Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Ετοιμάζεται για τις Η.Π.Α. ο Σταθάκης;

Ετοιμάζεται για τις Η.Π.Α. ο Σταθάκης;

0
stathakis_01

Δοκιμάστηκε στην ομάδα του Σικάγο σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία της Skoda Ξάνθη για τον κυριακάτικο αγώνα με τον Άρη    

Το δρόμο που χάραξε ο Μίχαελ Γκσπούρνινγκ πιθανόν θα ακολουθήσει ο Σταύρος Σταθάκης, ο οποίος δοκιμάστηκε σε ομάδα του πρωταθλήματος των Η.Π.Α!
Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ με την είδηση πάντως να μην επιβεβαιώνεται, ούτε όμως και να διαψεύδεται από τους κύκλους της ξανθιώτικης ΠΑΕ.
Κι αν ο Αυστριακός τερματοφύλακας συνεχίζει την καριέρα του σε ομάδα της Δυτικής Ακτής (Seattle Sounders), η ομάδα στην οποία δοκιμάστηκε ο Σταθάκης βρίσκεται στην κεντρική «ζώνη» των Η.Π.Α. και συγκεκριμένα στο Σικάγο.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που προέρχονται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο 24χρονος Έλληνας αμυντικός ταξίδεψε την περασμένη Δευτέρα στη Φλόριντα των Η.Π.Α., εκεί όπου η ομάδα «Σικάγο Φάιαρ» (Chicago Fire) πραγματοποιεί καμπ προετοιμασίας ενόψει του πρωταθλήματος 2012-2013 που θα αρχίσει στα μέσα του ερχόμενου Μαρτίου.
Ο Σταθάκης συμμετείχε σε δύο προπονήσεις της αμερικανικής ομάδας, αλλά και σε φιλικό που έδωσαν με την κολεγιακή ομάδα της Φλόριντα.
Σύμφωνα πάντα με τα ίδια δημοσιεύματα ο Έλληνας αμυντικός μπήκε ως αλλαγή στο φιλικό στο 30’ και άφησε ιδιαίτερα ικανοποιημένους τους ιθύνοντες της ομάδας με την παρουσία του.
Σχετικά με τη δοκιμή του Σταθάκη στους «Chicago Fire» δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια επίσημη ενημέρωση από την ξανθιώτικη ομάδα, δεν αποκλείεται πάντως να υπάρξουν σύντομα εξελίξεις σχετικά με το ενδιαφέρον των «Chicago Fire» για την απόκτηση του 24χρονου Έλληνα αμυντικού.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι προπονητής στην ομάδα όπου δοκιμάστηκε ο Σταθάκης είναι ο ομογενής Φρανκ Κλόπας, ο οποίος στο παρελθόν (1988-1994) αγωνίστηκε στην Α.Ε.Κ. και για δύο χρόνια (1994-96) στον Απόλλωνα Αθηνών, προτού επιστρέψει στις Η.Π.Α. όπου ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα και ξεκίνησε αυτή του τεχνικού.  
Στην τελική ευθεία η προετοιμασία ενόψει Άρη  
Στα αγωνιστικά θέματα, με απογευματινή προπόνηση συνέχισε χθες η Skoda Ξάνθη την προετοιμασία της ενόψει του κυριακάτικου αγώνα με τον Άρη.
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είδε να επιστρέφουν στο ομαδικό πρόγραμμα τους Βάλλα και Φλίσκα, δε συνέβη όμως το ίδιο με τους Βιβιανί, Σ. Λυμπερόπουλο και Εντιμάρ οι οποίοι ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα.
Να υπενθυμίσουμε ότι οι παραπάνω πέντε παίκτες ¨χτυπήθηκαν¨ από ίωση και έμειναν εκτός προπόνησης την Τετάρτη, κάτι που επαναλήφθηκε για τους τρεις και χθες, με το τεχνικό επιτελείο να αγωνιά για το πώς θα είναι σήμερα η κατάσταση τους. Εξάλλου από τους τρεις παίκτες που εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται από ίωση οι δύο είναι οι «βασικοί» τερματοφύλακες (Βιβιανί, Σ. Λυμπερόπουλος), κάτι που σημαίνει ότι αν δεν προλάβουν να αναρρώσουν πλήρως η ξανθιώτικη ομάδα θα αναγκαστεί να αγωνιστεί με έναν εκ των «αναπληρωματικών» Λοντίγκιν, Ζαρόπουλο ως βασικό τερματοφύλακα.
* Γενέθλια είχε χθες ο Δημήτρης Κομεσίδης (έκλεισε τα 24) που δέχθηκε τις ευχές των συμπαικτών του.
* Δεδομένη για τον κυριακάτικο αγώνα με τον Άρη είναι η απουσία του Μάουρο Πόι ο οποίος είναι τιμωρημένος (4 κίτρινες) και θα εκτίσει την ποινή του στο συγκεκριμένο παιχνίδι.  
Ο Καλογερόπουλος (Αθηνών) διαιτητής στον κυριακάτικο αγώνα  
Ο Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (ΕΠΣ Αθηνών) ορίστηκε διαιτητής στο κυριακάτικο παιχνίδι Skoda Ξάνθη – Άρης. Όπως ανακοίνωσε χθες η ΕΠΟ, ο Αθηναίος ¨ρέφερι¨ θα έχει βοηθούς τους Γούκο (1ος – ΕΠΣ Ηπείρου) και Γρεβένη (2ος – ΕΠΣ Χαλκιδικής), ενώ χρέη 4ου διαιτητή θα εκτελέσει ο Κουτσιαύτης (ΕΠΣ Άρτας).  

