Σχόλια 18/04/2012

0
ika-empros

Στο κελί VIP του Εφραίμ ο Τσοχατζόπουλος! Κράτος –εκκλησία αδιαχώριστοι και στη φυλ-Ακη…      

Κι άλλη απάτη σε ΙΚΑ  


Νέα απάτη στο ΙΚΑ. Αυτή τη φορά στο κατάστημα Πατησίων των Αθηνών.
Η αμέσως προηγούμενη είχε γίνει πριν λίγο καιρό στο ΙΚΑ Καλλιθέας.
Και οι δύο απάτες πολύ μεγάλες σε οικονομικό όφελος των υπαλλήλων-κομπιναδόρων.
Χαρακτηρίστηκε μάλιστα ως απάτη – μαμούθ, ενώ ψάχνουν διασυνδέσεις με το κύκλωμα της Καλλιθέας.
Η κομπίνα γίνονταν στις μαϊμού συντάξεις αλλά και διάφορα «άλλα κόλπα».
Τι σημαίνει η νέα αποκάλυψη; Ότι το μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο της χώρας, πως είναι διάτρητο. Πως κάθε υπάλληλος μπορεί να το κλέψει και μάλιστα αποκομίζοντας τεράστια ποσά!
Όπως ήδη έγινε, όπου αποκαλύφθηκε καταβολή εκατομμυρίων ευρώ σε δικαιούχους μαϊμού.
«Ε»  

 

Η αγωνία συνεχίζεται  


Πάσχα με αγωνία πέρασαν οι υποψήφιοι βουλευτές του νομού μας κυρίως για τα δύο μεγάλα κόμματα.
Τρεις βδομάδες πριν τις εκλογές και δεν γνωρίζουν εάν θα είναι ή όχι υποψήφιοι. Ο χρόνος είναι ελάχιστος για να κάνουν έναν αξιοπρεπή προεκλογικό αγώνα. Γι’ αυτό και η αγωνία τους και ο προβληματισμός τους.
Μαύρο Πάσχα πέρασαν περιμένοντας την ανακοίνωση του κόμματός τους η οποία σίγουρα θα πρέπει να γίνει σήμερα-αύριο και να κλείσει η εκκρεμότητα αυτή.
«Ε»  

 

Χωρίς ντροπή  


Αντέδρασαν οι συνδικαλιστές της πολύπαθης και υπερπληθούς ΕΡΤ γιατί ο υπουργός Επικρατείας Π. Καψής διέθεσε 3 εκατομμύρια ευρώ ως βοήθεια στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».
Μάλιστα οι ανεγκέφαλοι συνδικαλιστές με ανακοίνωσή τους μίλησαν για «κατασπατάληση».
Ενώ εάν τα έπαιρναν αυτοί οι θρασύτατοι και αργόσχολοι, τσιμουδιά δεν θα έβγαζαν. Όπως έκαναν χρόνια τώρα.
Αλλά δεν φταίνε αυτοί. Φταίνε οι διάφορες κυβερνήσεις που γέμισαν την ΕΡΤ με 3500 κηφήνες πλουσιοπάροχα αμειβόμενους!…
«Ε»    

    

Επισκέψεις  


Εκτός των Ξανθιωτών που ζουν σε γειτονικές πόλεις και την Θεσσαλονίκη, που ήρθαν για το Πάσχα, συναντήσαμε στην πόλη μας και τον Παύλο Παπαδόπουλο από τη Δράμα.
Για όσους δεν θυμούνται, τους λέμε ότι ο Παύλος Παπαδόπουλος διετέλεσε νομάρχης Ξάνθης.
Ήρθε μια βόλτα στην Ξάνθη με τη σύζυγό του, έκαναν τα ψώνια τους σε γλυκά και άλλα, τσίμπησαν στου Σωτήρη και αργότερα επέστρεψαν στη Δράμα.
-Είναι αλήθεια ότι η Ξάνθη δεν ξεχνιέται εύκολα…
«Ε»      

 

Πολιτικός Γάμος Άρματος – Ανεξάρτητων Ελλήνων  


Κοινή πορεία και κάθοδο στις εκλογές αποφάσισαν οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» και το «Άρμα Πολιτών».
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που εξέδωσαν τα δύο κόμματα, έχουν αποφασίσει τη συγκρότηση ενός Ενιαίου Πατριωτικού Κοινωνικού Δημοκρατικού Μετώπου, ακολουθώντας τη βούληση της κοινωνίας, έχοντας συμφωνήσει σε 13 αρχές για την έξοδο της χώρας από την κρίση.
Η συνεργασία αυτή θα γίνει στη βάση της ισοτιμίας, με τη διατήρηση του δικαιώματος της διαφορετικής άποψης για το κάθε κόμμα.
Ο πολιτικός «γάμος» επισφραγίστηκε με επίσκεψη του Πάνου Καμμένου στα γραφεία του Άρματος Πολιτών εχθές το μεσημέρι, προκειμένου να συνεργαστούν οι δύο αρχηγοί για τη συγκρότηση των κοινών ψηφοδελτίων.  

