Σχόλια 05/04/2012

0
xrisoxoidis_3-web

Μήπως είμαι… Καμμένος και δεν το ξέρω;
Θωμάς Βουγιουκλής    

Σοβαρές διαδικασίες
-Ρε παιδιά, παίζει κανένα ελεύθερο στρατοπεδάκι προς τα κει;

Άργησαν αλλά το κατάλαβαν  
Με στόχο την προώθηση της εξοικονόμησης ενέργειας και των ΑΠΕ σε σχολικές μονάδες, το ΥΠΕΚΑ θα χρηματοδοτήσει μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ) 197 προτάσεις έργων ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης ενέργειας σε περίπου 300 σχολεία της χώρας προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ.
Κάλλιο αργά παρά ποτέ από τη στιγμή που κατάλαβαν ότι οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας είναι το μέλλον.
Και από τα σχολεία μαθαίνει κανείς την αξία τους. Η ενεργειακή αναβάθμιση πάντως δεν είναι τυχαία. Πρέπει να φτάσει στον πάτο η χώρα για να δικαιωθούν οι «γραφικοί» οικολόγοι των προηγούμενων δεκαετιών.
«Ε»    

Κατέρρευσε η εμπιστοσύνη προς την πολιτεία  
Κατάρρευση της εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών από τη μία πλευρά και κράτους-διοίκησης από την άλλη, διαπιστώνει ο Συνήγορος του Πολίτη στην ετήσια έκθεσή του, η οποία παραδόθηκε προχθές στον Πρόεδρο της Βουλής.
Η έλλειψη συντονισμού και η τάση μετάθεσης ευθυνών επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητα των πολιτών με «δυσβάστακτες συνέπειες» συνυπολογιζομένης της οικονομικής παρούσας συγκυρίας, αναφέρεται στην έκθεση.
«Η πρωτοφανής οικονομική κρίση εξαλείφει τις βεβαιότητες που μας συνόδευσαν κατά την μεταπολιτευτική περίοδο. Οι πολίτες αμφιβάλλουν για το κατά πόσον το κράτος και η πληττόμενη διοίκηση μπορούν να τους στηρίξουν… Η ίδια η διοίκηση έχει υποστεί σοβαρά πλήγματα και τα στελέχη της τελούν σε διαρκή αβεβαιότητα την ώρα που καλούνται να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις της κοινωνίας», σημειώνει η Συνήγορος του Πολίτη.
«Ε»    

Τα χειρότερα έρχονται  
Πλανώνται πλάνην οικτράν όσοι νομίζουν ότι τα δύσκολα πέρασαν. Και όσοι προεκλογικά το υποστηρίζουν και υπόσχονται καλύτερες μέρες, τότε είτε έχουν άγνοια της πραγματικότητας είτε ψεύδονται ασυστόλως με στόχο την υφαρπαγή της ψήφου των πολιτών.
Η πικρή αλήθεια βρίσκεται στις δηλώσεις του εκπροσώπου της Κομισιόν στην τρόικα, Ματίας Μορς, ο οποίος εκτιμά ότι η χώρα μας θα χρειαστεί ακόμη «πολλά και επώδυνα μέτρα και πολλή αντοχή» προκειμένου να σταθεί στα πόδια της.
Παρόλο που παραδέχεται ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο και πως στη χώρα μας έχει δοθεί μια καλή ευκαιρία να ξεπεράσει την κρίση, ομολογεί ότι θεωρεί ως εξίσου πιθανά ενδεχόμενα την οικονομική κατάρρευση με την ανάκαμψή της.
«Ε»

   
Ποντάρουν στην ανανέωση  
Στόχο η ανανέωση στα ψηφοδέλτιά του να ξεπεράσει ακόμη και το 60% έχει βάλει το ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες εθνικές εκλογές.
Από τον νέο πρόεδρο του κόμματος υπάρχει ρητή εντολή προς την επιτροπή ανάδειξης υποψηφίων βουλευτών, να ανακαλύψουν «φρέσκα» πρόσωπα, με έμφαση στις μικρότερες ηλικίες.
Η επίτευξη αυτού του στόχου διευκολύνεται και από το γεγονός ότι πολλοί νυν βουλευτές, οι οποίοι εκλέγονται επί σειρά ετών, έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να μη θέσουν εκ νέου υποψηφιότητα.
Άλλωστε, με βάση τα χαμηλά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, περίπου μόλις 50 βουλευτές του κόμματος εκτιμάται έχουν τη δυνατότητα να είναι και στην επόμενη βουλή.
Έτσι, πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν την αποχώρηση τους από μια νέα κάθοδό τους στις εκλογές με μηδαμινές ή ανύπαρκτες πιθανότητες επανεκλογής.
«Ε»    

