Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα «Πλοκάμι» σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας ο συλληφθείς υπαξιωματικός

«Πλοκάμι» σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας ο συλληφθείς υπαξιωματικός

0
PORNOGRAFIA-empros

Εξαρθρώθηκε από αστυνομική επιχείρηση με την κωδική ονομασία «SHADOW DASH»

Ο 42χρονος που οδηγήθηκε στο Στρατοδικείο Ξάνθης φέρεται να «κατέβασε» από το διαδίκτυο υλικό, που προσέφερε σε άλλους χρήστες


Ως «πλοκάμι» από κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας παρουσιάζεται ο 42χρονος υπαξιωματικός που οδηγήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Στρατοδικείο Ξάνθης, απ’ όπου και οδηγήθηκε στον ανακριτή για κακουργηματική πράξη με εντολή του Εισαγγελέα του Στρατοδικείου.
Οι αστυνομικές αρχές σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας συνέλαβαν τρία άτομα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος ακόμη τεσσάρων ατόμων, για διακίνηση παιδικού πορνογραφικού υλικού.
Ο ένας από τους συλληφθέντες, ο οποίος είναι γυμναστής και προπονητής μπάσκετ ομάδων παίδων στη Θεσσαλονίκη κατείχε βιντεοκασέτες με βιντεοσκοπημένο από τον ίδιο, υλικό πορνογραφίας ανηλίκου.

Εαξρθρώθηκε το κύκλωμα με την επιχείρηση «SHADOW DASH»
Στοχευμένες αστυνομικές έρευνες και επιχειρήσεις, με την κωδική ονομασία «Shadow Dash», διενεργήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, την Κομοτηνή και την Κατερίνη, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υπό την εποπτεία του αρμοδίου Εισαγγελέα για το Ηλεκτρονικό Έγκλημα, στο πλαίσιο της καταπολέμησης του φαινομένου της διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας. μέσω του διαδικτύου.
Συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία τρία άτομα, ηλικίας 17, 46 και 42 ετών, για «πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου», ενώ για άλλους τέσσερις σχηματίσθηκαν ανεξάρτητες δικογραφίες με τις ίδιες κατηγορίες.
Ο 46χρονος συλληφθείς, ο οποίος είναι γυμναστής και προπονητής μπάσκετ ομάδων παίδων στη Θεσσαλονίκη, κατείχε βιντεοκασέτες με βιντεοσκοπημένο από τον ίδιο, ανήλικο άτομο να επιδίδεται σε σεξουαλικές πράξεις.

«Κατέβαζαν» και διοχέτευαν σε άλλους χρήστες πορνογραφικό υλικό
Ειδικότερα, κατόπιν συνεργασίας των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με αλλοδαπές Αρχές διαπιστώθηκε ότι δύο από τους κατηγορουμένους, μεταξύ των οποίων και ο 46χρονος συλληφθείς αγόρασαν, είτε σε μορφή ψηφιακού δίσκου (dvd), είτε σε μορφή συνδέσμου (link) του διαδικτύου, βίντεο υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, τα οποία παρήγγειλαν από κρυφή ιστοσελίδα, που λειτουργούσε στο εξωτερικό.
Επιπλέον, από την αστυνομική διαδικτυακή ψηφιακή έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από εξειδικευμένους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προέκυψε ότι άλλοι δύο από τους κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και ο 17χρονος συλληφθείς, προφασιζόμενοι τους συνομήλικους, προσέλκυαν ανήλικα άτομα μέσω διαδικτυακών καναλιών συνομιλίας (chat rooms) και γνωστών ιστοσελίδων (forum), με σκοπό να αποσπάσουν φωτογραφίες και βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου. Οι ίδιοι διαμοίραζαν σε άλλα μέλη των παραπάνω διαδικτυακών τόπων υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, και αναζητούσαν πιθανούς «συλλέκτες» παρόμοιου υλικού, με σκοπό την ανταλλαγή.
Περαιτέρω διαδικτυακή έρευνα και ανάλυση των ανευρεθέντων ιχνών από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αποκάλυψε ότι δύο ακόμη από τους κατηγορουμένους, μεταξύ των οποίων και ο 42χρονος συλληφθείς, «κατέβασαν» από το διαδίκτυο και είχαν πρόσφορα σε άλλους χρήστες, βίντεο και φωτογραφίες υλικού πορνογραφίας ανηλίκων. Τέλος, ένας από τους κατηγορουμένους εκδήλωνε προδήλως μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης FACEBOOK, την επιθυμία να βρει εικόνες και βίντεο υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Πλήθος κατασχεμένων και περαιτέρω αστυνομική έρευνα
Σε αστυνομικές έρευνες, στους χώρους των ηλεκτρονικών ιχνών, που διενήργησαν κλιμάκια αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρουσία Εισαγγελικών Λειτουργών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
τέσσερις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές
είκοσι ένας σκληροί δίσκοι Η/Υ,
εκατόν εβδομήντα έξι βιντεοκασέτες (VHS),
τριάντα ψηφιακοί δίσκοι (DVD),
μία ασύρματη κάμερα καταγραφής εικόνας με δύο τροφοδοτικά,
ένας ασύρματος αναμεταδότης εικόνας και ήχου με τροφοδοτικό και καλώδιο σύνδεσης στην τηλεόραση και
τρία κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπους Εισαγγελικές Αρχές. Για όσους δεν συνελήφθησαν, ελλείψει των όρων του αυτοφώρου, οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους υποβλήθηκαν στις κατά τόπους Εισαγγελικές Αρχές.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πήραν φωτιά από το λάδι στο …καντήλι  

Αναστάτωση χθες στην οδό Σαρανταπόρου- Γείτονες ειδοποίησαν την Πυροσβεστική όταν αντίκρισ…