Ξεπέρασε τις προσδοκίες

0

Μεγάλη η συμμετοχή των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ στην εκλογή των συνέδρων
 

Τα αποτελέσματα στους Δήμους και οι σταυροί στο Δήμο Ξάνθης
 

Μεγάλη κινητικότητα, των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ το πρωί της Κυριακής 20 Φεβρουαρίου, μέρα ψηφοφορίας για την ανάδειξη των συνέδρων. Περισσότεροι από 300.000 πανελλαδικά και 2055 τοπικά (νομό), φίλοι και μέλη προσήλθαν στις κάλπες προκειμένου να εκλέξουν τους συνέδρους που θα τους εκπροσωπήσουν στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ στις 3 έως 6 του Μάρτη. Στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, τόπος ψηφοφορίας του Δήμου Ξάνθης…χτυπούσε η καρδιά του τοπικού ΠΑΣΟΚ, αφού προσήλθαν 918 φίλοι και μέλη, ενώ και στους άλλους Δήμους παρατηρήθηκε αξιοσημείωτη κινητικότητα:

Συνολικά ψήφισαν ανά δήμο:

Δήμος Τοπείρου 258

Δήμος Σταυρούπολης 174

Δήμος Αβδήρων 143

Δήμος Βιστονίδας 347

Δήμος Μύκης 215

Δήμος Ξάνθης 918

Δυναμικό παρόν έδωσε και η νεολαία ΠΑΣΟΚ και η σπουδάζουσα νεολαία

Βιστονίδας 144

Μύκης 66

Ξάνθης 120

Σπουδάζουσα νεολαία: 120

Παρόντες στον τόπο της ψηφοφορίας ο ευρωβουλευτής κ. Πάνος Μπεγλίτης και επικεφαλής του κλιμακίου του προσυνεδριακού διαλόγου του ΠΑΣΟΚ στο νομό μας, το μέλος της Κ.Ε. Δήμητρα Σπηλιοπούλου, ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Γιώργος Χουλιάρας, ο πρώην βουλευτής κ. Σωτήρης Στολίδης, ο νομαρχιακός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Σαλτούρος, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης κ. Νίκος Παπαβασιλείου και η νομαρχιακή σύμβουλος κα Ελένη Κιοσσέ και άλλοι πολλοί. Μια πρώτη εκτίμηση για τη συμμετοχή στην ψηφοφορία και για τη διαδικασία εκλογής των συνέδρων κατέθεσε στο «Ε» ο κ. Χουλιάρας: «Υπάρχει μεγάλη συμμετοχή, γεγονός που μας εξέπληξε ευχάριστα τοπικά. Αυτό δίνει το μήνυμα ότι οι πολίτες ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του Γιώργου Παπανδρέου να συμμετάσχουν στην προσπάθεια ανανέωσης του κόμματος και ενισχύουν τους συνέδρους που θεωρούν ικανούς να υποστηρίξουν αυτό το καινούργιο».

Η διαδικασία εκλογής των συνέδρων έχει ως εξής: Ο αριθμός των ψηφισάντων πανελλαδικά θα διαιρεθεί δια το 4000 που είναι τα αιρετά μέλη και θα διαμορφωθεί το εκλογικό μέτρο πανελλαδικά. Με βάση αυτό ανάλογα με τους ψηφίσαντες σε κάθε νομό θα εκλεγούν οι ανάλογοι σύνεδροι. Π.χ αν το μέτρο είναι 50 και έχουν ψηφίσει στο νομό 500 θα εκλεγούν 10 σύνεδροι. Σημειώνεται επίσης ότι 40% θα είναι γυναίκες.

Ψήφοι των 24 υποψηφίων συνέδρων Δήμου Ξάνθης

Ακριβόπουλος Γρηγόρης 252

Αλεξούδης Ηλίας 196

Γκεμπρέ Σαμπρή 65

Δαουτάκης Αρχοντής 178

Δημητριάδου Νίτσα 185

Δόντζος Δημήτρης 215

Ιωάννου Ελένη 159

Καραλίδης Φώτης 299

Κιοσσέ Ελένη 240

Κοντογιαννίδης Κυριάκος 97

Κυρμανίδης Αναστάσιος 154

Ναβροζίδης Γιώργος 90

Ξυνίδης Αθανάσιος 237

Ξυνίδης Σωκράτης 200

Παναγιωτόπουλος Θεόδωρος (Ρούλης) 38

Παπαβασιλείου Νίκος 158

Παπαδόπουλος Θεόδωρος 190

Ράντζογλου Τριανταφυλλιά 139

Στεφανίδης Κώστας 252

Τριανταφυλλίδου Μαρία 194

Τσαουσέλη Ελένη 299

Τσατσάρας Αχιλλέας 273

Τσούλου Συρματένια 233

Ψωμιάδης Κω/νος 140

Εκλέγονται για το συνέδριο με εκλογικό μέτρο 11 οι: Δόντζος Δημήτρης, Καραλίδης Φώτης, Ακριβόπουλος Γρηγόρης, Στεφανίδης Κώστας, Τσατσάρας Αχιλλέας, Ξυνίδης Αθανάσιος, Ξυνίδης Σωκράτης, Τσαουσέλη, Μαρία, Κιοσσέ Ελένη, Τσούλου Συρματένια, Τριανταφυλλίδου Μαρία και Δημητριάδου Νίτσα αν το εκλογικό μέτρο είναι 12.

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κέρασε κρασί και ειδήσεις….

Γεύμα στα τοπικά ΜΜΕ παρέθεσε ο Δήμαρχος Βιστονίδαςμε άφθονο κρασί, νόστιμο ψάρι, και ειδή…