Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Γιαχνί με κολοκυθανθούς και χόρτα

Γιαχνί με κολοκυθανθούς και χόρτα

0

-300 γρ. κολοκυθανθοί

-600 γρ. αρμύρα ή βλίτα

-500 γρ. μαραθόριζες, σε λεπτές φέτες

-1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

-1/2 ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες

-800 γρ. ώριμες ντομάτες, τριμμένες

-2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη

-170 ml ελαιόλαδο + 4-5 κουτ. σούπας επιπλέον, για το σερβίρισμα

-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Καθαρίζουμε προσεκτικά τους ανθούς, αφαιρώντας ένα μικρό κόκκινο κομμάτι σαν αστέρι που βρίσκεται εσωτερικά του ανθού, στη βάση. Αφαιρούμε επίσης με προσοχή τα αγκαθωτά φύλλα στο εξωτερικό της βάσης.

Σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τις μαραθόριζες για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα χόρτα και βράζουμε για άλλα 3-4 λεπτά. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Στην ίδια  κατσαρόλα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το σκόρδο και το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την ντομάτα, το μυρωδικό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε το σκεύος και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά.

Προσθέτουμε τη μαραθόριζα με τα χόρτα, τους ανθούς, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για 5-10 λεπτά, με σκεπασμένο σκεύος, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά. Προσθέτουμε το επιπλέον ελαιόλαδο και αποσύρουμε.

Συνοδεύουμε με γαύρο μαρινάτο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…