Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κέικ με σύκα και καρύδια

Κέικ με σύκα και καρύδια

0

-350 γρ. αλεύρι φουσκώνει μόνο του

-150 γρ. ηλιέλαιο

-220 γρ. ζάχαρη

-3 αυγά

-160 γρ. γάλα

-1 πρέζα αλάτι

-2 κ.γ. μπεικιν παουντερ

-1 κ.γ. βανίλια σε σκόνη

-1/2 ποτήρι καρύδια

-15 σύκα

-αμύγδαλο φίλε

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το αλάτι, τη βανίλια και το μπέικιν και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με ένα αυγοδάρτη, είτε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και το γάλα και ανακατεύουμε.

Στο μπολ με τα υγρά προσθέτουμε τα στερεά και ανακατεύουμε ώσπου να απορροφηθεί το αλεύρι.

Διαλύουμε τα καρύδια στο μούλτι και κόβουμε σε κομμάτια τα μισά σύκα. Τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε.

Σε ένα τσέρκι με αντικολλητικό χαρτί ή σε ταψάκι με διάμετρο 22 cm, βάζουμε το μείγμα του κέικ. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα σύκα καθαρισμένα και κομμένα στη μέση, καρύδι τριμμένο και αμύγδαλο φίλε. Αφήνουμε τα σύκα στην επιφάνεια χωρίς να τα πιέσουμε έτσι ώστε να μην βουλιάξουν.

Ψήνουμε για μισή ώρα στους 200 βαθμούς και για 45 λεπτά στους 180.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…