Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Skoda Ξάνθη: Ετοιμάζεται για… πενθήμερη

Skoda Ξάνθη: Ετοιμάζεται για… πενθήμερη

0
paiktes-web

Μακριά από τη βάση της θα παραμείνει η ξανθιώτικη ομάδα για πέντε ημέρες

Ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη στην ΠΑΕ για τις κρίσεις κατά διαιτητών    

 
Με απογευματινή προπόνηση επέστρεψαν χθες οι ποδοσφαιριστές της Skoda Ξάνθη στο πρόγραμμα τους, μετά το ρεπό της Τρίτης. Παίκτες και προπονητικό επιτελείο συγκεντρώθηκαν στο προπονητήριο της ομάδας στα Πηγάδια και μετά τις απαραίτητες ασκήσεις και το ζέσταμα, ακολούθησαν ασκήσεις τακτικής –κυκλοφορίας μπάλας. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη μετά την – σχεδόν και μαθηματικά – εξασφάλιση της παραμονής έχει την ευκαιρία να παίξει πιο απελευθερωμένα, απαλλαγμένη από το βαθμολογικό άγχος ενώ στα πλάνα του Έλληνα τεχνικού είναι να δώσει στα επόμενα τρία παιχνίδια που απομένουν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν είχαν αγωνιστεί πολύ, ή και καθόλου.  
Ετοιμάζεται για… πενθήμερη  
Το πρόγραμμα των επόμενων δύο αγωνιστικών θα οδηγήσει την ξανθιώτικη ομάδα σε… πενθήμερο ταξίδι μακριά από τη βάση της. Η Skoda Ξάνθη έχει κατά σειρά στο πρόγραμμα της δύο εκτός έδρας αγώνες με Λεβαδειακό και Πανιώνιο και οι ιθύνοντες της ομάδας αποφάσισαν ότι προκειμένου να γλυτώσουν την ταλαιπωρία και τα επιπλέον έξοδα με συνεχείς μετακινήσεις, η αποστολή θα παραμείνει στην Αθήνα. Συγκεκριμένα το ερχόμενο Σάββατο η αποστολή θα αναχωρήσει αεροπορικώς από τη Χρυσούπολη για την Αθήνα και από εκεί θα μεταβεί οδικώς στη Λιβαδειά όπου θα διανυκτερεύσει, καθώς ο αγώνας με τον Λεβαδειακό είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή (08 Απριλίου). Μετά το ματς με τους Βοιωτούς η αποστολή θα ταξιδέψει οδικώς για την Αθήνα, όπου θα παραμείνει τις επόμενες ημέρες (Μ. Δευτέρα, Μ. Τρίτη) και την Μ. Τετάρτη (11 Απριλίου) θα αγωνιστεί στη Ν. Σμύρνη με τον Πανιώνιο ενώ στη συνέχεια θα αναχωρήσει για το ταξίδι της επιστροφής. Να σημειώσουμε ότι με την αποστολή δεν θα ταξιδέψει ο Σπύρος Βάλλας που είναι τιμωρημένος για τα επόμενα δύο ματς.  
Πειθαρχική δίωξη στη ξανθιώτικη ΠΑΕ για δυσμενείς κρίσεις κατά της διαιτησίας  
Πειθαρχική δίωξη κατά της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη για την πρόσφατη ανακοίνωση κατά τη διαιτησίας άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Πετρόπουλος.
Η ξανθιώτικη ΠΑΕ, είχε διαμαρτυρηθεί μετά το ματς της 26ης αγωνιστικής της Super League με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, με ανοικτή επιστολή προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο και τον υπεύθυνο για τους ορισμούς διαιτητών της ΚΕΔ, Γιώργο Δούρο.
Σε αυτή, οι διοικούντες της ΠΑΕ διαμαρτύρονταν έντονα για την αντιμετώπιση που έχουν από τους διαιτητές και ανέφεραν ότι «δεν είναι τυχαίο που στα πέντε από τα επτά τελευταία παιχνίδια, η ομάδα έχει αγωνιστεί με παίκτη λιγότερο λόγο αποβολής», ζητώντας παράλληλα ίση μεταχείριση.
Σύμφωνα με τις διατάξεις οι προβλεπόμενες ποινές είναι επίπληξη και πρόστιμο για δυσμενείς κρίσεις.  
Και μαθηματικά πρωταθλητής ο Ολυμπιακός  
Εν τω μεταξύ κατά μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και 40.000 ευρώ μειώθηκε από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ η ποινή που πρωτοδίκως είχε επιβληθεί στον Παναθηναϊκό για τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.
Έτσι οι «πράσινοι» έχουν να δώσουν άλλα δύο ματς χωρίς κόσμο (θα παίξουν χωρίς φιλάθλους στα ματς με Πανιώνιο και Παναιτωλικό, αλλά με κόσμο στα play offs), ενώ το πρόστιμο μειώθηκε στις 212.000 ευρώ.
Κατά τα άλλα, έμεινε ως είχε η ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών από το τρέχον και δύο από το επόμενο πρωτάθλημα, ενώ το παιχνίδι κατακυρώνεται με 3-0 υπέρ του Ολυμπιακού.
Ως αποτέλεσμα των παραπάνω αποφάσεων, ο Ολυμπιακός κατέκτησε και μαθηματικά πλέον τον φετινό τίτλο, καθώς έχει διαφορά 10 βαθμών κι ενώ απομένουν τρεις αγωνιστικές.
Αναλυτικά η απόφαση: «Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ δέχεται τυπικά και στην ουσία την έφεση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Κατακυρώνει τον διακοπέντα αγώνα ΠΑΕ Παναθηναϊκός-ΠΑΕ Ολυμπιακός της 18/3/2012 υπέρ της ΠΑΕ Ολυμπιακός με τέρματα 3-0. Τιμωρεί την ΠΑΕ Παναθηναϊκός με αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και δύο (2) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα. Επίσης, επιβάλλει ποινή διεξαγωγής τριών (3) αγώνων χωρίς θεατές και συνολική χρηματική ποινή 212.000 ευρώ».      
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr      

SUPER LEAGUE ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ολυμπιακός 67
2. Παναθηναϊκός 57
3. Ατρόμητος Αθηνών 48
4. Π.Α.Ο.Κ. 46
5. Α.Ε.Κ. 46
6. Άρης 39
7. Αστέρας Τρίπολης 39
8. Ο.Φ.Η. 34
9. Skoda Ξάνθη 32
10. ΠΑΣ Γιάννινα 32
11. Πανιώνιος 32
12. Λεβαδειακός 30
13. Εργοτέλης 28
14. Παναιτωλικός 25
15. Κέρκυρα 25
16. Δόξα Δράμας 15
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην πόρτα της εξόδου ο Πογέτ μετά τον αποκλεισμό στην Τιφλίδα

Δύσκολη η παραμονή του Ουρουγουανού προπονητή Η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου λύγισε στα πέ…