Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σούπα με παντζάρι και γλυκοπατάτες

Σούπα με παντζάρι και γλυκοπατάτες

0

-2 γλυκοπατάτες

-2 πράσσα

-2 μεγάλα παντζάρια

-2 σκελίδες σκόρδο

-1κτ σούπας ελαιόλαδο

-½ κτ γλυκού πάπρικα

-½ κτ γλυκού κανέλα

-½ κτ γλυκού δενδρολίβανο

-1 κονσέρβα γάλα καρύδας

-1κτ γλυκού κίμινο

-1κγ γλυκού αλάτι

-2κτ σούπας μηλόξυδο

-2 κούπες βραστό νερό

-λίγο τυρί cottage για το σερβίρισμα

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Καθαρίζετε τις γλυκοπατάτες και τα παντζάρια και κόβετε σε κομμάτια. Κόβετε το πράσο σε ροδέλες. Βάζετε τα λαχανικά και το σκόρδο (με τη φλούδα) σε ένα μεγάλο ταψί, ραντίζετε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με τη πάπρικα, τη κανέλα, το δενδρολίβανο και λίγο αλάτι.

Ψήνετε για περίπου 35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να ψηθούν καλά τα λαχανικά.

Βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε λίγο να κρυώσουν, απομακρύνετε τη φλούδα του σκόρδου και κρατάτε ένα κομμάτι γλυκοπατάτα κι ένα παντζάρι για τη γαρνιτούρα. Βάζετε τα λαχανικά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά μέσα στο μπλέντερ και χτυπάτε μέχρι να λιώσουν όλα τα υλικά. Προσθέτετε κι άλλο αλατοπίπερο αν θέλετε και λίγο νερό  και βάζετε τα λαχανικά να πάρουν μία βράση μέχρι να φτάσουν στην επιθυμητή πυκνότητα.

Κόβετε το παντζάρι και τη γλυκοπατάτα που έχετε κρατήσει στην άκρη σε μικρά κυβάκια και τα χρησιμοποιείτε για γαρνιτούρα στη σούπα μαζί με λίγο τυρί cottage.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…