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr    

 
SUPER LEAGUE  
20η αγωνιστική – το πρόγραμμα
Σάββατο 04 Φεβρουαρίου 2012
17.15: Εργοτέλης – Ο.Φ.Η. (Novasports 2)
Διαιτητής: Σπάθας (ΕΠΣ Πειραιά)
17.15: Κέρκυρα – ΠΑΣ Γιάννινα (Novasports 3)
Διαιτητής: Κουκουλάκης (ΕΠΣ Ηρακλείου)
19.30: Λεβαδειακός – Παναθηναϊκός (Novasports 1)
Διαιτητής: Κομίνης (ΕΠΣ Θεσπρωτίας)
Κυριακή 05 Φεβρουαρίου 2012
15.00: Αστέρας Τρίπολης – Δόξα Δράμας (Novasports 3)
Διαιτητής: Ντίτσος (ΕΠΣ Πρέβεζας)
15.00: Παναιτωλικός – Ατρόμητος Αθ. (Novasports 2)
Διαιτητής: Τριτσώνης (ΕΠΣ Αθηνών)
17.15: Α.Ε.Κ. – Πανιώνιος (Novasports 2)
Διαιτητής: Θάνος (ΕΠΣ Γρεβενών)
19.30: Skoda Ξάνθη – Άρης (NET)
Διαιτητής: Καλογερόπουλος (ΕΠΣ Αθηνών)
19.30: Π.Α.Ο.Κ. – Ολυμπιακός (Novasports 1)
Διαιτητής: Γιάχος (ΕΠΣ Χίου)  
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Παναθηναϊκός 48 (19 αγ.)
2. Ολυμπιακός 43 (19 αγ.)
3. Π.Α.Ο.Κ. 35 (19 αγ.)
4. A.E.K. 34 (19 αγ.)
5. Skoda Ξάνθη 29 (19 αγ.)
6. Ο.Φ.Η. 29 (19 αγ.)
7. Ατρόμητος Αθ. 27 (18 αγ.)
8. Άρης 25 (19 αγ.)
9. Εργοτέλης 22 (19 αγ.)
10. Πανιώνιος 22 (19 αγ.)
11. Αστέρας Τρίπολης 22 (18 αγ.)
12. Παναιτωλικός 17 (17 αγ.)
13. ΠΑΣ Γιάννινα 14 (17 αγ.)
14. Κέρκυρα 12 (17 αγ.)
15. Λεβαδειακός 10 (15 αγ.)
16. Δόξα Δράμας 6 (15 αγ.)

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κύπελλο Ελλάδος: Οριστικά στο Πανθεσσαλικό ο τελικός

Δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να φιλοξενήσει κόσμο το γήπεδο του Βόλου, σύμφωνα με τον π…