Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Σε επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις μετά την νέα πρόκληση της Τουρκίας

Σε επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις μετά την νέα πρόκληση της Τουρκίας

0

Ανακλήθηκαν οι άδειες στρατιωτικών στην Θράκη

 

Έξοδος στο Αιγαίο 19 τουρκικών πολεμικών σκαφών  – Το 85% του ελληνικού στόλου στο Αιγαίο – Έκτακτη σύσκεψη του Πρωθυπουργού με τον ΥΠΕΞ Ν. Δένδια στο Μαξίμου

 

 

Νέα κλιμάκωση της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις προκάλεσε η έκδοση Navtex για έρευνες σε περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και συγκεκριμένα στο θαλάσσιο χώρο νότια της Ρόδου και του Καστελόριζου και νοτιοανατολικά της Κρήτης. Η Navtex έχει ισχύ από τις 21 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου. Η Τουρκία εξέδωσε πριν λίγες μέρες κι άλλη Navtex που αφορά νέα γεώτρηση – η οποία θα γίνει από τις 18 Ιουλίου μέχρι τις 18 Αυγούστου – στην Ανατολική Μεσόγειο, και πιο συγκεκριμένα νοτιοδυτικά της Κύπρου, στα οικόπεδα 6 και 7 της Κυπριακής ΑΟΖ.

Συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις – Ανακλήθηκαν οι άδειες στρατιωτικών

«Συναγερμός» σήμανε στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας. Με απόφαση του Γενικού Επιτελείου Στρατού γίνεται ανάκληση των αδειών όλων των στρατιωτικών που υπηρετούν στην Θράκη και όχι μόνο.

Έξοδος στο Αιγαίο 19 τουρκικών πολεμικών σκαφών  – Το 85% του ελληνικού στόλου στο Αιγαίο

Στο υπ. Άμυνας και στην κυβέρνηση επικρατεί ετοιμότητα και επαγρύπνηση. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Άμυνας, μετά από αυτές τις καταιγιστικές εξελίξεις το 85% του ελληνικού στόλου βρίσκεται στο Αιγαίο από την περιοχή της Σμύρνης και νοτιότερα, παρακολουθώντας στενά τις κινήσεις του τουρκικού στόλου.

Έκτακτη σύσκεψη του Πρωθυπουργού με τον ΥΠΕΞ Ν. Δένδια στο Μαξίμου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την συνάντηση που είχε στο μέγαρο Μαξίμου με τον Γερμανό ΥΠΕΞ Χάικο Μάας, έστειλε σαφές μήνυμα σε Άγκυρα και Βρυξέλλες. Όπως τόνισε, «η Ελλάδα παρακολουθεί τις εξελίξεις με αυτοπεποίθηση, σιγουριά και απόλυτη ετοιμότητα. Η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων Ελλάδας και Κύπρου συνιστά αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ευρώπης τελικά. Εφόσον συνεχίσει η Τουρκία σε αυτή την κατεύθυνση, η επιβολή κυρώσεων από την ΕΕ εναντίον της θα είναι μονόδρομος».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε τις τελευταίες κινήσεις της Άγκυρας ως έναν ακόμη κρίκο στις επιθετικές ενέργειες κατά της Ελλάδας. Πρόσθεσε μάλιστα ότι πιθανόν η Τουρκία να ενοχλείται «από την ευρωπαϊκή και εθνική επιτυχία η οποία διαδραματίστηκε στις Βρυξέλλες».

Δένδιας: Διάλογος υπό καθεστώς απειλών, δεν νοείται

Σαφές μήνυμα έστειλε και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά την συνάντησή του με τον Γερμανό ομόλογό του.«Η Ελλάδα είναι ανοιχτή στο διάλογο, αλλά υπό όρους και οι όροι δεν είναι ελληνικοί, αλλά αυτονόητοι, είναι η προϋπόθεση του σεβασμού του διεθνούς δικαίου, του δικαίου της θάλασσας και των κανόνων της καλής γειτονίας. Και βεβαίως διάλογος υπό καθεστώς απειλών δεν νοείται» τόνισε ο κ. Δένδιας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Αννέτα Τσελεπή από την Ξάνθη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς

Από την Κομοτηνή ο Αλή Αλή – Ανακοινώθηκαν οι 14 τελευταίες υποψηφιότητες Τις τελευτ…