Δόθηκε λύση σε οδικό πρόβλημα

0

Από εθνική οδός χαρακτηρίζεται κεντρική αρτηρία η είσοδος από Καβάλα

Προ 4ετίας κατασκευάσθηκε και παραδόθηκε η παράκαμψη της πόλεως Ξάνθης από την Εθνική οδό, που ξεκινάει από νότια περίπου του οικισμού Ευμοίρου και καταλήγει στο ύψος της διασταύρωσης Ζυγού. Το αντίστοιχο τμήμα της Εθνικής οδού που αντικαταστάθηκε και είναι οι είσοδοι – έξοδοι της πόλεως προς Καβάλα και Κομοτηνή, παρά τις προσπάθειες ως τώρα, έμεινε χαρακτηρισμένο ως τριτεύον εθνικό δίκτυο. Το γεγονός αυτό δημιούργησε σωρεία προβλημάτων στους εκατοντάδες επαγγελματίες στις δύο πλευρές του δρόμου, ως προς την σύνδεσή τους μ’ αυτόν, δηλαδή την ύπαρξη κόμβων, την έκδοση οικοδομικών αδειών, την έκδοση διαφόρων επαγγελματικών αδειών ιδρύσεως και λειτουργίας κ.λ.π..

Μετά από αίτημα του Νομάρχη Ξάνθης, κατόπιν προηγούμενης συνεννόησης – έγγραφης συναίνεσης του Δημάρχου Ξάνθης, το Εθνικό Συμβούλιο Κατασκευών στην Αθήνα, που ως τώρα ήταν αρνητικό, αποφάσισε (χθες 21-9-2004) ομόφωνα – γνωμοδότησε να αποχαρακτηρισθεί το επίμαχο τμήμα και από εθνική οδός να γίνει δημοτική κεντρική αρτηρία εισόδου – εξόδου στην πόλη της Ξάνθης, με διατήρηση, κατόπιν συμφωνίας με το Δήμο Ξάνθης, της σημερινής γραμμής δόμησης, που είναι άνω των 30 μέτρων από τον άξονα της οδού.

Είναι ζήτημα συντόμου χρονικού διαστήματος η έκδοση των τελικών αποφάσεων, που είναι η αφετηρία νέας νομικής κατάστασης και απεμπλοκής από εκατοντάδες προβλήματα, όπως προαναφέρθηκαν, κόμβοι, συνδέσεις, άδειες κ.λ.π..

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2004
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΜΠΕΣΛΑΝ»

Του Φίλιππου Ζάχαρη Ως άσπλαχνη περιφρόνηση για τη ζωή των αμάχων, χαρακτήρισαν σε κοινή τ…