Σχόλια 03/02/2012

0
ftoxia_03-empros

Επανίδρυση; Το ΠΑΣΟΚ έφτασε στα ποσοστά της ίδρυσής του.
Θωμάς Βουγιουκλής

   
Τιμημένα (;) γηρατειά  
Οι πολυεθνικές εξασφαλίζουν για τα υψηλόβαθμα στελέχη τους παχ(ο)υλές συντάξεις από τα 50 τους και τρόπους να συνεχίζουν χαλαρά να διοικούν.
Τα προνόμια των κοινοτικών υπαλλήλων, ευρωβουλευτών κ.λ.π. είναι προκλητικά. Κι όμως, για όλους τους, η «ανταγωνιστικότητα» σημαίνει ότι οι απλοί εργαζόμενοι θα εργάζονται (αν δεν τους ρίχνουν στον Καιάδα της ανεργίας) ως τα γεράματα για να πάρουν μια σύνταξη πείνας.
Από δίπλα καιροφυλακτούν οι ασφαλιστικές εταιρείες που κερδίζουν βρέξει χιονίσει, παίζοντας με την ανασφάλεια και τον φόβο του κόσμου που έχει ένα κομπόδεμα. Κι είναι κι οι αναρχικοί με το χαβαλέ τους.
Όλοι οι μεγάλοι πολιτισμοί σέβονταν όμως τα γηρατειά.
«Ε»


Ευρωπαίος;  
Πώς και γιατί να αισθανθεί «Ευρωπαίος» ο Έλληνας αγρότης; Το πραγματικό αγροτικό εισόδημα τα χρόνια 2005-2011 αυξήθηκε κατά μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 κατά 18,3%, ενώ στην Ελλάδα μειώθηκε κατά 20,9%.
Το 2011 στην Ε.Ε. των 27 το αγροτικό εισόδημα αυξήθηκε 6,7%, στην Ελλάδα μειώθηκε 5,3%. Ας παρηγορηθούν οι αγρότες μας γιατί απολαμβάνουν ηγετών του διαμετρήματος ενός Μπαρόζο, ενός Βαν Ρομπάι, μιας λαίδης Άστον. Τους πληρώνουμε λιγάκι, αλλά χαλάλι τα μεγαλεία (τους).
«Ε»    

Το χρέος των 300 έγινε 50 χιλιάδες  
Διαγραφή 250 χιλ. ευρώ από το συνολικό χρέος των 300 χιλ. ευρώ ενός δανειολήπτη απέναντι σε διάφορες τράπεζες αποφάσισε το Ειρηνοδικείο του Ηρακλείου. Σημαντική ήταν η υποστήριξη του πολίτη από την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.
«Ε»    

Λεφτά υπάρχουν (για τις Τράπεζες)  
Σε μια μόνο ημέρα (21/12/2011), η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) έκανε τη μεγάλη κίνηση δανείζοντας για 3 χρόνια 523 ευρωπαϊκές τράπεζες με το ποσό ρεκόρ των 489 δις ευρώ.
Μεταξύ αυτών και οι ελληνικές τράπεζες «τσίμπησαν» 15 δις. Η ΕΚΤ δανείζει τις τράπεζες με επιτόκιο μόλις 1%. Εκείνες με τη σειρά τους θα δανείσουν τους ελάχιστους προνομιούχους πελάτες τους με διψήφιο επιτόκιο.
Παρόλα αυτά οι «αγορές» δεν ησύχασαν και ετοιμάζουν τις επόμενες επιθέσεις κατά των αδύνατων κρίκων της ευρωζώνης, που θα χρειαστεί να δανειστεί το 2012 το αστρονομικό ποσό του 1,5 τρις ευρώ.
Η Γαλλία 259 δις, η Ιταλία 357, η Γερμανία 244  και η Ελλάδα «μόνο» 76,6 δις…
«Ε»    

4-4-2  
Και ξαφνικά χρειάστηκε ο παραιτηθείς γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών για να πληροφορηθούν ότι το 4-4-2 δεν παίζεται μόνο στα γήπεδα αλλά και στις εφορίες.
«Ε»    

Χάρι Μαρκόπουλος, ο θαυματουργός  
Στις ΗΠΑ θεωρείται ήρωας. Τα έβαλε με τον Μπέρναρντ Μέιντοφ, χρηματιστή και «βασιλιά» της Wall Street που είχε στήσει ένα «σχήμα Πόνζι» και καταχράστηκε 60 δις δολάρια. Επί 10 χρόνια «κανείς δεν ήθελε να ακούσει» (τίτλος του βιβλίου του, που κυκλοφορεί στην Ελλάδα) τις καταγγελίες του, ενώ απειλήθηκαν ο ίδιος και η οικογένειά του.
Τελικά, δικαιώθηκε και ο Μέιντοφ πήγε φυλακή. Από τόσους και τόσους χρυσοπληρωμένους συμβούλους που αποδείχτηκαν τελείως ανίκανοι, γιατί δεν παίρνουμε τον Χάρι Μαρκόπουλος, Έλληνα τρίτης γενιάς, να οργανώσει το κυνήγι της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής;
«Ε»    

