Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Α. Κοντός: «Οι σχέσεις του Υπουργείου με τους αγρότες ήταν πάντα άριστες»

Α. Κοντός: «Οι σχέσεις του Υπουργείου με τους αγρότες ήταν πάντα άριστες»

0

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μιλάει για τις σχέσεις Υπουργείου- αγροτών και για το θέμα του καπνού.

 

Το θέμα της καλλιέργειας καπνού αλλά και τις σχέσεις μεταξύ Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και αγροτών, σχολίασε με δηλώσεις του στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο Υφυπουργός κ. Αλέξανδρος Κοντός.

Όσον αφορά στο θέμα του καπνού, όπως είπε, οι συζητήσεις που γίνονται έτσι ώστε να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η ποιότητά του και να έχουν ακόμη περισσότερη ζήτηση από το εξωτερικό, είναι διαρκείς.

Ο κ. Κοντός αναφέρθηκε στην ορεινή περιοχή όπου η παραγωγή καπνού αποτελεί μονοκαλλιέργεια και που στόχος όπως είπε, είναι να διατηρηθεί η καλλιέργειά του και για τις επόμενες γενιές.

«Οι Καπνοπαραγωγοί του νομού έχουν μια θέση η οποία διαφέρει σημαντικά από τις θέσεις που έχουν οι συνάδελφοί τους στην Αιτωλοακαρνανία, στην Φθιώτιδα και σε άλλες περιοχές και μιλούν για σύνδεση της επιδότησης από την παραγωγή και κάναμε μια πολύ μεγάλη συζήτηση για το πώς μπορούμε να βελτιώσουμε στον μεγαλύτερο βαθμό την ποιότητα των καπνών. Τα δικά μας καπνά είναι παγκοσμίως γνωστά, είναι καπνά τα οποία έχουν ζήτηση σε όλον τον κόσμο, καλλιεργούνται σε ορεινές περιοχές και αποτελούν σ’ αυτή τη περίπτωση μονοκαλλιέργεια, μοναδική πηγή εισοδήματος και ζωής των κατοίκων των περιοχών αυτών. Κατά συνέπεια, αυτό που τους διαβεβαιώ είναι ότι θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια έτσι ώστε ο καπνός, ο μπασμάς που πάνω σ’ αυτόν στηρίχθηκαν πολλές γενιές ανθρώπων να συνεχίσει να καλλιεργείται, να έχει ισχυρή ζήτηση από το εξωτερικό και να δώσει μια προοπτική και στις επόμενες γενιές και στις περιοχές που καλλιεργείται».

«Οι σχέσεις του Υπουργείου με τους αγρότες ήταν πάντα άριστες» τόνισε στην συνέχεια ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ερωτηθείς για τις σχέσεις Υπουργείου- Αγροτών, που το τελευταίο χρονικό διάστημα ήταν τεταμένες.

«Πραγματικά άριστες σχέσεις και όταν ακόμη οι αγρότες διαμαρτύρονταν, δεν το έκαναν για την δική μας πολιτική. Διαμαρτύρονταν για κακούς κανονισμούς που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση και προσπαθούμε να βελτιώσουμε, διαμαρτύρονταν γιατί επί σειρά ετών δεν έλαβαν μέτρα για την στήριξη του αγροτικού εισοδήματος, διαμαρτύρονταν διότι οι Κυβερνήσεις των είκοσι χρόνων δεν φρόντισαν να στηρίξουν το αγροτικό εισόδημα. Καταβάλλουμε μια ουσιαστική προσπάθεια με έναν αγώνα δρόμου έτσι ώστε να δώσουμε μια διαφορετική προοπτική στην ελληνική γεωργία, στην ελληνική περιφέρεια, στην ελληνική ύπαιθρο. Μέσα στις επόμενες ημέρες καταθέτουμε το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όπου παίρνουμε σημαντικά μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής, ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών αγροτικών προϊόντων, στήριξης των ελλήνων αγροτών. Οι έλληνες αγρότες εμπιστεύονται την Κυβέρνηση Καραμανλή, εμπιστεύονται το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και διάλογο μαζί τους, στηρίζουμε τις προσπάθειές τους και να είναι σίγουροι ότι με πολύ μεγάλη υπευθυνότητα αντιμετωπίζουμε τα αγροτικά θέματα της χώρας μας. Η Κυβέρνηση Καραμανλή θα χαρακτηριστεί στην λήξη της τετραετίας αυτής ως η πλέον φιλοαγροτική κυβέρνηση που πέρασε ποτέ από τον τόπο αυτόν».

 

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Έφυγε» ο Κώστας Βλαχόπουλος

Η εκδοτική οικογένεια πενθεί.Σε ηλικία 55 χρόνων. Συνεχίζει ο γιος του Σταύρος. Η εκδοτική…