Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Δόθηκαν τα οικόπεδα και οι κατοικίες του Ευμοίρου

Δόθηκαν τα οικόπεδα και οι κατοικίες του Ευμοίρου

0

Σε τριάντα εννέα ομογενείς. Τις επόμενες ημέρες δίδονται επιπλέον ενενήντα δύο. Με συγκίνηση και λόγια ευγνωμοσύνης οι παλιννοστούντες ομογενείς ευχαρίστησαν την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης για την ταχύτατη λύση του προβλήματος της παραχώρησης οικοπέδων και κατοικιών στο Εύμοιρο Ξάνθης

«Η κυβέρνηση δείχνει με πράξεις ότι εργάζεται σκληρά για να δικαιώσει προβλήματα τα οποία επί χρόνια ταλαιπωρούσαν τους παλιννοστούντες ομογενείς μας. Η σημερινή μέρα μας γεμίζει χαρά που ανταποκρινόμαστε στην αποστολή μας. Σε σας μένει τώρα να αξιοποιήσετε τις ευκαιρίες για μια καλύτερη ζωή στη πατρίδα», είπε ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος απευθυνόμενους στους 39 ομογενείς από το Εύμοιρο Ξάνθης, οι οποίοι πήραν σήμερα μετά από 4 χρόνια στα χέρια τους τα παραχωρητήρια των κατοικιών και των οικοπέδων τους.

Φανερά συγκινημένοι και με λόγια ευγνωμοσύνης μίλησαν οι παλιννοστούντες οι οποίοι ευχαρίστησαν τόσο τον Γ.Γ. κ. Αγγελόπουλο, όσο και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας που κινήθηκαν ταχύτατα προκειμένου σε μικρό χρονικό διάστημα να γίνει πράξη αυτό που τους ταλαιπώρησε και παρέμενε άλυτο πρόβλημα.

Χαρακτηριστικά ένας ομογενής είπε: «Να έρθετε μετά από λίγο καιρό και θα δείτε τα σπίτια μας καθαρά και φρεσκοβαμμένα και τους κήπους μας γεμάτους λουλούδια. Θα είναι μια ζωγραφιά».

Να αναφέρουμε ότι μετά από συντονισμένες προσπάθειες των υπηρεσιών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, επιδόθηκαν χθες Τετάρτη τα παραχωρητήρια σε τριάντα εννέα ομογενείς του οικισμού Ευμοίρου του Δήμου Ξάνθης.

Η παράδοση των παραχωρητηρίων στους δικαιούχους, έγινε από το Γενικό Γραμματέα, κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο, τον Πρόεδρο της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας – Καβάλας – Ξάνθης κ. Κωνσταντίνο Τάτση και εκπροσώπους της Τ.Α. στο Ξενοδοχείο «Νατάσσα», στην Ξάνθη.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί και η επίδοση των υπολοίπων 92 παραχωρητηρίων στον ίδιο οικισμό.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης, είναι αποφασισμένη να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες παραχώρησης και στους υπόλοιπους οικισμούς σε ολόκληρη την Περιφέρεια, δίνοντας οριστική λύση σε μία πολυετή εκκρεμότητα προς όφελος των παλιννοστούντων ομογενών.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νέο αίμα στους Δήμους…

Αλλάζουν πρόσωπα τα δημοτικά συμβούλια των Δήμων του Νομού και οι Αντιδήμαρχοι. Πρόσωπα αλ…