Κέρδισε όλο το χωριό εκτός του Μητσοτάκη  
Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση για το Ισπανικό χωριό Σοντέτο που κέρδισε 950 εκατομμύρια δολάρια στο λαχείο, ποσό που μοιράστηκαν όλοι οι κάτοικοι, όλοι πλην ενός, του Κώστα Μητσοτάκη!
Ο συμπατριώτης μας (με το ατυχές όνομα) ήταν ο μόνος κάτοικος του χωριού που δεν συμμετείχε στη Χριστουγεννιάτικη λοταρία μαζί με τους συγχωριανούς του και τελικά δεν κέρδισε ούτε ένα ευρώ.
Στο μικρό αγροτικό χωριό, το οποίο μέχρι πρότινος μαστίζονταν από την οικονομική κρίση και την ανεργία έχει ξεσπάσει μαζικό παραλήρημα, καθώς όλοι οι κάτοικοι πλέον είναι πλούσιοι.
Όλοι, εκτός του φουκαρά του Κώστα Μητσοτάκη που απ’ ότι φαίνεται η κατάρα του ονόματός του τον κυνήγησε ακόμα και στην Ισπανία…  

 
500.000 σπίτια θα μείνουν χωρίς ρεύμα  
Τουλάχιστον σε μισό εκατομμύριο κατοικίες και κτίσματα  θα πρέπει να διακόψει την ηλεκτροδότηση, η ΔΕΗ, αν εφαρμόσει τον νόμο που προβλέπει προθεσμία 80 ημερών για την αποπληρωμή του λογαριασμού καθώς και του ενιαίου τέλους.
Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ υποστηρίζει ότι η κατάσταση έχει τρομοκρατήσει το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο εξετάζει επιμήκυνση της αποπληρωμής στις 120 ημέρες.    

Γκολ ή μήπως… αυτογκόλ;  
Γκολ έβαλε στο ΠΑΣΟΚ ο Τσετίν Μάντατζη με την δήλωσή του ότι πήρε την απόφαση να αποχωρήσει και να μην είναι εκ νέου υποψήφιος με το κόμμα με το οποίο εκλέχτηκε 2 φορές. Και προφανώς το σκέφτηκε καλά…μόνο που πάντα υπάρχει το ρίσκο ν’ αποδειχθεί …αυτογκόλ αυτή του η απόφαση. Κατά την άποψή μου όλες αυτές οι «παλικαριές» του κ. Μάντατζη δεν έχουν να κάνουν τόσο με το ΠΑΣΟΚ αλλά με … εσωμειονοτικά θέματα που αφορούν τον «συσχετισμό» δυνάμεων μεταξύ του ιδίου και του κ. Μετέ στην μειονότητα. Θέλει «να μπει στο μάτι» του κ. Μετέ γιατί φοβάται την επιρροή του μέσα στον μειονοτικό χώρο η οποία και δεν είναι και πολύ ευνοϊκή υπέρ του κ. Μάντατζη και αυτό είναι γνωστό τοις πάσι…Σ’ ότι αφορά το ΠΑΣΟΚ μάλλον ανακούφιση φέρνει η απόφαση του κ. Μάντατζη και ίσως να μην χρειαστεί να τον διαγράψουν αφού αποχωρεί οικειοθελώς. Άλλον ετοιμάζουν στο ΠΑΣΟΚ και αυτό το ξέρει ο κ. Μάντατζη και μάλλον και γι αυτό τα μαζεύει και φεύγει σκεπτόμενος ότι έτσι μπορεί να διασωθεί πολιτικά ο ίδιος απ’ τη φθορά του ΠΑΣΟΚ.
Μ.Ξ.    

Πάλι τα ίδια…  
Λίγες μόλις μέρες πριν, όταν δημοσιεύτηκε εξαιρετικά καθυστερημένα στην ιστοσελίδα του δήμου Ξάνθης η ανακοίνωση για τη συνεδρίαση του Κέντρου Πολιτισμού είπαμε θα έτυχε… Άνθρωποι είναι κι αυτοί… Όμως χθες να σου πάλι τα ίδια, αφού η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ανακοινώθηκε λίγες ώρες πριν πραγματοποιηθεί, με μια σειρά από θέματα που αφορούν κυρίως δικαστικές υποθέσεις. Κανείς δεν παρέστη φυσικά, πλην των συμβούλων αφού δεν πρόλαβε να ενημερωθεί. Όταν πρόκειται για ανοιχτή συνεδρίαση υπάρχει υποχρέωση για έγκαιρη ενημέρωση των δημοτών και των ΜΜΕ. Αυτά δε θα έπρεπε καν να τα λέμε.
Θα εγερθούν σοβαρές υπόνοιες αν «τριτώσει» το κακό…
Ε.Δ.  

 
Ποιος θα φέρει το αλάτι;  
Μαθαίνω ότι οι φύλακες των σχολείων, που είναι δημοτικοί υπάλληλοι, αρνούνται να μεταφέρουν στα σχολεία το αλάτι, που είναι απαραίτητο εξαιτίας του χιονιά και της παγωνιάς για την ασφάλεια των μαθητών. Λένε, όπως μαθαίνω, ότι δεν είναι δουλειά τους αυτή και ότι πήρε απόφαση το σωματείο τους να αρνηθεί τη μεταφορά.
Και άρα ποιος θα μεταφέρει το αλάτι; Οι διευθυντές; Και άντε οι διευθυντές. Οι διευθύντριες μπορούν να κουβαλήσουν τα σακιά; Και πού είναι ο δήμος σ’ όλο αυτό; Δεν μπορεί να πειθαρχήσει τους υπαλλήλους του; Να βρεθεί μία λύση εν πάσι περιπτώσει.
Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…