Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Ποδηλασία με φόντο τις ομορφιές της Ξάνθης

Ποδηλασία με φόντο τις ομορφιές της Ξάνθης

0
podilata_001-empros

Την Κυριακή 26/08 ο 5ος πανελλήνιος ποδηλατικός αγώνας «open»

Συνολική απόσταση 73 χλμ. θα καλύψουν οι συμμετέχοντες – αναλυτικά η διαδρομή          

Ο αγώνας θα αρχίσει στις 11 το πρωί ενώ σημείο εκκίνησης και τερματισμού έχει οριστεί η κεντρική πλατεία της πόλης.  
Συνολική απόσταση 73 χλμ. θα καλύψουν οι ποδηλάτες  
Η συνολική απόσταση που θα έχουν να διανύσουν οι συμμετέχοντες ποδηλάτες είναι 73 χλμ., ενώ η διαδρομή ξεκινά από την Κεντρική Πλατεία και στη συνέχεια θα ακολουθηθεί η πορεία: Ιερά Μονή Παναγίας Καλαμούς, Ιερά Μονή Παναγίας Αρχαγγελιώτισσας, Κιμμέρια, Λευκόπετρα, Σέλερο, Πολύσιτος, Συδινή, Κουτσό, Νέα Κεσσάνη, Μάνδρα, Άβδηρα, Πεζούλα, Γκιώνα, Μέλισσα, Μαγικό, Διομήδεια, Πετεινός και επιστροφή στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης. Τα υψομετρικά της διαδρομής είναι +350 μ.
Ο ποδηλατικός αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους κανόνες της Ε.Ο.Π. Για ότι άλλο δεν προβλέπεται θα αποφασίζει επιτόπου η Αγωνόδικος Επιτροπή η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης των αγώνων.
Μεταξύ άλλων η προκήρυξη του αγώνα open αναφέρει:
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δικαιούνται να συμμετάσχουν όσοι διαθέτουν καλή υγεία, φυσική κατάσταση, άνδρες και γυναίκες.
Θα πρέπει επίσης να διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό για το αγώνισμα που θα είναι σε άριστη κατάσταση για χρήση αγώνα.
Όλοι οι συμμετέχοντες παίρνουν μέρος με δική τους ευθύνη ή υποχρέωση για οποιοδήποτε ατύχημα ή φθορά, ή απώλεια, ή καταστροφή αγωνιστικού υλικού, ρούχων, ποδηλάτων κλπ.. Οι δε ανήλικοι συμμετέχοντες θα πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για αυτούς και επίσης θα πρέπει να έχουν υπογεγραμμένη δήλωση συμμετοχής από τον κηδεμόνα τους.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:
Ε: Εφήβων (αγόρια και κορίτσια), μέχρι 18 ετών.
Α1 Ανδρών, 18 – 29 ετών.
Α2 Ανδρών, 30 – 39 ετών.
Β1 Βετεράνων, 40 – 49 ετών.
Β2 Βετεράνων 50+ ετών.
Γ1 Γυναικών, 18+ ετών.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την δημιουργία κάποιας κατηγορίας είναι να υπάρχουν τουλάχιστον τρεις συμμετοχές. Σε διαφορετική περίπτωση οι ποδηλάτες θα ενταχθούν στην αμέσως μικρότερη κατηγορία.
Οι ποδηλάτες που θα πάρουν μέρος στο αγώνα είναι υποχρεωμένοι να:
1. Παρευρίσκονται στην αφετηρία των αγώνων 60΄ λεπτά προ της εκκίνησης.
2. Φέρουν κατά τη διάρκεια του αγώνα προστατευτικό ποδηλατικό κράνος.
3. Συμπεριφέρνονται στον αγώνα προς τους άλλους ποδηλάτες, την αγωνόδικο επιτροπή και τους συνοδούς σύμφωνα με το αθλητικό πνεύμα.
4. Φέρουν υποχρεωτικά αριθμούς αναγνώρισης, που θα τους δοθούν από τον οργανωτή. Οι διαστάσεις και η παρουσίαση του αριθμού δεν δέχονται μεταβολές.  
Έπαθλα – Βραβεύσεις  
Στον 1ο νικητή κάθε κατηγορίας θα απονεμηθεί χρυσό μετάλλιο (αναμνηστικό) και δίπλωμα, ενώ αργυρό και χάλκινο μετάλλιο θα πάρουν ο 2ος και 3ος κάθε κατηγορίας αντίστοιχα. Μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα θα πάρουν οι ποδηλάτες που θα συμπληρώνουν την 6άδα κάθε κατηγορίας.  
Παράλληλες εκδηλώσεις  
Εκτός του αγώνα open, την ημέρα της εκδήλωσης (Κυριακή 26/08) θα πραγματοποιηθούν κι άλλες παράλληλες εκδηλώσεις.
Μεταξύ άλλων, παράλληλα με τη διεξαγωγή του αγώνα θα γίνεται επίδειξη ΒΜΧ από επαγγελματίες αθλητές στην Κεντρική Πλατεία.
Επιπλέον, το ξανθιώτικο νεανικό μουσικό σχήμα «Broken Strings» με τους δεξιοτεχνικούς μουσικούς αυτοσχεδιασμούς του, υπόσχεται να ξεδιψάσει μουσικά όλους όσους θα μετέχουν της εκδήλωσης. Η ελευθερία, ο αυθορμητισμός και η αυθεντικότητά τους, συναντάνε την ικανότητα, το θάρρος, το θετικό θράσος και το πηγαίο αναπάντεχο των χειριστών ποδηλάτων επίδειξης BMX, οι οποίοι θα καταλάβουν με τις αέρινες επελάσεις τους για όλη την διάρκεια του ποδηλατικού αγώνα, τους πύργους και τους θρύλους της κεντρικής πλατείας Ξάνθης.
Επίσης όλοι οι συγκάτοικοι της πλατείας θα έχουν την μοναδική ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά μοναδικά επώνυμα ποδηλατικά μοντέλα πόλης, δρόμου, βουνού καθώς και συνοδευτικά είδη. Ταυτόχρονα όσοι επιθυμούνε θα έχουν την μοναδική ευκαιρία για μια δωρεάν βόλτα με το τρενάκι του Δήμου Ξάνθης γύρω από το περιαστικό δάσος και μέσα από την Πόλη-Αγορά της Ξάνθης. Τέλος τους ποδηλάτες αθλητές του αγώνα και τους συνοδούς τους θα τους περιμένει μια αντάξια οργανωμένη παράθεση εδεσμάτων αποτελούμενη από μεγάλη ποικιλία μακαρονάδων, κρύων σάντουιτς, γλυκών και κρύων ροφημάτων Ελληνικού Θρακικού τσαγιού και μαστίχας Χίου.  
Αιτήσεις συμμετοχής  
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής σε:
1. Στην γραμματεία του αγώνα μια ώρα τουλάχιστον πριν την εκκίνηση
2. Στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης: http://www.pegasus-xanthi.gr
3. Με αποστολή email στην διεύθυνση info@pegasus-xanthi.gr, αναφέροντας: επίθετο, όνομα, όνομα πατρός, έτος γέννησης, τόπο κατοικίας, σταθερό ή κινητό τηλέφωνο, ομάδα – χορηγό.
Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 10 ευρώ. Το ποσό καταβάλλεται στην γραμματεία του αγώνα, πριν την εκκίνηση.      

 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Ανέβηκε στην 3η θέση μετά την νίκη στο Αμοιρίδειο επί της Αρετσούς

Στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής Μία αγωνιστική πριν το τέλος και ο Λεύκιππος με την εύκολ…