Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μηλόπιτα με κρέμα

Μηλόπιτα με κρέμα

0

– 1 φύλλο σφολιάτα

– 400 ml κρέμα γάλακτος

-4 μεγάλα Κόκκινα μήλα

– 4 Αβγά

– 3 κ. σούπας κορν φλάουρ

– 3 βανίλιες

– 100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

– 1 κ. σούπας κανέλα

– 100 γρ ζάχαρη καστανή

-1 λεμόνι και το χυμό του

-ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε στα τέσσερα και τα βάζουμε σε λεκάνη με νερό και τον χυμό λεμονιού. Σε πυρίμαχο ταψάκι 32χ23 περνάμε με πινέλο λίγο καλαμποκέλαιο πάτο και πλαϊνά. Στρώνουμε την σφολιάτα στο ταψί καλύπτοντας και τα πλαϊνά, τρυπώντας την με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία.

Κόβουμε τα μήλα σε σχήμα ακορντεόν και τα τοποθετούμε στο ταψί πάνω στην σφολιάτα  Σε ένα μπολ έχουμε ανακατέψει την μαύρη ζάχαρη και την κανέλα και πασπαλίζουμε την μισή ποσότητα πάνω από τα μήλα.

Σε μπολ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά κρέμα γάλακτος, αβγά, βανίλιες, ζάχαρη κορν φλαουρ και με τον αβγοδάρτη τα χτυπάμε πολύ καλά. Περιχύνουμε σε όλη την επιφάνεια τα υλικά της κρέμας.

Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη κανελοζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175-180 στον αέρα για 40-45 λεπτά ανάλογα το φούρνο. (Να έχει ψηθεί καλά η σφολιάτα και να έχει πήξει η κρέμα)

Αφαιρούμε από το φούρνο την αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…