Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τον Β΄ κύκλο της δράσης «e-λιανικό»

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τον Β΄ κύκλο της δράσης «e-λιανικό»

0

Για τη δημιουργία ή αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος

Από το μεσημέρι της Παρασκευής ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του λιανεμπορίου για συμμετοχή στον Β΄ κύκλο της δράσης του ΕΠΑνΕΚ «e-λιανικό» που αφορά στη δημιουργία ή την αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος.

Υπενθυμίζεται ότι στον πρώτο κύκλο κατατέθηκαν 11.500 αιτήσεις και έχουν ήδη εγκριθεί οι 7.162 με συνολική δημόσια δαπάνη 33,6 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν το 98% του συνόλου, δηλαδή περίπου 11.200 αιτήσεις, υποβλήθηκαν από πολύ μικρές επιχειρήσεις ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Ανάπτυξης οι δραστηριότητες του λιανικού εμπορίου που συγκέντρωσαν την μεγαλύτερη ζήτηση ήταν από τους κλάδους των ρούχων, υποδημάτων και κοσμημάτων.

Ο προϋπολογισμός του Β΄ κύκλου ανέρχεται σε 8 εκατ. ευρώ  για το σύνολο των περιφερειών της χώρας και επιδοτούνται δαπάνες:

-έως 5.000 ευρώ, για την απόκτηση εξοπλισμού πληροφορικής και την υλοποίηση άυλων ενεργειών (λογισμικό/υπηρεσίες) με σκοπό την ανάπτυξη και διαχείριση ηλεκτρονικού  καταστήματος.

-εφόσον η επιχείρηση διέθετε ήδη ηλεκτρονικό κατάστημα πριν τις 18/3/2020, επιδοτούνται άυλες δαπάνες μέχρι 1.500 ευρώ για την αναβάθμισή του.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο www.ependyseis.gr/mis έως την 29η Σεπτεμβρίου 2021 και απευθύνεται σε όσες επιχειρήσεις δεν εντάχθηκαν στον Α’ κύκλο της Δράσης.

 

  • “Ε-λιανικό”: Εγκρίθηκαν  476 αιτήσεις στην ΑΜΘ

    9.770 επιχειρήσεις συνολικά εντάχθηκαν στον α’ κύκλο του προγράμματος Ολοκληρώθηκαν …
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τη χορήγηση σύνταξης σε οφειλέτες – Η απόφαση

Ποιες εκκρεμείς συντάξεις θα δοθούν πρώτα Έτοιμη προς υπογραφή είναι η απόφαση για τη χορή…