Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Κέντρο Λαθρομεταναστών, η Σχολή Αστυνομίας Ξάνθης

Κέντρο Λαθρομεταναστών, η Σχολή Αστυνομίας Ξάνθης

0
astynomiki_sxoli-empros

Είδηση βόμβα: Έκτακτη σύσκεψη φορέων στην Κομοτηνή σήμερα συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης

Προωθούνται 200 λαθρομετανάστες από την Αμυγδαλέζα σε Κομοτηνή και Ξάνθη. Αντιδρούν οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες»

Η είδηση έπεσε σαν βόμβα το μεσημέρι της Παρασκευής: Καταργούνται οι Σχολές Αστυνομίας Ξάνθης – Κομοτηνής και μετατρέπονται σε Κέντρα Λαθρομεταναστών

Έκτακτη σύσκεψη με τους φορείς
Σε έκτακτη σύσκεψη όλων των φορέων το Σάββατο στις 10 το πρωί κάλεσε όλους τους φορείς Ξάνθης και Κομοτηνής ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Άρης Γιαννακίδης προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους υπό το φως νέων εξελίξεων για την περιοχή μας. Υπενθυμίζουμε ότι και άλλοτε υπήρχε μια φημολογία ότι πρόκειται να καταργηθεί ή να συγχωνευτούν οι Σχολές Αστυνομίας Ξάνθης – Ροδόπης όμως πρώτη φορά γίνεται λόγος για μετατροπής τους σε Κέντρο Λαθρομεταναστών που έως τώρα για τον νομό μας φημολογούνται μόνο το Στρατόπεδο Νεοσυλλέκτων στη Σταυρούπολη. Σύμφωνα με πληροφορίες μας οι περισσότεροι φορείς είναι αρνητικοί στην κατάργηση των Σχολών Αστυνομίας σε Ξάνθη και Ροδόπη και στην μετατροπή τους σε Κέντρα λαθρομεταναστών αναλογιζόμενοι τις δυσμενείς επιπτώσεις για την τοπική κοινωνία και οικονομία. Αυτό που υπερισχύει ως άποψη είναι ότι πρέπει να γίνουν οργανωμένα Κέντρα Λαθρομεταναστών αλλά όχι στις εγκαταστάσεις των Σχολών Αστυνομίας.  
Από την Αμυγδαλέζα στην Κομοτηνή
Η παρακάτω είδηση ίσως να σχετίζεται με το θέμα:  «200 λαθρομετανάστες που βρίσκονται στο κέντρο φιλοξενίας στην Αμυγδαλέζα, μεταφέρονται αυτή τη στιγμή στην Κομοτηνή. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Real FM, έπειτα από απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αλλά και της Αστυνομίας οι 200 αλλοδαποί που είχαν μεταβεί στην Αμυγδαλέζα, μεταφέρονται στις εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην Κομοτηνή και στην Ξάνθη. Και το ερώτημα που τίθεται είναι: Σε ποιες εγκαταστάσεις σε Ξάνθη και Κομοτηνή;

Αντιδρούν οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» στην Ξάνθη
Άμεση ήταν η αντίδραση των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Ξάνθης που επιβεβαιώνουν την είδηση καθώς κλήθηκαν στη σύσκεψη. Σε ανακοίνωσή τους ο Αν. Τομεάρχης ΑΜ – Θράκης Ευστρατίου Χαράλαμπος επισημαίνει: «Κατόπιν πληροφοριών ενημερώνω τους πολίτες της Θράκης ότι οι Αστυνομικές Σχολές Ξάνθης και Ροδόπης θα μετατραπούνε σε κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών. Σήμερα 3Αυγουστου 2012 ήδη μεταφέρονται στην αστυνομική σχολή Ροδόπης περίπου 100 λαθρομετανάστες.
Για το λόγω αυτό συγκαλείται έκτακτη σύσκεψη αύριο Σάββατο 4 Αυγούστου 2012 από τον Περιφερειάρχη κ. Α. Γιαννακίδη. Η Ξάνθη, η Ροδόπη και η Θράκη γενικότερα έχει πολύ μεγαλύτερα και σοβαρότερα προβλήματα να αντιμετωπίσει λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης που μας έχουνε επιβάλλει με τις πρακτικές τους η Τριανδρία  Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη. Η λαθρομετανάστευση είναι ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί με κεντρικό κυβερνητικό σχεδιασμό και όχι με σπασμωδικές κινήσεις. Να ξέρουν όλοι όσοι ακολουθούν τέτοιου είδους τακτικές ότι τόσο εμένα προσωπικά όσο και τους Ανεξάρτητους Έλληνες θα μας βρουν απέναντι τους».

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…