Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Προβλήματα στην …έξοδο της Μεσολογγίου

Προβλήματα στην …έξοδο της Μεσολογγίου

0
mesologiou_2-empros

Κυκλοφορικό κομφούζιο, παράνομα παρκαρίσματα και παρατημένα ΙΧ χωρίς πινακίδες στη νησίδα

Ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι  που δεν βρίσκουν χώρο για πάρκινγκ και καταγγέλλουν αδιαφορία των υπηρεσιών του δήμου

Κυκλοφοριακό «κομφούζιο» δημιουργείται καθημερινά στην οδό Μεσολογγίου που κατέχει επαξίως μια θέση στις πιο απροσπέλαστες οδούς της πόλης, μ’ ότι επαχθές σημαίνει αυτό για την καθημερινότητα των κατοίκων. Κορναρίσματα, και όλα τα συνακόλουθα μιας ηχητικής ρύπανσης είναι οι ήχοι της μέρας, οργιάζει το αυθαίρετο παρκάρισμα με αποτέλεσμα να «μπλοκάρει» η οδός κυρίως από τα λεωφορεία που κατεβαίνουν από την ορεινή περιοχή και να καλείτε σε ημερήσια βάση η Τροχαία να δώσει λύση.

Πάρκαραν αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες στη νησίδα και δεν τους μέλλει…
Σ’  όλα αυτά προστίθεται και ο… ωχαδερφισμός αλλά και ο ευαυτουλισμός κάποιων, η νοοτροπία αυτή του νεοέλληνα που νοιάζεται μόνο για την πάρτι του αδιαφορώντας αν οι πράξεις του δημιουργούν προβλήματα στους άλλους. Και για του λόγου το αληθές: Κάποιοι, παρότι έχουν παραδώσει τις πινακίδες τους και δεν νομιμοποιούνται να καταλαμβάνουν δημόσιο χώρο πάρκινγκ  παρά μόνο ιδιόκτητο ή γκαράζ, επειδή δεν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας,  έχουν «στρογγυλοκαθίσει» στην νησίδα απέναντι από το ανθοπωλείο και με τρόπο μάλιστα που αποκλείουν οποιοδήποτε άλλο κάτοικο της περιοχής που ψάχνει εναγωνίως για παρκινγκ να παρκάρει! Όπως μας καταγγέλλει κάτοικος της περιοχής πρόκειται για ένα φορτηγάκι και ένα ΙΧ. Ιδιαίτερα το ΙΧ είναι εκεί …τρία χρόνια καταλαμβάνοντας ζωτικό χώρο παρκινγκ και μάλιστα – σύμφωνα με την καταγγέλλουσα –  ο ιδιοκτήτης του που το έχει για απόσυρση έχει μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη παρατώντας το εκεί!

Οργιάζουν τα παράνομα παρκαρίσματα
Μεγάλο πρόβλημα παρκινγκ έχει η Μεσολογγίου καθώς και η συνέχειά της η Μακρυγιάννη που είναι στενή οδός διπλής κυκλοφορίας. Να σημειώσουμε ότι επί της Μεσολογγίου βρίσκεται η Εφορία, δύο φροντιστήρια καθώς επίσης και αρκετά καφέ και λέσχες που έχουν απλώσει ..τραπεζάκια έξω και μάλιστα κάποια απ’ αυτά τα καταστήματα έχουν θέσει και κώνους και αποκλείουν κάποιον να παρκάρει. Έτσι οι επισκέπτες της Εφορίας καθώς και οι γονείς που πηγαίνουν να πάρουν τα παιδιά τους από τα φροντιστήρια παρκάρουν όπου βρουν και οι κάτοικοι της περιοχής δεινοπαθούν να βρουν χώρο και κόβουν βόλτες γύρω γύρω λες και βρίσκονται σε μεγαλούπολη. Η καταγγέλλουσα έχει απευθυνθεί στις υπηρεσίες του δήμου και συγκεκριμένα στην υπηρεσία καθαριότητας,  όμως μας είπε «τόσο καιρό κανείς δεν ενδιαφέρθηκε» , λέγοντας χαρακτηριστικά «Ο δήμος με κοροϊδεύει»!

Του θέματος θα επιληφθεί η δημοτική αστυνομία
Το «Ε» έθεσε το θέμα στον αντιδήμαρχο της δημοτικής αστυνομίας κ. Γιάννη Τσεγγελίδη, ο οποίος δεσμεύτηκε να επιληφθεί άμεσα του θέματος,  κάνοντας πρώτα αυτοψία και στη συνέχεια να επιχειρήσει την απόσυρση των παρατημένων αυτοκινήτων σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες τους. Σ’ ότι αφορά τα τραπεζοκαθίσματα ή τους κώνους σημείωσε ότι θα ελεγχθούν οι άδειες των καταστημάτων και θα σημειωθούν οι όποιες παραβάσεις. Ο κ. Τσεγγελίδης πρόσθεσε ότι επιχειρείτε μια καταγραφή των καφέ της πόλης και σε συνδυασμό με τις άδειες που έχουν δοθεί θα καταστεί δυνατή μια καλύτερη εικόνα, στοχεύοντας πάντα στο να μπει μια τάξη στο θέμα των αυθαιρεσιών με τα τραπεζοκαθίσματα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλιο σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης στο άρθρο «Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη» που δημοσιεύτηκε την 24η Απρίλη 2024 στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ

Γράφει ο Νάσος Παπαδόπουλος, πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλ…