Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ζυμαρικά με προσούτο

Ζυμαρικά με προσούτο

0

1 πακέτο σπαγγέτι

6 φέτες προσούτο κομμένο σε λωρίδες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 πράσα λεπτοκομμένα

χυμό από 2 πορτοκάλια

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

80 γρ. flakes παρμεζάνας

Ελαιόλαδο, αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το προσούτο για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Το μεταφέρουμε σε πιάτο.

Ρίχνουμε άλλη 1 κ.σ. ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα πράσα, αλατοπιπερώνοντάς τα, για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά και να χυλώσει η σάλτσα, για 5-6 λεπτά.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά και το προσούτο, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ξύσμα πορτοκαλιού και flakes παρμεζάνας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ρολό κιμά γεμιστό με μανιτάρια, σε σάλτσα μανιταριών

-900 γρ. ανάμικτο μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά -225 γρ. μανιτάρια φρέσκα, ψιλοκομμένα -225 …