Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Προεκλογικά «δώρα» στην μειονότητα

Προεκλογικά «δώρα» στην μειονότητα

0
mantatzi-empros

Ξεμπλόκαρε δια νόμου η έκδοση αδειών για την ανέγερση τεμενών και 80% έκπτωση στα πρόστιμα των αυθαιρέτων της μειονότητας

Την τροπολογία ζήτησε η ΔΗΣΥ αλλά ο Τσετίν Μάντατζη δήλωσε: «Απ’ εδώ και πέρα είναι ανοιχτός ο δρόμος μου προς το ΠΑΣΟΚ

«Ξεμπλοκάρεται» δια νόμου πλέον το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί στη χορήγηση αδειών από την Πολεοδομία Ξάνθης για ανέγερση τεμενών αφού ψηφίστηκε την Πέμπτη 29 Μαρτίου στη Βουλή η τροπολογία του άρθρου 29 του νέου Οικοδομικού Κανονισμού. Την τροπολογία ζήτησε η «Δημοκρατική Συμμαχία» δια του Τομεάρχη Υποδομών, Μεταφορών και Περιβάλλοντος του κόμματος κ. Λευτέρη Αυγενάκη, γεγονός που πιστοποιεί και επιβεβαιώνει ρεπορτάζ του «Ε» στο φύλλο της 24ης Μαρτίου ο οποίο ο κ. Ντελή Γιουσούφ υποστήριζε: «Η Μπακογιάννη βοήθησε, όχι ο Μάντατζη και οι υπόλοιποι βουλευτές στο πρόβλημα με τους τίτλους ιδιοκτησίας»!

Δεν απαιτείται πλέον βεβαίωση για τους τίτλους ιδιοκτησίας
Με την νέα ρύθμιση διαγράφεται η περίπτωση (β) όπως αναγράφεται στο άρθρο 27 παρ. 4 και πλέον δεν θα ζητείται βεβαίωση τίτλων ιδιοκτησίας  παρά μόνο απαίτηση πιστοποιητικού του αρμοδίου υποθηκοφυλακείου περί μη διεκδίκησης του ακίνητου, βεβαίωση δημάρχου για το χρόνο δημιουργίας του οικοπέδου ή γηπέδου συνοδευόμενη από τοπογραφικό διάγραμμα θεωρημένο από τον ίδιο καθώς και υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1985 στην οποία να δηλώνεται ότι ο αιτών είναι κύριος του οικοπέδου ή του γηπέδου, ο τρόπος και ο χρόνος απόκτησής του. 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΗΣΥ ο κ. Αυγενάκης υποστήριξε ότι στις περιπτώσεις ακινήτων όπου έχουν ανεγερθεί τεμένη και είναι στην ιδιοκτησία Βακουφικών Επιτροπών, δεν υφίστανται τίτλοι ιδιοκτησίας, αφού οι Βακουφικές Επιτροπές αν και έχουν στην κυριότητά τους τα εν λόγω ακίνητα για εκατοντάδες χρόνια, δεν θα μπορούσαν τότε να συνταχθούν σχετικά συμβολαιογραφικά έγγραφα» και: «Δεδομένης της ιδιαιτερότητας των ακινήτων στη Θράκη, όπου έχουν ανεγερθεί τεμένη, δεν μπορεί να απαιτείται η βεβαίωση δημόσιας αρχής που προσδιορίζει τους λόγους καταστροφής των τίτλων ιδιοκτησίας, καθώς μόνο οι Βακουφικές Επιτροπές και ο Μουφτής μπορούν να βεβαιώσουν αυτά τα ακίνητα. Για τους λόγους αυτούς η Δημοκρατική Συμμαχία ζητώ την τροποποίηση αυτής της πρότασης».


Έκπτωση 80 % στα πρόστιμα των αυθαιρέτων για τα μέλη της μειονότητας
Επίσης στον Κανονισμό προβλέπεται έκπτωση 80% στα πρόστιμα των αυθαιρέτων για την μειονότητα. Οι δύο αυτές ρυθμίσεις εκτιμώνται ως «δώρα» για την μειονότητα αφού αποτελούν χρόνια αιτήματά της. Στη διεκδίκησή τους έπαιξε καθοριστικό ρόλο ο κ. Ντελή Γιουσούφ – όπως αποδεικνύεται –  που αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο την προσωπική του γνωριμία με την κα Ντόρα Μπακογιάννη αλλά και με τον επίτιμο πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Κώστα Μητσοτάκη.

Μάντατζη: «Ανοιχτός ο δρόμο μου προς το ΠΑΣΟΚ
Ιδιαίτερα ικανοποιημένος φάνηκε σε επικοινωνία του με το «Ε» αμέσως μετά την ψήφιση της τροπολογίας και ο βουλευτής κ. Τσετίν Μάντατζη ο οποίος και «άδραξε την ευκαιρία» να δηλώσει: «Απ’ εδώ και πέρα είναι ανοιχτός ο δρόμος μου προς το ΠΑΣΟΚ», εκλαμβάνοντας την ψήφιση αυτής της τροπολογίας σαν μια …πρόσκληση του ΠΑΣΟΚ να τον εντάξει ξανά στις αγκάλες του και ότι τα μόνα εμπόδια που του σταματούσαν το δρόμο ήταν αυτά τα δύο.

Δύσκολο «σταυρόλεξο» για το ΠΑΣΟΚ στο ψηφοδέλτιο της Ξάνθης
Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Μάντατζη διαγράφηκε από το ΠΑΣΟΚ επειδή δεν ψήφισε το β’ μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση. Επίσης ότι ο κ. Μάντατζη έχει κατά καιρούς δημιουργήσει ουκ ολίγα προβλήματα στο ΠΑΣΟΚ με τις δηλώσεις του περί «τουρκικής» μειονότητας και λοιπές του ενέργειες. Κατά συνέπεια το ΠΑΣΟΚ του Βαγγέλη Βενιζέλου έχει να επιλύσει ένα δύσκολο «σταυρόλεξο» στο ψηφοδέλτιο της Ξάνθης καθώς θα κληθεί να επιλέξει μεταξύ του Μάντατζη και του Σγουρίδη με δεδομένο ότι ο κ. Σγουρίδης δήλωσε ότι δεν θα δεχτεί να είναι συνυποψήφιος με τον κ. Μάντατζη.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…