Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σπιτικό παγωτό σοκολάτα

Σπιτικό παγωτό σοκολάτα

0
pagoto-mous-sokolatas_NEW-empros
  • 200 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 1 ζαχαρούχο γάλα (400 γραμμ.)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 350 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, κρύα
  • 50 γραμμ. τρίμμα σοκολάτας 

Βάζουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, το ζαχαρούχο, το αλάτι και τη βανίλια σε μπεν μαρί. Τα αφήνουμε να λιώσουν σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή. Μόλις σχηματιστούν απαλές κορυφές είναι έτοιμη.
Βάζουμε 2-3 κ.σ. από τη χτυπημένη κρέμα στη λιωμένη αλλά κρύα πλέον σοκολάτα κι ανακατεύουμε απαλά, να αραιώσει. Τέλος, προσθέτουμε και την υπόλοιπη κρέμα.
Απαλά, με μία μαρίζ (μαλακή σπάτουλα σιλικόνης) αναδιπλώνουμε το μείγμα, να ομογενοποιηθεί χωρίς όμως να χάσουμε τον όγκο της κρέμας. Προσθέτουμε το τρίμμα σοκολάτας απαλά κι ανακατεύουμε. Βάζουμε το μείγμα σε μπολ και το παγώνουμε στην κατάψυξη για περίπου 5-6 ώρες ώσπου να σφίξει.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • Γαρδουμπάκια

    -1 ολόκληρη αρνίσια συκωταριά μαζί με τα γλυκάδια -Έντερα από ένα αρνί -2 σκελίδες σκόρδο …
  • Πασχαλινά κουλουράκια

    -1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του -175γρ. Βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου -1…
  • Cheesecake Ντουμπάι

    Για τη βάση -250 γρ. κανταΐφι ψιλοκομμένο -85γρ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο -90γρ. πραλίνα ή…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γαρδουμπάκια

-1 ολόκληρη αρνίσια συκωταριά μαζί με τα γλυκάδια -Έντερα από ένα αρνί -2 σκελίδες σκόρδο …