Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Όλη η Αλήθεια για τη λίστα του υπουργείου Επικρατείας

Όλη η Αλήθεια για τη λίστα του υπουργείου Επικρατείας

0
efimerides-empros

Που ορίζει ποιες εφημερίδες έχουν το δικαίωμα κρατικών δημοσιεύσεων  

Στις 22 Φεβρουαρίου 2012 δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στο Τεύχος Δεύτερο με αριθμό Φύλλου 412, η απόφαση του υπουργού Επικρατείας για τον καθορισμό των ημερήσιων και εβδομαδιαίων νομαρχιακών και τοπικών εφημερίδων που έχουν τη δυνατότητα καταχώρησης δημοσιεύσεων των φορέων του Δημοσίου.
Στην λίστα αυτή λοιπόν, που αφορά ολόκληρη την επαρχιακή Ελλάδα, εκτός εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνονται οι εφημερίδες της Ξάνθης (κατ’ αλφαβητική σειρά) Αγώνας, Εμπρός, Xanthi News, Φωνή της Ξάνθης.
Η λίστα αυτή σύμφωνα με το νόμο έχει εφαρμογή από της δημοσίευσης στο ΦΕΚ και ισχύ μέχρι να δημοσιευθεί η επόμενη, όποτε κι αν γίνει αυτό, χωρίς χρονικό περιορισμό.
Ισχύει λοιπόν σήμερα, χωρίς καμία αμφισβήτηση και μέχρι εκδόσεως νέας υπουργικής απόφασης, που μπορεί να γίνει στο τέλος του 2012 ή αρχές του 2013.
Τα λόγια ότι δήθεν η απόφαση έχει ισχύ μόνον το 2011, είναι ανόητα, εκ του πονηρού και χωρίς λογική.
Αναφερόμαστε στο θέμα γιατί ημέρες τώρα γίνεται μια συζήτηση μεταξύ κάποιων εκδοτών εφημερίδων για τη νέα λίστα του υπουργείου και για τις εφημερίδες που έχουν το νόμιμο δικαίωμα για τη δημοσίευση διακηρύξεων, Ανακοινώσεων, Δημοσίων Οργανισμών, Α.Ε., Ισολογισμών κλπ.
Τα πράγματα είναι απλά, είτε συμφωνεί κανείς με το περιεχόμενο της λίστας είτε όχι. Αυτή η απόφαση εξεδόθη και έχει άμεση ισχύ.
Σύντομα αναμένεται μια διορθωτική, για την αποκατάσταση πιθανών λαθών του υπουργείου. Μέχρι να γίνει αυτό όμως, οφείλουν ως εκ του νόμου οι δημόσιες, δημοτικές αρχές και οι εν γένει  εμπλεκόμενοι φορείς ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑ Ξάνθης, Δασαρχεία, Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων, Νοσοκομείο, Αστυνομική Σχολή Ξάνθης, Στρατιωτικές Υπηρεσίες εν γένει, Οργανισμοί, Υπηρεσίες, Φορείς του δημοσίου, μικροί ή μεγάλοι, Πανεπιστήμια, υπουργεία και Α. Εταιρείες που δημοσιεύουν Ισολογισμούς και Γενικές Συνελεύσεις, Περιφερειακές Υπηρεσίες με έδρα Κομοτηνή, Καβάλα και αλλού, να τηρούν και εφαρμόζουν, επί ποινή ακυρότητας της δημοσίευσης και τιμωρίας του αρμόδιου υπαλλήλου ή προϊσταμένου που αγνόησε ή δεν εφάρμοσε την συγκεκριμένη απόφαση του υπουργείου.  
Όλα τα παραπάνω είναι η αλήθεια επί του θέματος και ό,τι άλλο λέγεται ή γράφεται είναι ψευδές.
Με την ευκαιρία να τονίσουμε ότι το υπουργείο Επικρατείας (όπου ανήκει η Γενική Γραμματεία Τύπου) παραχωρεί ορισμένα δικαιώματα στις επαρχιακές εφημερίδες. Ζητά όμως και επιβάλει δια νόμου και ορισμένες υποχρεώσεις από αυτές.
Η διαπίστωση του υπουργείου περί μη τήρησης των υποχρεώσεων, μίας ή πολλών, είναι η αιτία που είναι εκτός λίστας οι εφημερίδες Μαχητής, Αδέσμευτη, Θράκη και Ακρίτας.
Συνολικά πάνω από πενήντα ημερήσιες και εβδομαδιαίες εφημερίδες πανελλαδικά έμειναν εκτός λίστας.
«Ε»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Reuters: Μετά από μια δεκαετία «πόνου» η ελληνική οικονομία εκτοξεύεται το 2024

Η ελληνική οικονομία προβλέπεται να αναπτυχθεί με σχεδόν 3% το 2024 «Πριν από μια δεκαετία…