Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 5.000 θέσεις απασχόλησης μέχρι 6 μήνες για νέους

5.000 θέσεις απασχόλησης μέχρι 6 μήνες για νέους

0

Εγκρίθηκε πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας. Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας (STAGE) και Απασχόλησης σε επιχειρήσεις και φορείς του ιδιωτικού τομέα Πρόκειται να υλοποιήσει ο ΟΑΕΔ με Χρηματοδότηση από τον διαγωνισμό για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση.

Η σχετική ,υπουργική απόφαση δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ1902-22-12-2004 τεύχος Β' και αναμένεται η εγκύκλιος του ΟΑΕΔ για τηv έναρξη της υλοποίησης. Σε πρώτη φάση προβλέπεται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον οι επιχειρήσεις και στη συνέχεια οι άνεργοι απόφοιτοι Λυκείου, ΤΕΕ, ΙΕΚ, ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Σκοπός του προγράμματος είναι η απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, καθώς και επαγγελματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, από άνεργους νέους (νέο εισερχόμενους στην αγορά εργασίας), καθώς και η διευκόλυνση της εισόδου τους στην αγορά εργασίας.

Η διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους έξι (6) μήνες, εκ των οποίων ένας (1) μήνας, αφορά θεωρητική και πρακτική ενημέρωση – εξοικείωση με το εργασιακό περιβάλλoν και πέvτε (5) μήνες αφορούν τοποθέτηση σε θέσεις του τομέα της ειδίκευσής τους για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας:

Η γεωγραφική κατανομή

Σύμφωνα με την εγκριτική υπουργική απόφαση, το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ μπορεί να επεκταθεί για ένα 18μηνο με ειδική επιδότηση των εταιρειών ανά υπηρεσία των διατιθέμενων θέσεων θα οριστεί με εγκύκλιο του Ο.Α.Ε.Δ.

Ο Ο.Α.Ε.Δ. αναλαμβάνει τη συνολ1κή χρηματοδότηση του προγράμματος με κάλυψη από τον Λογαριασμό για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση (ΛΑΕΚ) και ειδικότερα από τα αδιάθετα της εισφοράς 0,45%, καταβάλλοντας κάθε μήνα στους ασκούμενους για κάθε ημέρα άσκησης τους και συνολικά όχι πάνω από 22 ημέρες το μήνα:

– 30 ευρώ ανά ημέρα μικτά για τους πτυχιούχους Α.Ε.Ι. και T.E.I.

– 25 ευρώ ανά ημέρα μικτά για τους διπλωματούχους των I.Ε.Κ. και για τους απόφοιτους Τ.Ε.Λ., Ε.Π.Λ. ,Τ.Ε.Ε. Β' Κύκλου και Λυκείου Γενικής Εκπαίδευσης.

Από την ως άνω ημερήσια αποζημίωση θα παρακρατεί και ποσοστό 6,4;5% για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και 1 στο κατά του επαγγελματικού κινδύνου.

Οι επιχειρήσεις κατ' επιλογή τους και κατόπιν αιτήσεώς τους στην αρμόδια υπηρεσία του Ο.Α.Ε.Δ., δύνανται να συμμετάσχουν στη Β' φάση του προγράμματος, η οποία περιλαμβάνει επιδότηση απασχόλησης μέρους ή του συνόλου των εκπαιδευομένων στην απόφαση (απόκτηση εργασιακής εμπειρίας) για 18 μήνες.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Έφυγε» ο Κώστας Βλαχόπουλος

Η εκδοτική οικογένεια πενθεί.Σε ηλικία 55 χρόνων. Συνεχίζει ο γιος του Σταύρος. Η εκδοτική…