    

Γαλάζιες παρτίδες  


Είναι βέβαιο ότι στους κύκλους της Νέας Δημοκρατίας και τοπικά υπάρχει ανησυχία για την «ζημιά» που θα κάνει στη γαλάζια παράταξη το κόμμα του Πάνου Καμμένου, που συμπορεύεται στην εκλογική αναμέτρηση με το Άρμα Πολιτών του Γιάννη Δημαρά, δημιουργώντας το πρώτο αντιμνημονιακό μπλοκ που «ένωσε» ένα ρεύμα με δεξιές και ένα με πιο αριστερές καταβολές.
Ειδικά δε, όπως διαμορφώνονται οι συνθήκες στην Ξάνθη, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες διαθέτοντας ως πρωτεργάτες στους κόλπους τους (είτε από τη θέση των υποψηφίων, είτε όχι) συνδικαλιστές της ΝΔ που ήταν πρωτεργάτες στις αντιμνημονιακές κινητοποιήσεις, αφαιρούν εντελώς το «μανδύα» της αντιτροικανής αντίδρασης από τη Νέα Δημοκρατία.
Ε.Δ.  

 

Χωρίς εκλογικά κέντρα  


Την πρόθεσή τους να μην λειτουργήσουν εκλογικά κέντρα, όπως στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, ανακοίνωσαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, όχι μόνο εξαιτίας των περιορισμένων πόρων, αλλά και διότι η παρούσα προεκλογική περίοδος αναμένεται να εκτυλιχθεί με νέους όρους και άλλα δεδομένα.
Κόβονται επίσης και οι υπαίθριες προεκλογικές εκδηλώσεις από τα δύο «μεγάλα» κόμματα, τα οποία θα προγραμματίσουν τις προεκλογικές συγκεντρώσεις σε κλειστούς χώρους.
Σε αντίθετο πνεύμα ο ΣΥΡΙΖΑ (και ποιος ξέρει ποιος άλλος) με την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία (ίσως και στο αμφιθέατρο, αλλά αυτό καθορίζουν άλλοι παράγοντες).
Ε.Δ.

  

Κούρεμα και στο μπάτζετ των εκλογών  


Στα 50 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το budget διεξαγωγής των εκλογών της 6ης Μαΐου, μειωμένο κατά 80 εκατομμύρια συγκριτικά με το 2009. Τότε είχαν δαπανηθεί 130 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που φαίνεται εξωφρενικό και προκλητικό (για εκείνη αλλά κυρίως) για τη σημερινή εποχή.
Με μίνι προεκλογική περίοδο, διαδικασίες εξπρές, προεκλογικές συγκεντρώσεις χαμηλών τόνων, εξαγγελίες για περικοπές, με φωνές, με διαμαρτυρίες, με αγωνία και… με γιαούρτια οι φετινές εκλογές δε μοιάζουν σε τίποτα με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν αυτής της χώρας.
Ε.Δ.  

 

Η μειονότητα κινείται αριστερά  


Στάση αναμονής για την επίσημη ανακοίνωση των ψηφοδελτίων τηρεί και η μειονότητα, η οποία ωστόσο φαίνεται να απομακρύνεται από το ΠΑΣΟΚ, χωρίς να εμφανίζει διάθεση υποστήριξης της Νέας Δημοκρατίας, με την οποία ποτέ δεν κατάφερε να αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς. Πάντως, αυτό οφείλεται στην επιλογή των υποψηφίων, αφού είναι σαφές ότι οι προσωπικότητες τελικά είναι αυτές που θα καθορίσουν την προτίμηση των μειονοτικών ψηφοφόρων, μέχρι στιγμής πάντως, έχει παρουσιαστεί μία απογοήτευση για το ΠΑΣΟΚ, δυσαρέσκεια που δε θα την εισπράξει η ΝΔ, αλλά, όπως εκτιμούν ορισμένοι, τα μικρά κόμματα και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ, ίσως και το ΚΚΕ.
Οι ίδιοι κύκλοι εκτιμούν επίσης ότι η αντικατάσταση του Μάντατζη με τον Μπουρχάν ήταν μία θετική επιλογή του ΠΑΣΟΚ.
Ε.Δ.    

 

Προσφορά ντόπιου κρέατος για την Αγάπη  


Το συσσίτιο της Αγάπης ανήμερα της Κυριακής του Θωμά θα πλουτίσουν με ντόπιο κρέας οι κτηνοτρόφοι της Ξάνθης, οι οποίοι βρίσκονται ήδη σε συνεννόηση με τη Μητρόπολη Ξάνθης και τα σφαγεία προκειμένου να προσφέρουν ένα πιάτο φαγητό με κρέας στους άπορους συνανθρώπους μας. Το κρέας θα αναλάβουν να μαγειρέψουν οι εθελόντριες της Μητρόπολης.
Το μήνυμα της προσφοράς και της αλληλεγγύης είναι όμορφο και ελπιδοφόρο να συνεχίζεται και μετά τις ημέρες του Πάσχα, σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, μέσα στην καθημερινότητά μας.
Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…