Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Χ. Ζεϊμπέκ: «Ήταν καιρός να ‘ρθει η ανατροπή στην Ξάνθη»

Χ. Ζεϊμπέκ: «Ήταν καιρός να ‘ρθει η ανατροπή στην Ξάνθη»

0
zeibek_05_2012-empros

Πρώτη εμφάνιση του νέου βουλευτή στην πόλη. Θερμή ανταπόκριση από τους ξανθιώτες στο δρόμο

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει την εκτίναξη των ποσοστών του όχι στην επιβράβευση του κόμματος, αλλά στην στήριξη της πρότασης για κυβέρνησης της Αριστεράς

Σε απόλυτο θριαμβευτή των βουλευτικών εκλογών αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ πανελλαδικά, αλλά και κυρίως στην Ξάνθη, όπου πέτυχε τα μεγαλύτερά του ποσοστά. Αναμφίβολα κεντρικό πρόσωπο είναι ο Ζεϊμπέκ Χουσεΐν που καταλαμβάνει την πρώτη έδρα του νομού με πάνω από 11.000 προσωπικές ψήφους.
Θερμή ήταν η ανταπόκριση στο πρόσωπό του την πρώτη μέρα που κυκλοφόρησε στο κέντρο της πόλης, με φίλους, γνωστούς και συντοπίτες που τον συνεχάρησαν και του ευχήθηκαν. Στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΤ3 από την πλατεία της πόλης ο Ζεϊμπέκ Χουσεΐν δήλωσε ότι: «ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε την ανατροπή στην Ξάνθη και ήταν καιρός να έρθει αυτή η ανατροπή». Παραδέχθηκε την έκπληξη που ένιωσαν και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη, καθώς περίμεναν ότι θα υπάρχει ανταπόκριση αλλά επ’ ουδενί δεν ανέμεναν αυτά τα ποσοστά. «Κι εμείς περιμέναμε να πάμε καλά, αλλά νομίζαμε ότι θα είμαστε δεύτερο κόμμα», πρόσθεσε.
Ακόμη δήλωσε: «αντιλαμβανόμαστε την ευθύνη που επωμιζόμαστε και θα δώσουμε τη μάχη που μας αναλογεί με όλες μας τις δυνάμεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκάθαρες θέσεις και εγώ ο ίδιος βρίσκομαι πολλά χρόνια στο χώρο του Συνασπισμού». Πάντως, ο ίδιος με το χαμόγελο συνεχώς στα χείλη του, αρνήθηκε ότι έχει άγχος και μάλλον περισσότερο έδειχνε την ευχάριστη έντασή του από την απρόσμενη ανατροπή στην Ξάνθη.

Ξεκινά η συνεννόηση πρωτίστως με τις δυνάμεις της Αριστεράς
Με πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που περνά ο τόπος και της μεγάλης ευθύνης που του ανέθεσε ο ελληνικός λαός δήλωσε ότι θα ανταπεξέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών: «κατανοούμε απολύτως ότι η μεγάλη μας άνοδος δεν αποτελεί επιβράβευση ενός κόμματος ή ενός προσώπου, αλλά επιβράβευσης μιας πρότασης. Της πρότασής μας για κυβέρνηση της αριστεράς που με τη στήριξη του λαού θα ακυρώσει το μνημόνιο και θα ανατρέψει την προδιαγεγραμμένη πορεία του λαού μας προς τη δυστυχία», ενώ επεσήμανε ότι για τον ίδιο η βούληση του λαού που εκφράστηκε στην κάλπη έχει «χρώματα» εργατικής ειρηνικής επανάστασης. «Γι’ αυτό», συμπλήρωσε, «μόνη μας δέσμευση τούτη την ώρα είναι να τιμήσουμε την εντολή που μας δίνει ο λαός να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε να αποκτήσει ο τόπος κυβέρνηση που θα καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση της υποτέλειας και θα ακυρώσει το μνημόνιο της χρεοκοπίας. Επίσης, δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει συνεννόηση «πρωτίστως με τις δυνάμεις της αριστεράς προκειμένου να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα να έχουμε εξελίξεις σε προοδευτική κατεύθυνση για το λαό και για τον τόπο».

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…