Η κρίση βάζει…τέλος  
Ελλάδα – Σύνταγμα: Ένας ηλικιωμένος άνδρας στην πλατεία Συντάγματος βγάζει ένα πιστόλι και αυτοπυροβολείται. Στο σημείωμα που άφησε γράφει για την «εκμηδένιση κάθε ίχνους επιβίωσης», κι η αυτοκτονία είναι ένας έσχατος τρόπος αντίδρασης στην πλήρη εξαθλίωση, ένα αξιοπρεπές τέλος που δεν θα επιβαρύνει τα παιδιά του.
Οι περαστικοί συγκινημένοι χειροκρότησαν τη σορό του άντρα που επέλεξε να διαφύγει μ’ αυτόν τον τρόπο από την ελληνική εφιαλτική πραγματικότητα, ενώ πολλοί άφηναν λουλούδια και σημειώματα στο σημείο
Ιταλία- Σικελία: Στην πόλη Τζέλα της Σικελίας 78χρονη πήδηξε από την ταράτσα του σπιτιού της μετά από την περικοπή της σύνταξής της, από 800 στα 600 ευρώ. Η ηλικιωμένη δεν άντεξε το ότι δεν μπορούσε πλέον να καλύψει, μετά τη μείωση αυτή, τις βασικές της ανάγκες.
Αυτές είναι οι παράπλευρες απώλειες της πολιτικής λιτότητας που εφαρμόζεται στις δύο χώρες. Μιας πολιτικής που δεν υπολογίζει τις ανθρώπινες υπάρξεις και τα αδιέξοδα που τους δημιουργεί, παρά μόνο τους αριθμούς.
Το 10% περικοπή σύνταξης ή μισθού είναι εύκολο για έναν τεχνοκράτη. Για έναν απλό άνθρωπο όμως μπορεί να κοστίζει την αξιοπρέπεια, την επιβίωση, την ίδια τη ζωή…        

13,8 εκατ. ευρώ σε περιφέρειες για επενδύσεις  
Η κατανομή συνολικού ποσού 13.843.510,38 ευρώ για την κάλυψη αποκλειστικά και μόνο επενδυτικών δαπανών των 13 περιφερειών, εγκρίθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση. Το ποσό εκταμιεύεται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έναντι του α΄ τριμήνου του 2012, βάσει του μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015.  

   
Ο απίθανος κύριος Σηφουνάκης  
«Νομοτεχνική βελτίωση» χαρακτήρισε την προσθήκη των χριστιανών της Ξάνθης και Ροδόπης στην ειδική ρύθμιση των αυθαιρέτων των μουσουλμάνων ο απίθανος υπουργός κ. Σηφουνάκης.
Στην προσπάθειά του βέβαια να υποβαθμίσει την προσθήκη αυτή τα έκανε χειρότερα λέγοντας ότι είναι ασήμαντο το γεγονός, μια απλή βελτίωση γιατί «ζουν και Έλληνες στους νομούς αυτούς» όπως είπε!
Ευτυχώς που ακριβώς δίπλα του καθόταν ο Σωκράτης Ξυνίδης ( εντελώς τυχαία βέβαια) που του ψιθύρισε στ’ αυτί και διόρθωσε αμέσως «χριστιανοί».
Προκαλεί θλίψη ωστόσο το πόσο ελάχιστα ενημερωμένοι είναι οι υπουργοί της χώρας για τη Θράκη και τα προβλήματά της, αυτό ωστόσο δεν τους εμποδίζει να περνούν προεκλογικά τροπολογίες στο πόδι, μόνο και μόνο για τις ψήφους της μειονότητας κι όχι με πρόθεση να λύσουν πραγματικά προβλήματα.
Όσο για τον Σωκράτη, μέχρι τώρα, έδειξε ότι είναι κατά των πάσης φύσεως ρουσφετιών. Άραγε πώς διέλαθε της προσοχής του, τώρα στο τέλος, αυτό το ρουσφετολογικό όργιο προς στο σύνολο των αυθαιρετούντων της Ξάνθης;  

 
Δοκιμάζουν τις αντοχές και τα νεύρα μας  
Σχεδόν μονοπώλησε τη χθεσινή μέρα τις συζητήσεις στην πόλη, η περιβόητη τροπολογία Σηφουνάκη και η έκρηξη των βουλευτών του ΛΑΟΣ, μαζί με όλα τα παραλειπόμενα της συνεδρίασης στη Βουλή.
Δεν είναι μόνο το ζήτημα της… ισότητα που τέθηκε, δεν είναι ούτε η απροκάλυπτη ψηφοθηρική λογική τη στιγμή που η χώρα καταρρέει, αλλά είναι και η απογύμνωση της νομοθετικής λειτουργίας από κάθε επίφαση νομιμότητας, αφού ο κ. Σηφουνάκης προσπάθησε να μας πείσει ότι η αντικατάσταση της φράσης «κάτοικοι της μειονότητας» με τη φράση «κάτοικοι των νομών Ξάνθης και Ροδόπης», που ανοίγει το πεδίο εφαρμογής κατά…μόνο… 200.000 άτομα είναι απλά μία «νομοτεχνική βελτίωση»!
Ε.Δ.  

 
Ο Καψής λέει εκλογές τώρα  
Με δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής επιχείρησε να διαψεύσει τη φημολογία περί αναβολής των εκλογών και τόνισε ότι «οι εκλογές θα γίνουν κανονικά και οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα, αφού ολοκληρωθούν στη Βουλή οι διαδικασίες για την ψήφιση των νομοσχεδίων που έχουν προγραμματισθεί».
Ωστόσο, λίγοι φαίνεται να συμμερίζονται τη στάση που διαμορφώνει το πρωθυπουργικό γραφείο, αφού όχι μόνο οι δημοσκοπήσεις δεν ευνοούν τα –πάλαι ποτέ- μεγάλα κόμματα, αλλά υπάρχει μια σειρά από μέτρα που πρέπει να ληφθούν τον Ιούνιο και ποιος είναι τόσο αφελής για να νομίσει ότι η τρόικα θα τα αφήσει στην τύχη των ελλήνων πολιτικών;
Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Προσοχή στο λάθος Σε προεκλογική περίοδο βρισκόμαστε. Αυτό αποτελεί κορύφωση της δημοκρατι…