Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Καλαμαράκια γεμιστά

Καλαμαράκια γεμιστά

0
kalamarakia gemista

6 μέτρια προς μεγάλα Καλαμαράκια

1 κούπα ρύζι καρολίνα:

4 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια (μόνο το άσπρο)

1 κούπα χοντροτριμμένο τυρί φέτα

2 μεγάλες ξεφλουδισμένες ψιλοκομμένες ντομάτες

4 μέτριες ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες

1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό

4 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο άνηθο

Αλάτι, πιπέρι

1/2 κουταλάκι τριμμένο κύμινο

6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και αλείφουμε το ταψάκι μας με ελαιόλαδο. Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια, τα πλένουμε καλά και κρατάμε τα πλοκάμια. Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και μοιράζουμε τη γέμιση στα καλαμαράκια χωρίς να τα παραγεμίζουμε. Τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδα για να μην βγει έξω η γέμιση και τα βάζουμε στη σειρά στο ταψί, μαζί με τα πλοκάμια.

Προσθέτουμε 1,5 κούπα νερό και σκεπάζουμε το ταψί καλά με αλουμινόχαρτο. Τα βάζουμε στο φούρνο και τα ψήνουμε για μια ώρα σκεπασμένα και στο τέλος 15 λεπτά ανοικτά.

Σερβίρουμε περιχύνοντας με τους χυμούς που έμειναν στο ταψί και στολίζουμε με τα πλοκάμια.

  • Μεθυσμένα καλαμαράκια

    1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…
  • Χταποδάκι με φάβα

    Για το χταπόδι: 2,5 – 3 κιλά χταπόδι 300 γρ. λιαστή ντομάτα 200 γρ. ξίδι Νερό 4 φύλλα δάφν…
  • Καλαμαράκια σε φωλιά μελιτζάνας

    Για τις μελιτζάνες -4 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες -λίγο θυμάρι -2 κουτ. σούπας έξτρα παρθέν…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…