Τριάντα χρόνια…. «ΑΓΑΠΗΣ»

0

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Ξάνθης, γιορτάζει! Στον ετήσιο χορό του, τιμήθηκε ο «πυρήνας» του. Η «οικογένεια» κάθε χρόνο μεγαλώνει… Ένας από τους πλέον αγαπητούς αλλά και δραστήριους συλλόγους της πόλης μας, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Ξάνθης «ΑΓΑΠΗ», πραγματοποίησε τον ετήσιο χορό του το βράδυ του Σαββάτου.

Επρόκειτο ουσιαστικά για μια συγκέντρωση όλων των αιμοδοτών, των τριών χιλιάδων περίπου μελών που απαριθμεί συνολικά ο Σύλλογος και που δικαίως κατατάσσεται πρώτος στην χώρα σε προσφορά αίματος.

Μια προσφορά που υπάρχει τα τελευταία τριάντα χρόνια και που με την αγάπη όλων, συνεχίζεται…

«Το ότι ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Ξάνθης έχει καθιερωθεί πια για το έργο και τη προσφορά του στην συνείδηση του Ξανθιώτικου λαού, αυτό φαίνεται από την σημερινή του παρουσία. Αυτό σας καθιερώνει στις συνειδήσεις όλων μας και εγώ σαν εκπρόσωπος της τοπικής Εκκλησίας θα ήθελα άλλη μια φορά να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την προσφορά στον άνθρωπο. Φέτος ο Σύλλογος γιορτάζει τα τριάντα του χρόνια. Η Αγάπη η οποία δεν έχει όρια, η Αγάπη η οποία δεν έχει σύνορα…και βλέπει τον άνθρωπο που έχει ανάγκη. Αυτές τις μέρες ο λαός μας απέδειξε σε πανελλήνια κλίμακα αλλά και σε τοπικό επίπεδο, πόσο διατηρεί τις ευαισθησίες του και πόσο φιλάνθρωπα αισθήματα έχει» τόνισε ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων για να ευλογήσει στην συνέχεια την πίτα του Συλλόγου.

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Ξάνθης τίμησε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τον «πυρήνα» του…

Ο «πυρήνας» του είναι οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.

Αυτοί, πριν από τριάντα χρόνια, ξεκίνησαν να προσφέρουν την αγάπη τους, απλόχερα…

Η Ένωση Προσωπικού Εργαζομένων του Εργοστασίου Ζάχαρης Ξάνθης η οποία ήταν η κινητήριος δύναμη για την ίδρυση του Συλλόγου, είχε λοιπόν την «τιμητική» της.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Μιχάλης Καϊτανίδης δέχτηκε με συγκίνηση το «δώρο» του Συλλόγου.

«Κάθε χρόνο είμαστε αιμοδότες. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση από το να βοηθούμε τον συνάνθρωπο. Αυτό και μόνο μας έκανε εδώ και χρόνια να δίνουμε αίμα…» τόνισε ο κ. Καϊτανίδης.

«Τριάντα χρόνια προσφοράς, τριάντα χρόνια αγάπης, η οικογένεια μεγαλώνει, η ανθρωπιά περισσεύει…» είναι το σύνθημα του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Ξάνθης η «ΑΓΑΠΗ» για το 2005.

Τριάντα οκτώ ιδρυτικά μέλη…σε αυτόν τον Σύλλογο ευημερούν οι αριθμοί, ευημερούν και οι άνθρωποι!

Δυόμισι χιλιάδες ενεργοί αιμοδότες και τρεις χιλιάδες μέλη…

2961 μονάδες αίματος για το 2004…440 συνάνθρωποι βοηθήθηκαν, 472 νέοι αιμοδότες εντάχθηκαν στον Σύλλογο το 2004…Νέοι άνθρωποι!

Και το έργο της «ΑΓΑΠΗΣ» συνεχίζεται…

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ταράχτηκαν τα νερά… των επιχειρήσεων με το ενιαίο ωράριο

Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης: «Το ενιαίο ωράριο θα μας εξοντώσει…». Αναταράχτηκαν τα νερά…ανήμ…