-1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του-500 γρ
-1 κούπα ζάχαρη-μισή λευκή, μισή καστανή
-1 κούπα και 1/4 χυμό πορτοκάλι, και το ξύσμα από 1 πορτοκάλι
-1 κούπα ελαιόλαδο
-1 κγ σόδα μαγειρικής
-1/4 κγ γαρύφαλλο κοπανισμένο, και 1 κγ κανέλα
-1/2 κούπα καρύδια
-1/2 κούπα σταφίδες ξανθές
-1 φλ. του καφέ κονιάκ
Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Ετοιμάστε ένα στρογγυλό ταψί για κέικ των 25 περίπου εκατοστών, λαδώνοντας και αλευρώνοντας το ελαφρά.
Σε ένα μπολ ενώστε το αλεύρι με τα κανελογαρύφαλα, και ανακατέψτε καλά. Αλέστε τα καρύδια στο μούλτι. Πλύντε καλά το πορτοκάλι σας, και πάρτε το ξύσμα του. Στύψτε 2 περίπου πορτοκάλια για τον χυμό. Σε μεγάλο μπολ ενώστε την ζάχαρη και το ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά με αυγοδάρτη να ενωθούν. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το μίξερ σας, αλλά γίνεται πολύ εύκολα και με το χέρι όλο το κέικ.
Προσθέστε το ξύσμα, τον χυμό πορτοκάλι, το κονιάκ και την σόδα, και ανακατέψτε να ενωθούν. Προσθέστε το αλεύρι ανακατεύοντας καλά να μην σχηματιστούν γρομπαλάκια, και τέλος τα καρύδια και τις σταφίδες. Ανακατέψτε να πάνε παντού και τοποθετήστε το μείγμα στην φόρμα.
Ψήνετε για 40-50 λεπτά περίπου. Δοκιμάστε με μια οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι εάν είναι έτοιμο στα 40 λεπτά, και προσαρμόστε τον χρόνο αναλόγως. Βγάλτε το κέικ από τον φούρνο, και αφήστε το να κρυώσει εντελώς. Κόψτε σε τετράγωνα κομμάτια, και σερβίρετε. Η παράδοση λέει, όση ώρα φτιάχνετε την πίτα, να μελετάτε αυτό που θέλετε να σας φανερώσει ο Άγιος.