Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Εξακολουθούν τα παράπονα για τα αδέσποτα

Εξακολουθούν τα παράπονα για τα αδέσποτα

0

Με την συνεργασία Δήμου- Ζωόφιλων ξεκινά εκ νέου η περισυλλογή. Τ. Θεοδωρίδης: «Είμαστε σε μια καλή πορεία…». Ένα θέμα αρκετά παλιό, εξακολουθεί να απασχολεί τόσο τους δημότες της Ξάνθης όσο και τους υπεύθυνους του Δήμου και δεν είναι άλλο από τα αδέσποτα σκυλιά.

Αρχικά, θα πρέπει να σημειωθεί πως υπάρχει μια αμφίδρομη σχέση από πλευράς…παραπόνων, αφού οι μεν πολίτες παραπονιούνται στον Δήμο Ξάνθης ότι δεν γίνεται κάτι ουσιαστικό για την επίλυσή του και ο μεν Δήμος ότι οι πολίτες θα πρέπει να είναι αρωγοί στις προσπάθειες που καταβάλλονται σταδιακά από την μεριά του.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Ξάνθης, κ. Τάσο Θεοδωρίδη, μέχρι πρότινος, οι επαφές που έγιναν έτσι ώστε να βρεθούν εκείνοι οι τρόποι που θα βοηθήσουν στο να ξεκινήσει και πάλι η περισυλλογή των αδέσποτων σκύλων, τόσο με τον Σωματείο Φιλόζωων Ξάνθης «Σώζω» όσο και με τον αρμόδιο Υπουργείο, ήταν διαρκείς.

Έτσι λοιπόν δρομολογήθηκε ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η περισυλλογή τους.

Σε συνεργασία με τους κτηνιάτρους, ο Δήμος Ξάνθης και το Σωματείο θα προχωρήσουν στην συλλογή και στείρωση των αδέσποτων ενώ δεν αποκλείεται, εφόσον αυτό μπορεί να γίνει, πολλά ζώα να μείνουν στο υπάρχον κυνοκομείο της Ξάνθης.

Βέβαια, εν αναμονή βρίσκεται και η ειδική χρηματοδότηση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τον σκοπό αυτό.

Μάλιστα όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος, σημαντική είναι η προσπάθεια που καταβάλλει ο Υφυπουργός κ. Κοντός έτσι ώστε να έρθει σύντομα η χρηματοδότηση του προγράμματος που αφορά στην επέκταση του κυνοκομείου αλλά και στην περισυλλογή και στείρωση των ζώων.

Έπειτα όπως είπε, βάσει του παραπάνω προγράμματος, αναμένεται να καλυφθούν και τα έξοδα των κτηνιάτρων.

Για να γίνει όπως είπε για παράδειγμα μια στείρωση, απαιτείται ένα αρκετά υψηλό ποσό.

Άρα, αυτό δεν μπορεί να συμβεί από την μια στιγμή στην άλλη.

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια καλή πορεία. Πιστεύω σε δέκα μέρες να ξεκινήσει αυτό το πρόγραμμα έτσι ώστε να προχωρήσουμε στην περισυλλογή αρκετών αδέσποτων από την πόλη μας. Ο αριθμός τους άλλωστε έχει αυξηθεί ανησυχητικά με αποτέλεσμα οι δημότες να διαμαρτύρονται διαρκώς αφού πολλά σκυλιά έχουν δαγκώσει ακόμη και παιδάκια…»

Από την άλλη, ο κ. Θεοδωρίδης επισημαίνει ότι ο Νόμος είναι τόσο αυστηρός που δεν επιτρέπει την ανεξέλεγκτη περισυλλογή των αδέσποτών.

Άλλωστε και πριν λίγο καιρό, ο τότε Αντιδήμαρχος κ. Αμπεριάδης ήταν υπόλογος έναντι της δικαιοσύνης για την περισυλλογή τους.

Αυτός είναι ένας από τους λόγους που δείχνει ότι τα βήματα θα πρέπει να γίνουν με αργούς ρυθμούς.

Και αυτό που βεβαιώνει ο κ. Θεοδωρίδης, είναι ότι η προσπάθεια δεν σταματάει ποτέ.

Χρειάζεται όμως υπομονή και ορθή αντιμετώπιση έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι και το επιδιωκόμενο.

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μοίρασαν… την πίτα του Νομαρχιακού προεδρείου

Συμπιλίδου, πρόεδρος, Χατζημεμίς Τουρκές Αντιπρόεδρος, Στάντζιου γραμματέας. Συμπιλίδου: «…