Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αναλαμβάνουν δράση οι δήμαρχοι για «ανοιχτά σύνορα» στην Θράκη

Αναλαμβάνουν δράση οι δήμαρχοι για «ανοιχτά σύνορα» στην Θράκη

0

Ομόφωνη απόφαση της ΠΕΔ – ΑΜΘ – Οι δήμαρχοι θα ζητήσουν να ανοίξει η Νυμφαία.

Στην Αθήνα αντιπροσωπεία μετά από πρόταση του δημάρχου Ξάνθης

 

 

Ο Τσέπελης μεταβαίνει σήμερα για να ζητήσει  PCR για το νοσοκομείο και το επίδομα του Σταύρος Νιάρχος για το νοσηλευτικό προσωπικό της covid

 

 

Την κατάσταση στα χέρια τους αποφάσισαν να πάρουν οι δήμαρχοι της ΑΜΘ και να αντιδράσουν  στο κλείσιμο των συνοριακών σταθμών της περιφέρειας που επιβάλλει «καραντίνα» στον οδικό τουρισμό, καλύπτοντας το κενό που δημιουργεί η εκκωφαντική σιωπή από πλευράς περιφερειακής διοίκησης. Σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη που συγκάλεσε η ΠΕΔ ΑΜΘ,  χθες στις 2 το μεσημέρι οι δήμαρχοι της περιφέρειας αποφάσισαν ομόφωνα να εκφράσουν την διαμαρτυρία του μέσω ψηφίσματος και αντιπροσωπεία της ΠΕΔ να έχει άμεση συνάντηση εντός της εβδομάδας με όλους τους αρμόδιους υπουργούς προκειμένου να διεκδικήσει το άνοιγμα τουλάχιστον ενός συνοριακού σταθμού, αυτό το Νυμφαίας που λόγω της θέσης του – στο μέσον  –  εξυπηρετεί και Έβρο και Ξάνθη.

Οι δήμαρχοι της ΑΜΘ θα ζητήσουν να ανοίξει η Νυμφαία – Ομόφωνη απόφαση

Τη δυσαρέσκειά τους εξέφρασαν οι δήμαρχοι κατά τη τηλεδιάσκεψη, για  την κυβερνητική απόφαση να κλείσουν ως τις 15 Ιουλίου όλοι οι συνοριακοί σταθμοί της ΑΜΘ. Να υπενθυμίσουμε ότι η απόφαση δεν αφορά τους Έλληνες πολίτες οι οποίοι μπορούν να ταξιδέψουν στη Βουλγαρία (για αγορές ή τουρισμό) και να επιστρέψουν κανονικά στην Ελλάδα. Την ίδια ώρα η διέλευση Βούλγαρων τουριστών συνεχίζεται κανονικά από τον Προμαχώνα Σερρών, όπου δημιουργούνται τεράστιες ουρές.  Όπως τονίστηκε τόσο από τον πρόεδρο της ΠΕΔ κ. Βασίλη Μαυρίδη όσο και τους άλλους δημάρχους που πήραν μέρος στην σύσκεψη μεταξύ αυτών και οι δήμαρχοι Ξάνθης και Αβδήρων  κύριοι Τσέπελης και Τσιτιρίδης αντίστοιχα,  η απόφαση αυτή έχει ολέθριες επιπτώσεις για τον τουρισμό και έχει επιφέρει τεράστιο πλήγμα στις τοπικές οικονομίες στο pic της σαιζόν. Επιπρόσθετα τονίστηκε η πρόθεσή τους να επιχειρήσουν να βελτιώσουν την κατάσταση. Σ’ αυτό το πλαίσιο κινείται το ομόφωνο ψήφισμα που ενέκριναν και στο οποίο μεταξύ άλλων τονίζεται η αναγκαιότητα να ανοίξει ένας τουλάχιστον συνοριακός σταθμός καθώς επίσης και να υπάρχει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να γίνονται έλεγχοι και να συνδράμει και ο στρατός σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη. «Ενώνουμε όλοι οι δήμαρχοι της Περιφέρειας τις δυνάμεις μας για ανοιχτά σύνορα» ήταν το κεντρικό μήνυμα της σύσκεψης.

Οι δήμοι θα στηρίξουν τις πληγείσες επιχειρήσεις

Οι δήμαρχοι τόνισαν την πρόθεσή τους να στηρίξουν τις επιχειρήσεις που πλήττονται ελαφρύνοντάς τους από δημοτικά τέλη καθώς επίσης και με δράσεις ενώ  σε μια προσπάθεια να στηριχθούν οι αγροτικοί δήμοι στο ψήφισμα ζητείται η ελεύθερη διέλευση των εργατών γης οι οποίοι όμως θα έχουν τις σχετικές Βεβαιώσεις από τις χώρες τους και θα τηρούνται όλοι οι υγειονομικοί κανόνες.

Στην Αθήνα αντιπροσωπεία δημάρχων μετά από πρόταση του δημάρχου Ξάνθης

Και επειδή με τα χαιρετίσματα δουλειές δεν τελειώνουν οι δήμαρχοι της ΑΜΘ αποδέχτηκαν την πρόταση του δημάρχου Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη μια αντιπροσωπεία από την ΠΕΔ να μεταβεί στην Αθήνα και να έχει συνάντηση με τους Αρμόδιους υπουργούς ήτοι, τον Βασίλη Κικίλια (Υγείας), τον Άδωνη Γεωργιάδη (Ανάπτυξης) καθώς επίσης και τον υπουργό Υποδομών (Καραμανλής) προκειμένου να συζητήσουν  κατ’ ιδίαν τα προβλήματα που δημιουργεί αυτή η απόφαση και να ζητήσουν άμεση λύση.

Στην Αθήνα ο Τσέπελης με Μπούτο –Ζητά PCR για το νοσοκομείο και το επίδομα του Σταύρος Νιάρχος για το νοσηλευτικό προσωπικό της covid

Να σημειώσουμε πως σύμφωνα με πληροφορίες μας ο δήμαρχος Ξάνθης μεταβαίνει από σήμερα στην Αθήνα μαζί με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Γιάννη Μπούτο. Ο λόγος της μετάβασής τους αφορά κατά κύριο λόγο το νοσοκομείο Ξάνθης. Ειδικότερα θα επιδιώξει μέσω επαφών με αρμόδιους την καταβολή και στο νοσηλευτικό προσωπικό της Ξάνθης της έκτακτης επιχορήγησης από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Επίσης θα διεκδικήσει τον εφοδιασμό  του νοσοκομείου μας με το ειδικό μηχάνημα PCR για τους ελέγχους για κορωνοϊό. Όπως ανέφερε στο «Ε» είναι ανεπίτρεπτο σ’ ένα νοσοκομείο όπως της Ξάνθης που σήκωσε τόσο βάρος να μην δοθεί προτεραιότητα στο να εφοδιαστεί μ αυτό το μηχάνημα όπως επίσης και ότι είναι άδικο για το νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής covid που καθημερινά δίνει έναν αγώνα να μην του καταβληθεί αυτό το επίδομα. Στην συνέχεια θα συμμετάσχει στις συναντήσεις με την αντιπροσωπεία της ΠΕΔ.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…