Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σεμιφρέντο σοκολάτα

Σεμιφρέντο σοκολάτα

0

-4 αυγά, μεσαία

-160 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

-1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

-50 γρ. κακάο, κοσκινισμένο

-280 γρ. τυρί κρέμα

Για το σερβίρισμα:

-Φρούτα του δάσους

-50 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη

-50 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη

-Φύλλα δυόσμου

Χωρίζουμε τα αβγά σε ασπράδια και σε κρόκους. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια, τη ζάχαρη, τη βανίλια και χτυπάμε καλά για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα και να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ.

Στο ίδιο μίξερ βάζουμε τους κρόκους, το κακάο, το τυρί κρέμα και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει το μείγμα μια σφιχτή κρέμα.

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το 1/3 από τη μαρέγκα και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ για να μην πέσει ο όγκος της μαρέγκας.

Απλώνουμε μεμβράνη σε μια φόρμα 10×30 εκ. και βάζουμε μέσα το μείγμα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες.

Σερβίρουμε με φρέσκα μούρα, τις λιωμένες κουβερτούρες και φύλλα δυόσμου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • vlita pligouri

    Βλίτα γιαχνί με πλιγούρι

    -1½ κιλό βλίτα -1 φλιτζάνι πλιγούρι ή ξινόχοντρο -1 φλιτζάνι ελαιόλαδο -1 κρεμμύδι μικρό, …
  • Στριφτόπιτες με χόρτα

      Ζύμη 950 γρ. αλεύρι για πίτες 500 γρ.νερο 1 κουταλάκι αλάτι 1 κουταλάκι ελαιόλαδο 1…
  • Πίτσα κέικ

    Για τη ζύμη -600 γρ. σκληρό αλεύρι γ.ο.χ. -360 ml νερό -5 γρ. ξερή μαγιά -2 κ.σ. ελαιόλαδο…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βλίτα γιαχνί με πλιγούρι

-1½ κιλό βλίτα -1 φλιτζάνι πλιγούρι ή ξινόχοντρο -1 φλιτζάνι ελαιόλαδο -1 κρεμμύδι μικρό, …