Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Μεταμεσονύκτια διασκέδαση με ποτά από περίπτερο!

Μεταμεσονύκτια διασκέδαση με ποτά από περίπτερο!

0
periptero-web

Τα περίπτερα δεν κλείνουν στις 12 – Και πωλούν αλκοόλ

 

Στο ΦΕΚ στις 28 Αυγούστου επιτρέπεται η πώληση ποτών από περίπτερα

 

 

Ο κορωνοϊός δεν μπορεί να κάμψει την διάθεση των νέων ή όσων αισθάνονται νέοι για διασκέδαση! Τι κι αν κλείνουν λοιπόν τα μπαράκια, οι ταβέρνες και τα τσιπουράδικα στις 12! Η διασκέδαση συνεχίζεται σε άλλα μέρη και «βρέχονται» με ποτά που πωλούνται στα περίπτερα.

 Τα περίπτερα δεν κλείνουν στις 12 – Και πωλούν αλκοόλ

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ε» σε περίπτερα κεντρικά της πόλης, αφ’ ενός δεν εντάσσονται στην μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού όπως τα καταστήματα εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος με τη υποχρέωση να κλείνουν στις 12,  αφ’ ετέρου δε δεν έχουν περιορισμό στην διάθεση αλκοόλ είτε μπύρες ή πιο σκληρά ποτά. Μάλιστα όπως μας ανέφερε ιδιοκτήτης περιπτέρου σε περιοχή πολυσύχναστη από νέους μετά την απαγόρευση έχει παρατηρηθεί μεγάλη αύξηση στην ζήτηση αλκοολούχων ποτών από τα περίπτερα: «Παίρνουν ποτά από μας και συνεχίζουν σε πάρκα και άλλα στέκια…», επισημαίνει ο περιπτερούχος.

Στο ΦΕΚ στις 28 Αυγούστου επιτρέπεται η πώληση ποτών από περίπτερα

Να σημειωθεί ότι γύρω από το θέμα επικρατούσε μία σύγχυση για το αν θα επιτρεπόταν η διάθεση αλκοόλ από τα περίπτερα και τα ψιλικατζίδικα σε περιοχές όπου ισχύουν οι περιορισμοί. Αφορμή αποτέλεσαν τα πρώτα μέτρα που επιβλήθηκαν, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού, αλλά και οι εικόνες συνωστισμού που άρχισαν να κυκλοφορούν.

Στο ΦΕΚ που είχε δημοσιευτεί, η διατύπωση δεν ήταν και τόσο ξεκάθαρη, με αποτέλεσμα αρκετοί να θεωρούν πως εκτός από τα μπαρ, τα εστιατόρια, εντάσσονται και αυτοί στην απαγόρευση διάθεσης αλκοολούχων ποτών.

Όμως στις 28 Αυγούστου, στο ΦΕΚ ξεκαθαρίζεται πως τα περίπτερα μπορούν να πουλάνε κανονικά μπύρες και αλκοολούχα ποτά.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Σ. Μαυρίδης πρόεδρος της Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης των Διπλωματούχων Μηχανικών-Ηλεκτρολόγων

Στη Διοικούσα Επιτροπή συμμετέχουν επίσης οι: Β. Γιαννίκης, Μ. Ψωμάς, Θ. Ιωαννίδης και Γ. …