Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Με προσφυγές «τιμωρεί» η αντιπολίτευση για τα δια περιφοράς συμβούλια

Με προσφυγές «τιμωρεί» η αντιπολίτευση για τα δια περιφοράς συμβούλια

0

3 παρατάξεις έκαναν προσφυγή  στην Αποκεντρωμένη ενώ σκοπίμως έστειλαν εκπρόθεσμα τα e – mail των απαντήσεών τους

 

Χατζηθεοδώρου: «Θέλαμε να …τρολάρουμε τον δήμαρχο και να δείξουμε την δυσαρέσκειά μας»

 

 

 

Το «όπλο» των προσφυγών στην Αποκεντρωμένη κατά μιας σειράς αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου και της Οικονομικής επιτροπής χρησιμοποιούν κατά κόρον πλέον οι δημοτικές παρατάξεις  της αντιπολίτευση του δήμου Ξάνθης για να «τιμωρήσουν» την δημοτική αρχή για τα δια περιφοράς συμβούλια παρότι είναι γνωστό ότι αυτός ο τρόπος επιβλήθηκε από τα μέτρα για τον κορωνοϊό, αλλά και μια σειρά αποφάσεων της για τις οποίες δεν συμφωνούν. Μάλιστα κάποιες παρατάξεις το κάνουν και με τρόπο τόσο άκομψο που κινδυνεύουν να τους χρεωθεί ως πολιτικό ολίσθημα για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους, που έχει ως στόχο να δημιουργήσει εμπόδια στην λειτουργία του δήμου.

3 παρατάξεις έκαναν προσφυγή  στην Αποκεντρωμένη ενώ σκοπίμως έστειλαν εκπρόθεσμα τα e – mail των απαντήσεών τους

Προσφυγή στην Αποκεντρωμένη κατέθεσαν οι παρατάξεις «Ξάνθη για Όλους», «Πολίτες για την Ξάνθη» και «Νέα Ξάνθη» επιζητώντας την ακύρωση της απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που έγινε δια περιφοράς  για να ληφθεί απόφαση για την τελετή βράβευσης της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου και την έγκριση δαπανών. Ειδικότερα όπως παραδέχτηκε τόσο ο επικεφαλής της παράταξης «Ξάνθη για Όλους» κ. Σάββας Μελισσόπουλος όσο και ο επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες για την Ξάνθη» Γιώργος Χατζηθεοδώρου ενώ το δια περιφοράς συμβούλιο είχε ώρα λήξης στις 17.30 σκοπίμως απέστειλαν τα e – mail των απαντήσεών τους κατά 2 – 4 λεπτά αργότερα. Να σημειώσουμε ότι οι απαντήσεις ήταν θετικές στην εισήγηση των δημοτικής αρχής και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου τις έκανε δεκτές. Ωστόσο οι επικεφαλής προσέφυγαν στην Αποκεντρωμένη κατά του προέδρου που αποδέχτηκε τις αποφάσεις τους επειδή ήταν εκπρόθεσμες!

Χατζηθεοδώρου: «Θέλαμε να …τρολάρουμε τον δήμαρχο και να δείξουμε την δυσαρέσκειά μας»

«Επιλέξαμε αυτή την διαδικασία για να τρολάρουμε την δημοτική αρχή και να δείξουμε την δυσαρέσκειά μας στο δήμαρχο. Δεν το κάναμε γιατί διαφωνούσαμε για το θέμα της βράβευσης της ΠτΔ αλλά για λόγους ευθιξίας επειδή πριν 2 μέρες σε συνάντησή μας,  μας είχε πληροφορήσει ότι θα γίνει δημοτικό συμβούλιο τις επόμενες 4 – 5 μέρες και μας έστειλε πρόσκληση μετά 2 ώρες για την επόμενη μέρα. Αυτό το θεωρούμε εμπαιγμό και θέλαμε να δείξουμε την διαφωνία μας και την δυσαρέσκειά μας σε τέτοιες πρακτικές», επισημαίνει ο κ. Χατζηθεοδώρου. Το «όπλο» των προσφυγών χρησιμοποίησε και η παράταξη «Δήμος Πρότυπο με επικεφαλής τον Χ. Δημαρχόπουλο για 14 αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής με αποτέλεσμα να ακυρωθούν 8 αποφάσεις.

Ο αντιδήμαρχος κ. Μανώλης Φανουράκης σχολιάζοντας ανέφερε πως τέτοιου είδους πρακτικές έχουν το στοιχείο της γελοιότητας αλλά παράλληλα δείχνουν ότι η αντιπολίτευση επιδιώκει να εκθέσει τον δήμο και να παρεμποδίσει την λειτουργία του».

Πόλωση μεταξύ αντιπολίτευσης – δημοτικής αρχής

Στο κλίμα μεταξύ αντιπολίτευσης και δημοτικής αρχής υπάρχει πόλωση παρότι οι συνεδριάσεις δεν γίνονται δια ζώσης. Ενδεικτικό είναι ότι ο επικεφαλής της παράταξης «Αγάπη για την Ξάνθη μας» κ. Παπαχρόνης με επιστολή του ζήτησε την παραίτηση του δημάρχου από τη θέση του Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής και την αντικατάστασή του από πρόσωπο κοινής αποδοχής εξ αφορμής της ακύρωσης των αποφάσεων μετά από τις προσφυγές Δημαρχόπουλου.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Περιφέρεια ΑΜΘ ίδρυσε την Επιτροπή Ισότητας Π.Α.Μ.Θ.

Πρόεδρος της επιτροπής θα διατελέσει η Βασιλική Παυλακάκη Την Πέμπτη 25 Απριλίου πραγματοπ…