Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πίτα με γέμιση από γαλοπούλα

Πίτα με γέμιση από γαλοπούλα

0
pita galopoula

1 πακέτο έτοιμη ζύμη σφολιάτα

γέμιση γαλοπούλας

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

½ φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί

1 φλιτζ. γραβιέρα, τριμμένη

1 φλιτζ. φέτα ή μυζήθρα, τριμμένη

1 μικρό ματσάκι δυόσμο ή μαϊντανό, ψιλοκομμένο

½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σοτάρουμε σε φαρδύ τηγάνι τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο ώσπου να ζεσταθούν. Προσθέτουμε τη γέμιση και συνεχίζουμε για 4-5 λεπτά το ανακάτεμα. Σβήνουμε με το κρασί και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Ανακατεύουμε τη γέμιση καλά με όλα τα υπόλοιπα υλικά μας. Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε μέσα το πρώτο φύλλο της σφολιάτας. Απλώνουμε τη γέμιση, σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο της σφολιάτας, λαδώνουμε την επιφάνειά της και ψήνουμε την πίτα για 30 λεπτά, ώσπου να ροδίσει.

 

  • Ελιόπιτα κέικ

      -4 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις -1 ποτήρι ελαιόλαδο -3 κ.γ. baking powder -1…
  • Ελιόπιτα κέικ

      -4 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις -1 ποτήρι ελαιόλαδο -3 κ.γ. baking powder -1…
  • Κανελόπιτα νηστίσιμη

    1 κούπα λάδι, ελαφρύ ελαιόλαδο ή σπορέλαιο 1 κούπα ζάχαρη 1 1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι Το ξύ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φογάτσα, το πασχαλινό τσουρέκι της Κέρκυρας

-20 γρ. φρέσκια μαγιά, θρυμματισμένη (ή 10 γρ. ξηρή) -200 ml φρέσκο γάλα πλήρες, χλιαρό -5…