1 κιλό μπακαλιάρος ξαρμυρισμένος σε κομμάτια
2 πατάτες κομμένες σε φέτες
4 φλιτζάνια τσαγιού ψιλοκομμένα πράσα
3 φλιτζάνια τσαγιού ψιλοκομμένα σέσκουλα
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μάραθο
1 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο σπανάκι
1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
ελάχιστο αλάτι
άφθονο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πλένετε και καθαρίζετε τα χορταρικά πολύ καλά και σχολαστικά. Σοτάρετε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα για 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τις πατάτες, τα χορταρικά, ελάχιστο αλάτι και ένα φλιτζάνι νερό.
Σιγοβράζετε για περίπου 15 λεπτά και κατόπιν προσθέτετε τις σταφίδες, τον πελτέ ντομάτας (αραιωμένο σε 2 κουταλιές της σούπας νερό) και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα μακρόστενο πυρέξ τοποθετείτε τον ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο και στρώνετε από πάνω τα χορταρικά και τις πατάτες. Προσθέτετε τη σάλτσα που έχει η κατσαρόλα και τοποθετείτε το πυρέξ στο κάτω μέρος του φούρνου. Ψήνετε για περίπου 25 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
Όταν ψηθεί πασπαλίζεται με αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το σερβίρετε ζεστό.