Επιστολή από την Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης

0

Γι’ αυτούς που θέλουν να πλήξουν το Κίνημα με βάση προσωπικά τους προβλήματα… Φωτογραφίζεται συντάκτης τοπικής εφημερίδας. Επιστολή για πρόσωπα τα οποία στόχο έχουν να βγουν από την αφάνεια και να προκαλέσουν ρήξεις «ανύπαρκτες» εντός του Κινήματος και δη της Νομαρχιακής Επιτροπής, απέστειλε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης.

Στην επιστολή γίνεται λόγος για πρακτικές ορισμένων οι οποίες κινούνται στο σκοτάδι και στόχο έχουν τι άλλο, από του να βγουν επιτέλους στην επιφάνεια και να προκαλέσουν.

Μάλιστα φωτογραφίζεται ως τέτοιο πρόσωπο, συντάκτης τοπικής εφημερίδας.

Αναλυτικά αναφέρει η ανακοίνωση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης:

Το τελευταίο διάστημα, μέρα με τη μέρα, αναδεικνύεται η αδυναμία της Κυβέρνηση της Ν.Δ. να υλοποιήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις και να δώσει λύσεις στα προβλήματα που απασχολούν μεγάλες κοινωνικές ομάδες πανελλαδικά και τοπικά (αγρότες, συμβασιούχοι, ακρίβεια, κλείσιμο εργοστασίων, αύξηση της ανεργίας κλπ).

Κάποιοι όμως, αντί να ασχολούνται μ’ αυτά τα θέματα, προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο προσπαθώντας, μάταια, να διαρρήξουν την ενότητα του ΠΑΣΟΚ που ολοένα αυξάνεται.

Πράγματι, ενώ πλησιάζουμε στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και λήγει η θητεία της σημερινής Νομαρχιακής Επιτροπής, μια συγκεκριμένη τοπική εφημερίδα, με τη συμμετοχή και συγκεκριμένου συντάκτη της, που τελευταία γράφτηκε ως μέλος του ΠΑΣΟΚ, προβαίνει σκόπιμα σε συστηματική δημοσίευση σχολίων ή κειμένων ή συνεντεύξεων, σε βάρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου, της Νομαρχιακής Επιτροπής, του Γραμματέα της και άλλων πολιτικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, με τη χρησιμοποίηση και φιλοξενία είτε εξυβριστικών χαρακτηρισμών είτε αβάσιμων περιστατικών και αξιολογήσεων, με εμφανή στόχο να προκληθεί διχόνοια και να δημιουργηθούν σκιές γύρω από τη λειτουργία τους, η οποία έχει καταξιωθεί στη συνείδηση των μελών και φίλων του κινήματος, αλλά και άλλων συμπολιτών μας, έστω και αν ανήκουν σε άλλους πολιτικούς χώρους.

Είναι πασιφανής η συγκροτημένη οργανωτική και πολιτική προσπάθεια που γίνεται στον νομό μας, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες και με την ουσιαστική συμμετοχή της νεολαίας μας, η οποία κάθε μέρα συσπειρώνει περισσότερο τα μέλη και τους φίλους του κινήματος.

Αυτό μπορεί να ενοχλεί τους πολιτικούς αντιπάλους μας, αλλά φαίνεται δεν αρέσει και σε κάποιους μεμονωμένους «ακροβολιστές» οι οποίοι δρουν ως «δούρειοι ίπποι» εντός των τειχών του ΠΑΣΟΚ μη μπορώντας να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις και να ενταχθούν σε μια οργανωμένη προσπάθεια στη κατεύθυνση του ανοιχτού κόμματος όπως την ευαγγελίζεται ο πρόεδρός μας Γιώργος Παπανδρέου και τη θέλει ο κόσμος της μεγάλης δημοκρατικής μας παράταξης.

Είναι αυτοί που για την προσωπική τους πολιτική επιβίωση, έμαθαν να μονοπωλούν τα πράγματα και να δρουν με στημένους μηχανισμούς, με σπίλωση υπολήψεων στελεχών, για να τους περιορίσουν στα όρια που βολεύονται, χωρίς να υπολογίζουν αν με την συμπεριφορά τους αυτή βλάπτουν το ΠΑΣΟΚ, υπέρ του οποίου υποτίθεται ότι κόπτονται με τα λόγια.

Αυτοί οι ελάχιστοι, όπως και οι διχαστικές λογικές και πρακτικές τους, που μια ζωή κινούνται στα σκοτάδια και το παρασκήνιο μέσα από προσωπικές διασυνδέσεις και απογοήτευσαν , κατά το παρελθόν, τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, είναι πλέον γνωστοί και έχουν απομονωθεί στη συνείδηση των μελών και φίλων του κινήματος. Είναι αυτοί που ποτέ δεν εξέφρασαν κάποια θέση ή άποψη για το κόμμα και τη κοινωνία και ποτέ δεν πάλεψαν στο κοινωνικό χώρο για να καλυτερέψουν τα πράγματα.

Τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος απέδειξαν ότι ενδιαφέρονται για την ενδυνάμωση του συμμετέχοντας στις προσυνεδριακές διαδικασίες, όπως και προχθές στη μεγάλη εκδήλωση που έγινε για το κόψιμο της πίτας.

Σήμερα τα απλά μέλη και οι φίλοι του Κινήματος δεν ενδιαφέρονται πώς κάποιοι θα λύσουν τα προσωπικά τους προβλήματα, ούτε πώς θα βγουν από την καθήλωση και αφάνεια στην οποία βρίσκονται, αλλά πως θα βγούμε πλέον από το αδιέξοδο που μας οδηγεί η Κυβέρνηση της Ν.Δ. και το πώς το ΠΑΣΟΚ θα ξαναγίνει αξιόπιστο και μαχητικό σήμερα ως αντιπολίτευση και αύριο ως εναλλακτική λύση.

Ο λίγος καιρός που έμεινε μέχρι το συνέδριο δείχνει το δρόμο του αγώνα και της συσπείρωσης. Το νέο πνεύμα , η τόλμη για τη μεταρρύθμιση πρέπει να εκφραστούν. Οι όποιοι «οργανωμένοι» ή «ανοργάνωτοι» κύκλοι εντός ή εκτός ΠΑΣΟΚ με συγκεκριμένο στόχο να πλήξουν την ενότητα και τα πρόσωπα που συγκροτούν τα θεσμικά όργανα του ΠΑΣΟΚ ματαιοπονούν γιατί όπως είπε και κάποιος σύγχρονος πολιτικός «οι εγγαστρίμυθοι έχουν ρόλο στα κουκλοθέατρα και οι υψίφωνοι στις όπερες. Στη πολιτική έχουν ρόλο οι διανοητές των αλλαγών και οι εφαρμοστές καινοτόμων πολιτικών».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το ΚΑΠΗ Κυψέλης έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του!

Με μια ευχή…και του χρόνου!Με μια ευχή…και του χρόνου πάλι όλοι μαζί, στον ίδιο χώρο, με τ…