Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Θα «βάλει πλάτη» ο Βενιζέλος για τη ΣΕΚΑΠ

Θα «βάλει πλάτη» ο Βενιζέλος για τη ΣΕΚΑΠ

0
Venizelos_sekap_08_2012-empros

Συνάντηση των εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Δεσμεύτηκε να θέσει το θέμα στο Σαμαρά τη Δευτέρα

Η λύση που προωθείται είναι να συνεχίσει τη λειτουργία της μέχρι να βρεθεί αγοραστής. Ικανοποίηση από τους εργαζόμενους

Με αναπτερωμένο ηθικό και συγκρατημένα αισιόδοξοι έρχονται από την  Αθήνα οι πρόεδροι των σωματείων της ΣΕΚΑΠ ιδιαίτερα μετά την τελευταία συνάντηση που είχαν την Παρασκευή στις 11 το πρωί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευ. Βενιζέλο.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο εισηγητής για θέματα αγροτικής ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Δριβελέγκας και ο βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ,  Δημήτρης Σαλτούρος. Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο κ. Βενιζέλος γνωστοποίησε εξ’ αρχής την πρόθεσή του να «βάλει πλάτη» ώστε να αποτρέψει κλείσιμο της ΣΕΚΑΠ θέτοντας απευθείας το θέμα στην σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών που θα γίνει τη Δευτέρα, ενώ φάνηκε γνώστης όλων των προβλημάτων που την ταλανίζουν. Υπενθυμίζουμε ότι  ως υπουργός Οικονομικών είχε ξεμπλοκάρει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί όταν η ΑΤΕ προέβη σε κατάπτωση των εγγυητικών της ΣΕΚΑΠ (Νοέμβριο 2011) και  δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει τα σήματά της στην αγορά.

Στόχος: Να παραμείνει ζωντανή
Οι πρόεδροι των σωματείων τον ενημέρωσαν εκτενώς για όλη την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η εταιρεία ιδιαίτερα μετά τη δυσμενή εξέλιξη της καταγγελίας όλων των δανειακών της συμβάσεων καθώς επίσης και όλα αυτά που προηγήθηκαν αναφορικά με τις προσπάθειες πώλησής της από την ΑΤΕ. Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε μια έκθεση με όλα τα επίσημα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας καθώς και των προτάσεων των τεχνοκρατών για το τι χρειάζεται από χρηματοδότηση για ν’ αντέξει η εταιρεία μέχρι να εξευρεθεί αγοραστής. Αυτό είναι και το κύριο ζητούμενο και προωθείται ως λύση με επιπρόσθετη προϋπόθεση τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Ήδη έχουν ενημερωθεί από τον κ. Σαλτούρο ο διευθύνων σύμβουλος κ. Μπίτος και ο Διευθυντής κ. Πούλιος προκειμένου να καταρτιστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα η οικονομική έκθεση. Ο κ. Βενιζέλος διευκρίνισε ότι αυτή η λύση θα προωθηθεί και για τις άλλες θυγατρικές της ΑΤΕ (ΕΒΖ, ΔΩΔΩΝΗ) και ότι θα ενδιαφερθεί προσωπικά να «τρέξει» από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων το θέμα της προσέλκυσης ενδιαφέροντος. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, αναφέρθηκε το όνομα του Ηλία Παπαδόπουλου, ως της εταιρείας της οποίας το ενδιαφέρον παραμένει ενεργό παρά το γεγονός ότι δεν έχει καταθέσει δεσμευτική προσφορά μετά την πρόσκληση της ΑΤΕ.

Ικανοποίηση από τους εργαζόμενους
Ο κ. Κώστας Γαβριηλίδης μιλώντας στο «Ε» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αποδοχή των θέσεών τους αναφορικά του τι πρέπει να γίνει με τη ΣΕΚΑΠ από τον κ. Βενιζέλο καθώς και  τη δέσμευσή του να τις προωθήσει στην κυβέρνηση αποτρέποντας την εκκαθάριση. Να σημειώσουμε ότι την Πέμπτη οι εργαζόμενοι ειχαν συνάντηση με τον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ κ. Βουτσινά ενώ την Παρασκευή με μεσολάβηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Παύλο Χαϊκάλη συναντήθηκαν και με τον κ. Μαρκόπουλο, ο οποίος έφερε το θέμα στη Βουλή με ερώτησή του. Οι εργαζόμενοι όλες αυτές τις μέρες έκαναν ένα μαραθώνιο επαφών με τους πολιτικούς στην προσπάθειά τους να τους ενημερώσουν , να τους ευαισθητοποιήσουν και να τους καταστήσουν αρωγούς στον αγώνας τους να κρατήσουν την ΣΕΚΑΠ ζωντανή μέχρι ν βρεθεί αγοραστής. Η αποτίμηση είναι θετική αφού βρήκαν συμπαράσταση τόσο από το σύνολο των κομμάτων με μόνη εξαίρεση τη ΝΔ που παρά τις κρούσεις τους προσέκρουσαν σε …τοίχο. Ενδεικτικό είναι ότι δεν είχαν επαφή με κάποιο στέλεχός της.  
Δήλωση του Δημήτρη Σαλτούρου: ««Η συνάντηση υπήρξε πραγματικά παραγωγική»
Αμέσως μετά τη συνάντηση ο βουλευτής Ξάνθης κ.  Σαλτούρος δήλωσε: «Η συνάντηση υπήρξε πραγματικά παραγωγική καθώς τόσο οι εργαζόμενοι όσο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσέγγισαν το σύνολο των παραμέτρων του ζητήματος της ΣΕΚΑΠ με ειλικρίνεια και διάθεση για εξεύρεση λύσεων προκειμένου να δοθεί καταφατική απάντηση στο δίκαιο αίτημα των εργαζομένων να έχουν δουλειά.
Έχω ξαναπεί ότι είναι βούληση του κινήματός μας να μην κρυφτούμε μπροστά στα προβλήματα αλλά και να μην υποσχεθούμε ανέφικτους δρόμους που παραπλανούν και ως προς την κατάληξή τους αλλά και ως προς τη διάρκειά τους.
Η επόμενη ουσιαστική κίνηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, όπως ο ίδιος δεσμεύθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους εργαζόμενους, είναι να θέσει το ζήτημα τη Δευτέρα στη συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων».
Επίσης από το ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε ανακοίνωση όπου αναφέρεται: «Το ΠΑΣΟΚ θα εξετάσει όλο το πλαίσιο μέσα στο οποίο  κινείται η υπόθεση της ΣΕΚΑΠ μετά και τις εξελίξεις στην Αγροτική Τράπεζα, ώστε να βρεθεί η καλύτερη λύση για τη σημαντική αυτή βιομηχανική μονάδα και τους εργαζόμενους».

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…