Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα “Ε-λιανικό”: Εγκρίθηκαν  476 αιτήσεις στην ΑΜΘ

“Ε-λιανικό”: Εγκρίθηκαν  476 αιτήσεις στην ΑΜΘ

0

9.770 επιχειρήσεις συνολικά εντάχθηκαν στον α’ κύκλο του προγράμματος

Ολοκληρώθηκαν οι αξιολογήσεις των φακέλων των αιτήσεων που υποβλήθηκαν στα πλαίσια του α’ κύκλου της δράσης “e-Λιανικό” του ΕΠΑνΕΚ 2014-2020, συνολικού προϋπολογισμού 53,6 εκατ. €. Σύμφωνα με δελτίο τύπου που είχε δημοσιευθεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων αμέσως μετά την ολοκλήρωση των υποβολών, οι 11.200 αιτήσεις αφορούσαν στην ανάπτυξη e-shop και οι δραστηριότητες που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον ανήκαν στους τομείς ιματισμού, υποδημάτων, κοσμημάτων και γυναικείων έτοιμων ενδυμάτων.

Με τις 5 αποφάσεις ένταξης εγκρίθηκαν 9.770 αιτήσεις χρηματοδότησης, με συνολικό προϋπολογισμό (δημόσια δαπάνη) 45.,8 εκατ. € από το σύνολο των 13 Περιφερειών της Ελλάδας, ενώ απορρίφθηκαν 1.734 συνολικής αιτούμενης Δημόσιας Δαπάνης 7,8 εκατ. €.

Στην Περιφέρεια ΑΜΘ εγκρίθηκαν 476 προτάσεις, συνολικού προϋπολογισμού (δημόσιας δαπάνης) 2,24 εκατ. €.  Εντωμεταξύ, σε εξέλιξη είναι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων για την ανάπτυξη ή την αναβάθμιση του ηλεκτρονικού τους καταστήματος μέσω του β’ κύκλου της δράσης e-Λιανικό, που άνοιξε στις αρχές του Ιουλίου με προθεσμία μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου 2021. Οι προϋποθέσεις για την ένταξη στη δράση παραμένουν αμετάβλητες και ο διαθέσιμος προϋπολογισμός είναι 8 εκατ. €.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Σήμερα καταβάλλονται 187 εκατ. ευρώ σε 679.652 ωφελούμενους

Αναλυτικά τα ποσά και οι δικαιούχοι Σήμερα Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου, θα γίνει η καταβολή ε…