρατηγού Διοικητή προς τον κ. Καραβά.

Ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ ευχαρίστησε επίσης τον Υποδιοικητή του Σώματος ο οποίος αποστρατεύεται μετά από τριάντα επτά χρόνια υπηρεσίας.

Ο Στρατηγός Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού Καραβάς Κωνσταντίνος

«Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ για να χαιρετήσουμε τον Αντιστράτηγο κ. Στυλιανό Παναγόπουλο, Διοικητή μέχρι πριν λίγο, του Δ’ Σώματος Στρατού. Ο Στρατηγός Παναγόπουλος, όπως όλοι γνωρίζετε, παρέλαβε τη Διοίκηση του Δ’ Σώματος υπό συνθήκες όχι τόσο ευχάριστες, εργάστηκε νύχτα μέρα, ακούραστα, ανεβάζοντας τον πήχη πολύ ψηλά με μοναδικό στόχο το τρίπτυχο άνθρωπος- μέσα- αποστολή. Όσοι συνεργαστήκατε μαζί του, το γνωρίζετε πολύ καλά. Εγώ προσωπικά που είχα την τύχη να διατελέσω υπό τις διαταγές του δύο περίπου μήνες, τον θεωρώ χωρίς να υπερβάλω, ότι ήταν ο καλύτερος της σταδιοδρομίας μου. Ο Στρατηγός Παναγόπουλος εκτός από στρατιωτικός, είναι καταρχήν άνθρωπος, άριστος επαγγελματίας, και για όσους τον ζήσαμε από κοντά, πολύ καλός δάσκαλος. Στρατηγέ, σας ευχαριστούμε για όσα μας δώσατε, σας ευχαριστώ προσωπικά γιατί που παραδίδετε ένα Σώμα Στρατού αξιοζήλευτο και σας υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω να το διατηρήσω, τουλάχιστον όπως το παραλαμβάνω. Εύχομαι, διερμηνεύοντας και όλα τα συναισθήματα του Σώματος Στρατού, ο Θεός να σας χαρίζει υγεία και δύναμη να συνεχίζετε το δύσκολο έργο που σας περιμένει στην νέα σας θέση. Σας ευχόμαστε καλό ταξίδι και θα αποτελεί για εμάς ιδιαίτερη τιμή και χαρά, κάθε επίσκεψή σας».

 

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νέο αίμα στους Δήμους…

Αλλάζουν πρόσωπα τα δημοτικά συμβούλια των Δήμων του Νομού και οι Αντιδήμαρχοι. Πρόσωπα αλ…