Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία 4 προσλήψεις στον δήμο Τοπείρου

4 προσλήψεις στον δήμο Τοπείρου

0
dimarxio topeirou

Ο δήμος Τοπείρου ανακοίνωσε την πρόσληψη 4 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την κάλυψη αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα του Δήμου Τοπείρου.

 

Αναλυτικότερα:

 

Κωδικός θέσης Υπηρεσία Έδρα υπηρεσίας Ειδικότητα Διάρκεια σύμβασης Αριθμός ατόμων
101 ΔΗΜΟΣ ΤΟΠΕΙΡΟΥ Υπηρεσία Καθαριότητας ΕΥΛΑΛΟ ΞΑΝΘΗΣ ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ (GRADER) 8 ΜΗΝΕΣ 1
102 ΔΗΜΟΣ ΤΟΠΕΙΡΟΥ Υπηρεσία Καθαριότητας ΕΥΛΑΛΟ ΞΑΝΘΗΣ ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ (ΧΟΡΤΟΚΟΠΤΙΚΟ) 8 ΜΗΝΕΣ 1
103 ΔΗΜΟΣ ΤΟΠΕΙΡΟΥ Υπηρεσία Ύδρευσης ΕΥΛΑΛΟ ΞΑΝΘΗΣ ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ (JCB) 8 ΜΗΝΕΣ 1
104 ΔΗΜΟΣ ΤΟΠΕΙΡΟΥ Υπηρεσία Ύδρευσης ΕΥΛΑΛΟ ΞΑΝΘΗΣ ΔΕ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ 8 ΜΗΝΕΣ 1

 

Πληροφορίες

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.6 και να την υποβάλουν, είτε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

infotopeirou@gmail.com είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας, στην ακόλουθη διεύθυνση: ΔΗΜΟΣ ΤΟΠΕΙΡΟΥ, Εύλαλο Ν. Ξάνθης, Τ.Κ. 67200,απευθύνοντάς την στο Γραφείο Διοικητικών Υπηρεσιών και Ανθρώπινου Δυναμικού υπόψη κ. Ιωάννη Κιοσσέ (Τηλ. Επικοινωνίας: 2541041220).

 

 

neoi anergoi

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα για 15.000 ανέργους με 750 ευρώ το μήνα

 

 

 

Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση πτυχιούχων ανέργων 15.000 νέων ηλικίας 18-29 ετών περιλαμβάνει κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας. Ειδικότερα αφορά τις τροποποιήσεις που έγιναν στα προγράμματα για την υλοποίηση του νέου προγράμματος για 15.000 άνεργους πτυχιούχους.

Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, πλήρους απασχόλησης, μέσω της πρόσληψης 15.000 ανέργων νέων ηλικίας 18-29 ετών.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μιας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της κατά τη διάρκεια τριμήνου πριν την ημερομηνία υποβολής της εντολής κενής θέσης (ημερολογιακά).

 

«Ωφελούμενοι του Προγράμματος είναι:

α) Άνεργοι, ηλικίας 18-29 ετών, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον ενός (1) μήνα πριν από την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2.

β) Μακροχρόνια άνεργοι ηλικίας 18-29 ετών, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 12 μηνών κατά την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2.

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα για 8.300 ανέργους

 

Ποιους αφορά

 

 

Από την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020 έχει ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων 30 ετών και άνω.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα του Οργανισμού θα απασχολήσεις 8.300 ανέργους με 75% επιδότηση (έως 800 € μηνιαία) σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, διάρκειας ενός έτους για τους μακροχρόνια ανέργους.

Επιπλέον αυξάνεται η επιδότηση από το 50% στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους και του ανώτατου ορίου από τα 500 € στα 750 € μηνιαία.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει:

να είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων των Υπηρεσιών του ΟΑΕΔ κατά την υπόδειξή τους από το αρμόδιο ΚΠΑ2 και μέχρι την πρόσληψή τους

να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και να διαθέτουν συμπληρωμένο ΑΣΔ

είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας ή πολίτες τρίτων χωρών που έχουν άδεια διαμονής για εξαρτημένη εργασία τουλάχιστον για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί το πρόγραμμα.

