Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Πυρκαγιά απείλησε τον οικισμό του Πόρτο Μόλο

Πυρκαγιά απείλησε τον οικισμό του Πόρτο Μόλο

0
pirkagia_sitokalamies-empros

Ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης από θερισμένες σιτοκαλαμιές

Υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης φωτιάς τις επόμενες ημέρες. Απαγορεύει καύση ξερών χόρτων και ψησταριές σε δασικές περιοχές η Πυροσβεστική

Πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην παραλιακή περιοχή των Αβδήρων απείλησε τον οικισμό του Πόρτο Μόλο. Η πυροσβεστική υπηρεσία Ξάνθης ενημερώθηκε λίγο πριν τις 9 μμ και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη εκδήλωση για την πανσέληνο στον αρχαιολογικό χώρο, απ’ όπου η φωτιά ήταν ορατή.
Η φωτιά ξέσπασε σε περιοχή με θερισμένες σιτοκαλαμιές και προσέγγισε τον οικισμό. Συνολικά κάηκαν 5 στρέμματα από θερισμένες σιτοκαλαμιές και 15 στρέμματα χερσαίων εκτάσεων με ξερά χόρτα, ενώ δεν προκλήθηκαν υλικές ζημιές. Να σημειωθεί ότι το σημείο της πυρκαγιάς απείχε μόλις 1 χλμ από τις παιδικές κατασκηνώσεις των Αβδήρων.
Η πυροσβεστική επενέβη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς με 2 πυροσβεστικά οχήματα και 8 άνδρες συνολικά. Κατάφεραν και έσβησαν άμεσα στην πυρκαγιά, ώστε να μην επεκταθεί στον οικισμό που κινδύνεψε. Το κατασβεστικό έργο συντόνισε στον τόπο της φωτιάς ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Δημήτρης Γενιτζές. Τη χθεσινή μέρα την υπηρεσία απασχόλησε η προανάκριση που διενεργείται από το τμήμα Ανακριτικού με σκοπό να εντοπιστούν τα αίτια.

Υψηλή επικινδυνότητα για πυρκαγιά τις επόμενες ημέρες
Οι πρώτες ενδείξεις πάντως δείχνουν, ανθρώπινο χέρι και αμέλεια αγρότη που έκαιγε τις σιτοκαλαμιές στην περιοχή. Ο κ. Γενιτζές επέστησε την προσοχή στον αυξημένο βαθμό επικινδυνότητας για πρόκληση πυρκαγιάς τις επόμενες ημέρες, αφού η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα και οι άνεμοι θα πνέουν με 3 μποφόρ. Για το λόγο αυτό, τονίζει ότι δεν επιτρέπεται ούτε η καύση ξερών χόρτων, αλλά ούτε και οι αναμμένες ψησταριές σε δασικές περιοχές, αφού ακόμη και το παραμικρό λάθος ή αμέλεια μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες στο δάσος, αλλά και για ανθρώπινες ζωές.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε διωκόμενο με ένταλμα σύλληψης στην Αλεξανδρούπολη

Εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για συνέργεια σε διακίνηση παράτυπων μεταναστών Συνελήφθη το πρω…