Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κοτόπουλο με Κονιάκ και Μανιτάρια

Κοτόπουλο με Κονιάκ και Μανιτάρια

0

-1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο για κάθε μερίδα

-4 κ.σ. ελαιόλαδο

-1 πακέτο μανιτάρια λευκά ή πορτομπέλο χοντροκομμένα

-1 κλωναράκι δεντρολίβανο ή 2-3 κλωναράκια θυμάρι

-2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

-½ ποτηράκι του κρασιού κονιάκ

-μερικά κλωναράκια ψιλοκομμένο μαϊντανό

-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σε βαθύ τηγάνι στη φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο με το μισό δεντρολίβανο ή το θυμάρι και προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο.

Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν, αλατίζουμε, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Παράλληλα, ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι ή ένα σχαροτήγανο και ψήνουμε τα φιλέτα για 3′ από κάθε πλευρά αν τα θέλουμε λίγο ψημένα ή 5′ αν τα προτιμάμε καλοψημένα, μαζί με το υπόλοιπο θυμάρι ή το δεντρολίβανο. Αλατίζουμε.

Στο τηγάνι με τα μανιτάρια προσθέτουμε τα φιλέτα, δυναμώνουμε τη φωτιά και σβήνουμε με το κονιάκ (ή με 1 ποτηράκι λευκό κρασί).

Περιμένουμε να εξατμιστεί και σερβίρουμε με τον μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • Πίτσα κέικ

    Για τη ζύμη -600 γρ. σκληρό αλεύρι γ.ο.χ. -360 ml νερό -5 γρ. ξερή μαγιά -2 κ.σ. ελαιόλαδο…
  • Ζαμπονοκασερόπιτα με καταΐφι

    -1 πακέτο κανταΐφι -300 γρ. gouda τριμμένο -300 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο -250 γρ. ζαμπόν λε…
  • Φακόρυζο με Ταχίνι

    -250 gr. φακές -200 gr. ρύζι για πιλάφι -2 κρεμμύδια ξερά -1100 ml. ζωμό λαχανικών -1 κουτ…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πίτσα κέικ

Για τη ζύμη -600 γρ. σκληρό αλεύρι γ.ο.χ. -360 ml νερό -5 γρ. ξερή μαγιά -2 κ.σ. ελαιόλαδο…