Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2004 Εμπειρογνώμονες του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης στην Ξάνθη

Εμπειρογνώμονες του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης στην Ξάνθη

0

Εξέτασαν σημεία της πόλης για την μεταφορά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας . Κλιμάκιο αποτελούμενο από εμπειρογνώμονες του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης επισκέφθηκε την Τρίτη την πόλη μας.. Σκοπός της επίσκεψης αυτής, ήταν η εξέταση του σημείου όπου αναμένεται να μεταφερθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης.

Πρόκειται για ένα γνωστό θέμα που απασχολεί αρκετό καιρό τόσο την Υπηρεσία όσο και τους φορείς της πόλης, μιας και το σημείο όπου τώρα βρίσκεται, το έργο της σε πολλές περιπτώσεις δυσχεραίνει και μάλιστα κατά την ημέρα διεξαγωγής της λαϊκής αγοράς.

Οι εμπειρογνώμονες, συνοδευόμενοι από τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Μιχάλη Στυλιανίδη και τον Υποδιοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης, «όργωσαν» κυριολεκτικά όλη την πόλη, ψάχνοντας το κατάλληλο σημείο για την μεταφορά της.

«Γυρίσαμε όλη την πόλη. Υποδείξαμε, πέρα από τις προτεινόμενες θέσεις και κάποιες άλλες εναλλακτικές. Δώσαμε τα σχετικά διαγράμματα και τους χάρτες που μας ζήτησαν ώστε να έχουν και ίδια άποψη αλλά να μεταφέρουν και την θέση τους στον αρχηγό της Πυροσβεστικής και στον Υφυπουργό κ. Μαρκογιαννάκη που επίσης έχει ίδια αντίληψη, για να μετακινηθεί επιτέλους η Πυροσβεστική από το σημείο που βρίσκεται σήμερα και που λόγω θέσεως δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες της πόλης» επισήμανε ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Στυλιανίδης.

Αν και αρχικά η διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης ήταν αντίθετη ως προς την μεταφορά της, τα δεδομένα έχουν πλέον αλλάξει.

Είναι γνωστό πως επί δύο ημέρες την εβδομάδα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ουσιαστικά βρίσκεται αποκλεισμένη και με δυσκολία παρεμβαίνει στις κλήσεις που δέχεται.

Τώρα, όπως τονίζει ο Δήμαρχος, με το σημείο που έχει υποδειχτεί ως κατάλληλο για την μεταφορά της και δεν είναι άλλο από την περιοχή του Χονδρεμπορίου, θα μπορεί να «εκμεταλλεύεται» και τον περιφερειακό δρόμο προς όλες τις κατευθύνσεις του νομού.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο μέρος χαρακτηρίστηκε ως περιοχή εύκολης πρόσβασης προς κάθε πλευρά και συνοικία της Ξάνθης αλλά και προς το περιαστικό δάσος.

Οι εμπειρογνώμονες του Υπουργείου είδαν με…καλό μάτι, το προτεινόμενο σημείο αλλά και ορισμένα άλλα εναλλακτικά.

Βέβαια, ο Δήμος Ξάνθης επιμένει πως ο χώρος του στον περιφερειακό δρόμο, στο Χονδρεμπόριο, είναι ο καταλληλότερος για την μεταφορά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης.

Ένα θέμα λοιπόν που έχει απασχολήσει αρκετά, έχει πλέον δρομολογηθεί.

Αυτό που τώρα αναμένεται είναι η τελική έκθεση των εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι αφού εξετάσουν όλες τις παραμέτρους, θα αποφανθούν εάν τελικά θα μεταφερθεί στο Χονδρεμπόριο ή όχι.

Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως πως για το θέμα είχε ενημερωθεί εκτενώς ο Υφυπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Μαρκογιαννάκης κατά την επίσκεψή του στην Ξάνθη και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της πόλης μας.

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2004
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Επιτέλους άρχισε να ξυπνάει ο ΟΤΕ

Έστω αργά, έστω με τεράστια καθυστέρηση, ο ΟΤΕ είδε και κατάλαβε ότι δεν μπορεί να συγκρατ…