Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Έρμαιο των περιθωριακών το πάρκινγκ στο Αμοιρίδειο

Έρμαιο των περιθωριακών το πάρκινγκ στο Αμοιρίδειο

0
amoirideio_1_06_2012-empros

Παραμένει αφύλακτο αφού έχουν ξηλώσει το συρματόπλεγμα

Βρίθει σκουπιδιών ο χώρος. Η δημοτική αρχή προτίθεται να το περιφράξει με μόνιμη κατασκευή

Σε άντρο περιθωριακών, ναρκομανών και σ’ ένα απέραντο σκουπιδότοπο έχει καταντήσει το υπό κατασκευήν πάρκινγκ στο Αμοιρίδειο που εγκαταλείφθηκε λόγω έλλειψης χρημάτων,  όπως υποστηρίζει η δημοτική αρχή.

Απροστάτευτο το πάρκινγκ στο Αμοιρίδειο
Εικόνα εγκατάλειψης παρουσιάζει το πίσω μέρος από το κλειστό γυμναστήριο που παραμένει αφύλακτο και έρμαιο σε οποιοδήποτε επιδρομέα που θέλει να χρησιμοποιήσει το χώρο είτε για χρήση ναρκωτικών είτε χώρο ύπνου. Σκουπίδια κάθε λογής από ρούχα, στρώματα, μαξιλάρια και είδη ένδυσης , κάθε λογής μπουκάλια ανακατεμένα με περιττώματα…ένδειξη ότι  κάποιοι περιθωριακοί χρησιμοποιούν το χώρο ποικιλοτρόπως…Ένα ίχνος συρματοπλέγματος μόνο έχει απομείνει απ’ όλη την περίφραξη που είχε κάνει ο δήμος για το προστατεύσει. Κάποιοι το έκοψαν και το έκλεψαν! Η εικόνα αυτή αμαυρώνει και τη συνολική εικόνα του Αμοιρίδειου που αποτελεί κόσμημα της πόλης μας, ενώ παράλληλα αναδεικνύει το έλλειμμα του δήμου να προστατεύσει τους δημοτικούς χώρους που μάλιστα έχει επενδυθεί χρήμα για να γίνουν (π.χ. Κολυμβητήριο).  Το θέμα ήλθε στο δημοτικό συμβούλιο από τον δημοτικό σύμβουλο της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Θανάση Ξυνίδη ο οποίος επεσήμανε την αναγκαιότητα να ληφθούν άμεσα μέτρα προφύλαξης του χώρου ώστε να παρεμποδίζεται η παραβίαση του χώρου.

Θα το κλείσουν με μόνιμη κατασκευή
Γνώστης της κατάστασης ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Πάνος Ταρενίδης, ο οποίος επισκέφτηκε το χώρο με τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου. Όπως μας πληροφόρησε επειδή το έργο του δημοτικού πάρκινγκ έχει εγκαταλειφθεί προς το παρόν (δη δει χρημάτων) και επειδή το συρματόπλεγμα δεν απέδωσε αφού το …ξήλωσαν και το έκλεψαν ο δήμος προσανατολίζεται να κάνει μια πιο μόνιμη κατασκευή κλείνοντας το χώρο με κτίσμα., αφού προηγουμένως καθαριστεί και αποκατασταθούν οι ζημιές. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι η όποια παρέμβαση πρέπει να γίνει άμεσα καθώς η κατάσταση που επικρατεί δεν τιμά το δήμο μας και επιπλέον δημιουργεί πρόβλημα σ’ όλη εκείνη την περιοχή.  

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλιο σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης στο άρθρο «Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη» που δημοσιεύτηκε την 24η Απρίλη 2024 στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ

Γράφει ο Νάσος Παπαδόπουλος, πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλ…