Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Χριστουγεννιάτικο cheesecake με κρέμα κάστανο

Χριστουγεννιάτικο cheesecake με κρέμα κάστανο

0

-1 πακέτο μπισκότα digestive

-60 γρ. βούτυρο φρέσκο

-500 γρ. κάστανα βρασμένα, καθαρισμένα καλά

-1 σφηνάκι μπράντι

-1 φλιτζανάκι καφέ κρέμα γάλακτος

-500 γρ. τυρί κρέμα

-100 γρ.γιαούρτι

-2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού

-4 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη

-3 αβγά καλά χτυπημένα

Για το σιρόπι σοκολάτας]

-1 φλιτζάνι γάλα

-150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη

-λίγο αλάτι

Ετοιμάζουμε τη βάση του γλυκού: Παίρνουμε μια στρογγυλή φόρμα με πάτο, την αλείφουμε με βούτυρο και βάζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Λιώνουμε το φρέσκο βούτυρο, το ανακατεύουμε με τα σπασμένα μπισκότα και τα βάζουμε στη φόρμα πιέζοντας καλά για να φτιάξουμε τον πάτο του γλυκού.

Στη συνέχεια, χτυπάμε στο μπλέντερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μια ελαφριά σαντιγί. Ρίχνουμε μέσα τα καθαρισμένα κάστανα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής πολτός. Προσθέτουμε το μπράντι και χτυπάτε για 2 λεπτά ακόμα.

Απλώνουμε το μείγμα του κάστανου πάνω στον μπισκοτένιο πάτο που δημιουργήσαμε. Χτυπάμε στο μίξερ με τον αβγοδάρτη το τυρί κρέμα με το σουρωτό γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού και τη ζάχαρη άχνη. Τα δουλεύουμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα, προσθέτουμε τα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για μερικά λεπτά ακόμα. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα και πάνω από την κρέμα του κάστανου. Ισιώνουμε με ένα μαχαίρι και ψήνουμε το cheesecake στον προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για μισή ώρα περίπου. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι σοκολάτας: Ζεσταίνουμε το γάλα και ρίχνουμε μέσα την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Την αφήνουμε να λιώσει σιγά σιγά ανακατεύοντας πού και πού αφού βγάλουμε το γάλα από τη φωτιά. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε το γλυκό και την τελευταία στιγμή το περιχύνουμε με τη σάλτσα σοκολάτας.

 

 

  • Μπισκότα με μέλι και ταχίνι

    -200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις -150γρ μέλι -150γρ ταχίνι -1 βανίλια -1/3 κουτ γλυκού α…
  • Τάρτα μήλου με κρέμα βανίλιας

    Για τη βάση: -125 gr βούτυρο αγελάδας  σε θερμοκρασία δωματίου + 1 κουταλάκι -1 μέτριο αυγ…
  • Σταφυλόπιτα

    -200 γρ αλεύρι -150 γρ τυρί κότατζ -50 γρ ζάχαρη -1 αυγό -6 κ.σ. μεγάλο. φυτικό λάδι -2 κο…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Οσομπούκο με κρεμμυδάκια στο φούρνο

-4 φέτες κότσι μοσχαρίσιο (οσομπούκο) 1½ κιλό περίπου -500γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο -3 σ…