Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Γλυκοπατάτες με σπανάκι

Γλυκοπατάτες με σπανάκι

0

-1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες

-1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη

-4 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

-1/2 κουτ. γλυκού τζίτζερ σε σκόνη ή φρέσκο τριμμένο

-1 κουτ. γλυκού κάρυ

-250 γρ γλυκοπατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια

-7-8 ντοματίνια κομμένα στη μέση

-400 ml ζωμό λαχανικών ή βραστό νερό

-100 γρ τρυφερά φύλλα από σπανάκι

-4 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος ή γάλα καρύδας

-μπούκοβο ή μικρές λωρίδες καυτερής πιπεριάς.

-ρύζι μπασμάτι ατμού για συνοδευτικό

Βάζουμε το ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει και να διαυγάσει. Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίτζερ και το κάρυ κι ανακατεύουμε για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε τις κομμένες γλυκοπατάτες και τα κομμένα ντοματίνια ανακατεύουμε καλά νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε το ζωμό ή νερό. Βράζουμε, σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά, να μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες.

Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε προσεκτικά να ενσωματωθεί συνεχίζοντας το βράσιμο για 5 λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος το μπούκοβο ή την πιπεριά και βράζουμε ακόμη 5 λεπτά μέχρι να έχουμε μια πηχτή σάλτσα.

Σερβίρουμε πάνω σε ένα μπασμάτι ατμού και συνοδεύουμε με μια σαλάτα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…