 

 

oaed

 

 

ΟΑΕΔ: Έρχονται προγράμματα με 129.000 θέσεις εργασίας μέχρι το τέλος του χρόνου

 

 

Συνολικά, έως το τέλος του 2020, θα προσφερθούν 129.000 θέσεις εργασίας από τον ΟΑΕΔ με προϋπολογισμό άνω του 1,13 δις ευρώ. Όπως έμπρακτα αποδεικνύει, η Κυβέρνηση νοιάζεται και το Κράτος κάνει ό,τι χρειάζεται για να στηρίξει την εργασία και την επιχειρηματικότητα. Αυτό ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι σήμερα στις 20:00 ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης – αντί του πρωθυπουργού που βρίσκεται στις Βρυξέλλες –  θα μιλήσει σε εκδήλωση του ΟΑΕΔ στην οποία θα παρουσιαστούν βελτιωμένα, αλλά και νέα Προγράμματα Ενεργητικών Πολιτικών Απασχόλησης.

Πρόκειται για μια εκδήλωση, σημείωσε ο κ. Πέτσας που αφορά τον κόσμο της εργασίας, η προστασία του οποίου αποτελεί βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ρόλος του ΟΑΕΔ καλείται να προσαρμοστεί στα όσα προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί η πανδημία. Να δημιουργήσει, δηλαδή, ένα ανάχωμα στην επέλαση της ανεργίας με τρεις τρόπους:

– Προσφέροντας δεξιότητες της νέας εποχής στους ανέργους.

– Δίνοντας κίνητρα στις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, και

– «Γεφυρώνοντας» την προσφορά που υπάρχει στον χώρο της απασχόλησης με τις ανάγκες που προκύπτουν στον χώρο της Αγοράς.

 

Ήδη, 6 προγράμματά του ΟΑΕΔ, που επιδοτούν 40.200 δουλειές, με συνολικό προϋπολογισμό ύψους 500 εκατ. ευρώ, επανασχεδιάστηκαν. Σε αυτά προστίθενται 13 νέα προγράμματα, ύψους 633 εκατομμυρίων ευρώ, που δημιουργούν ακόμη 88.600 νέες θέσεις εργασίας. Για να είναι πιο ελκυστικά τα προγράμματα αυτά, αυξήθηκε το ποσό επιδότησης. Διευρύνθηκε ο κύκλος των εργοδοτών και των υποψηφίων. Απλουστεύτηκαν οι διαδικασίες ένταξης και πρόσληψης. Και δόθηκε προτεραιότητα σε ευάλωτες ομάδες και σε κοινωνικές κατηγορίες οι οποίες πλήττονται εντονότερα από την ανεργία. Συνολικά, έως το τέλος του 2020, θα προσφερθούν 129.000 θέσεις εργασίας με προϋπολογισμό άνω του 1,13 δις ευρώ. Όπως έμπρακτα αποδεικνύει, η Κυβέρνηση νοιάζεται και το Κράτος κάνει ό,τι χρειάζεται για να στηρίξει την εργασία και την επιχειρηματικότητα.

 

ΟΑΕΔ: Αιτήσεις για προσλήψεις στις ΕΠΑΣ Μαθητείας

 

Πότε ολοκληρώνεται η διαδικασία

 

Ολοκληρώνεται την Παρασκευή, 24 Ιουλίου (23:59) η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων υποψηφίων εκπαιδευτικών, με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου, για τις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας ΟΑΕΔ σχολικού έτους 2020-2021. Η υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης γίνεται αποκλειστικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου www.gov.gr στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/epaggelmaties-ekpaideuses/ekpaideutes-epaggelmatikon-skholon-epas-matheteias-tou-oaed

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση →  Επαγγελματίες Εκπαίδευσης → Εκπαιδευτές Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) Μαθητείας του ΟΑΕΔ.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από την ιστοσελίδα του Οργανισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.oaed.gr

Επιμέλεια:Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πάνω από πέντε χιλιάδες φακελάκια με σπόρους μοίρασαν οι «Σπορίτες» στην Ξάνθη

Σε μία προσπάθεια να επεκτείνουν τις δράσεις τους βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης το απόγευμ…