Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Χταπόδι… μουσταρδάτο

Χταπόδι… μουσταρδάτο

0
htapodi_moustarda
  • 200 γραμ. χταποδάκι βρασμένο 
  • 1 σκελίδα σκόρδο 
  • 1 πιπεριά πράσινη 
  • 1 πιπεριά κόκκινη 
  • 1 πιπεριά καυτερή 
  • χυμό ενός λεμονιού 
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα 
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό 
  • λίγη ρίγανη 
  • λίγο μαϊντανό 
  • ελαιόλαδο  

Αρχικά, ετοιμάζουμε τα υλικά. Κόβουμε τις πιπεριές σε φέτες και το σκορδάκι ψιλό-ψιλό. Βράζουμε το χταπόδι.
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το σκόρδο σε ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές. Τέλος, βάζουμε και το χταπόδι για να σοταριστεί και αυτό με τη σειρά του. Μόλις αυτό πάρει χρώμα, σβήνουμε το φαγητό με το κρασί και το χυμό λεμονιού. Έπειτα, προσθέτουμε την μουστάρδα και το αφήνουμε στην φωτιά, ώσπου να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε το φαγητό με μαϊντανό και ρίγανη.

  • Πιο «αλμυρά» φέτος τα σαρακοστιανά

    18 ευρώ το χταπόδι – 30 ευρώ οι γαρίδες – 14 ευρώ οι σουπιές – 1,40 – 2 ευρώ η…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • Γαρδουμπάκια

    -1 ολόκληρη αρνίσια συκωταριά μαζί με τα γλυκάδια -Έντερα από ένα αρνί -2 σκελίδες σκόρδο …
  • Πασχαλινά κουλουράκια

    -1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του -175γρ. Βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου -1…
  • Cheesecake Ντουμπάι

    Για τη βάση -250 γρ. κανταΐφι ψιλοκομμένο -85γρ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο -90γρ. πραλίνα ή…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γαρδουμπάκια

-1 ολόκληρη αρνίσια συκωταριά μαζί με τα γλυκάδια -Έντερα από ένα αρνί -2 σκελίδες σκόρδο …